top of page
Search
  • Irena Spasovic

ZAR TO VEĆ NIJE BILO?!

SEPTEMBAR 2024

Poštovanje svima vama koji ste u iščekivanju za moje septembarske astrološke analize i onima kojima posebno znače ako im nedostaje podrška u nekim važnim trenucima, koji slede! Avgust je bio i jeste gust od uzbrukanih dešavanja i u kom su neki doživeli i veliki emotivni potres, u različitim sferama života. Nadajmo se da je prošlo na bolje! Nije bilo lako i još uvek nije da se donesu važne odluke, koje će doneti i velike obrte u životnim tokovima. Mnogima će zatrebati pomoć da prebrode emotivni disbalans i ne osete krivicu zbog gubitka nečega za šta su duže vreme bili vezani! To je odraz uticaja prošlog puta najavljenog kvadrata Saturna i Jupitera, za koji sam opisala paralele mundanih tokova iz dešavanja prethodnog(jul 1905-jul1906), a ovaj aktuelni počeo je pretprošlog meseca(jul, 2024) i trajaće do jula 2025e godine. Iz tih paralela izvucite zaključke sami koliko se neka dešavanja poklapaju. Nije to ono,…see, I told ya! , nego vidiš da se istorija ponavlja i vasiona ne greši! Znači, nije do mene! Pomenuh u avgustovskom pobunu na Potemkinu i evo, desio se Potemkin2, a što se nas tiče i Svinjski rat! U julskom pomenuh pritisak velikih planeta na Algol, fiksnu zvezdu ili sistem zvezda, i svrhe prirodne cisterne i eto, zemlja zaista trpi SUŠU, globalno! Elem, period 1965e kad je bio kvadrat Saturna i Jupitera nisam pomenula, jer nije dugo trajao(samo 2 meseca)kao ova dva o kojima pisah! Zato mi je bilo bitnije da pomenem period 1905-1906!

Sad neću da pišem o mundanim dešavanjima, nego ću pomenuti nešto vezano samo za Saturn i njegov uticaj individualno! Taj veliki, moćni i zahtevan Saturn počeo je retrogradni tranzit u Ribama krajem juna ove godine i kretaće se tako do sredine novembra. Karakteristika Saturna je da daje osobinu detaljnog rada, do poslednje skrivene sitnice! Inače, naglasiću da retrogradno nije bukvalno kretanje Saturna u rikverc, nego obzirom na ubrzano kretanje Zemlje u našem Sunčevom sistemu Saturn se fizički ne pomera, ali pokreti u odnosu na druge faktore su pomereni za nekoliko stepeni nazad. Neko bi za to rekao da su se desili deža vi momenti, ali u drugačijim efektima. Svakako, tad će nam se neko iskustvo ponoviti u različitim poljima života, a u krajnjim fazama u oktobru i novembru daće nam neke izazove da razjasnimo i rešimo izvesne sumnje, nedoumice ili blokadu zbog straha šta će biti ako! Takođe, treba imati u vidu da retrogradni Saturn može da vas izbaci jako iz koloseka na putu do uspeha, a može i da vam skrati taj isti put do uspeha. Prema tome, budite obazrivi, ne žurite nigde i razmislite ako treba i tri puta, ma i sto puta između te tri deža vi opomene!

U vreme eklipse, tj. pomračenja Meseca(17-18 septembar), Mesec koji vlada instinktima kada je u Ribama, kao sad što će biti, suprostaviće se Suncu u Devici, koji pokreće svest omogućavajući nam da vidimo svet okolo onakvim kakav zaista jeste, pošto će na to uticati i retrogradni Saturn u Ribama. Možda će se nekima konačno desiti neko prosvetljenje?! Elem, pokušajte da usmerite te uvide u unošenje nekih konkretnih promena u načine kojima delujete u svom svakodnevnom životu. Neki od vas će lako primetiti u hodu najmanje nijanse rezlika u informacijama, koje stoje pothranjene negde u memoriji. Sve što je pre bilo izmaklo pažnji odjednom će postati kristalno jasno i razumljivo. Pored toga, desiće se stanje kad nema povratka nazad! Taj uticaj eklipse u kombinaciji retrogradnog Saturna najviše će osetiti oni koji u tom položaju baš imaju sami natalni Mesec i bitnu planetu, tj. zvezdu kao što je Sunce!

Promenljivi znaci(RIBE, STRELAC, BLIZANCI, DEVICA), stišajte svoje akcije i reakcije, smanjite brzinu! Budite staloženi, šta god da radite, jer će period biti rizičan i pod tenzijom. Zašto? Doći će do pravljenja T kvadrata između pomenutih Saturna i Jupitera prvo sa Suncem(u prvoj polovini septembra) u Devici, pa sa tranzitnim Merkurom (u drugoj polovini septembra). Na tom mestu u Devici preko kog će preći Sunce, pa Merkur prošlog meseca(ako ste već u septembru, ne čitate u avgustu kad je objavljeno) je prošla Venera i neki su osetili uticaj toga, posebno promenljivi i oni koji u tim znacima imaju njima bitne planete. Sve u svemu, ti tranziti neće proći neprimetno i nemojte da vas iznenade neki nepredvidivi događaji, a posebno vas, koji imate vladare nekih kuća u tim znacima!

Kao što gore već napisah, jasno gledajte oko sebe, razmislite više puta šta vam je činiti u određenim situacijama i PAZITE SE!





 

OVAN

Ovnovi, znaka i podznaka, biće izuzetno pozitivno raspoloženi i motivisani. Oni koji su u potrazi za voljenom osobom imaće izazove da promene nešto, a i svoj pristup drugima. Očekujte da će sve to biti isplativo i da nećete pogrešiti! Nećete imati nikakve značajne probleme zdravstveno i najnormalnije vodite računa o higijeni i zdravom životu! Kroz putovanja nećete imati neko posebno zadovoljstvo, pa čak i ako bude u krugu porodice, jer zvezde neće biti posebno jasne po tom pitanju. U poslu ćete morati svoje ambicije da uklopite u standarde i forme tamo gde jeste i sa vašim saradnicima i kolegama. Lično nešto da preduzmete neće igrati dobru ulogu u bilo čemu šta je kolektivno! Takođe, najbolje da u takvim situacijama potražite savet iskusnijih! Namere za ulaganja ili sklapanja ugovora probajte da odložite, jer sa te strane nećete imati neke pozitivan odgovor.

BIK

Ova godina vam je bila krenula u velikim zamasima i dosta energije ste uložili da vam to sad pravi signale da malo usporite. To važi i na ljubavnom polju, gde ćete se osećati bez volje i mnogi neuspesi će vas deprimirati. No, proći će i to! Sa druge strane, kada je posao u pitanju, nećete imati granice i vreme će biti da iskoristite svoje sposobnosti i stvorite nešto bez straha šta će drugi misliti, što bi trebalo da vam ide od ruke! Žrtvujte neke principe i spremite se za kompromise! Bićete dobrog zdravlja, ali pazite da ne padnete u neke nevolje probave! Iako će izgledi da putujete biti savršeni, to vam neće doneti neko posebno zadovoljstvo i više ćete biti iscrpljeni nego odmorni i opušteni, posebno ako budete trebali da idete poslovno! Isto tako, nemojte previše da pritiskate druge da biste ostvarili neki profit i nemojte pokretati neka ulaganja, ako sumnjate u ishod. Takve namere ODLOŽITE!

BLIZANCI

Dragi Blizanci, znaka i podznaka, bićete dosta napeti i pokušajte da ne mešate vašu frustraciju na poslu sa dešavanjima u familiji i sa voljenima. Za neka osvajanja nećete biti posebno raspoloženi. Generalno, što se tiče i posla i odnosa sa drugima prvenstveno se posvetite sebi i svom stavu, i nemojte preterano da zahtevate od drugih, jer vam može stvoriti neprijatnosti! Krajem meseca septembra na vas će uticati faze Meseca i postojaće opasnost od povreda udova ili problema respiratornog sistema. Stoga, ne činite ništa što vam je rizično! U slučaju da se upuštate u putovanja, neće vam zvezde biti naklonjene ni ako je u krugu familije, ni kada je posao u pitanju! Ako možete, vi ih odložite! Što se tiče ulaganja i sklapanja nekih profitabilnih ugovora nećete imati neke posebne prepreke i očekujte da će vam stari poznanici i iskusniji pomoći u odlukama i strategijama!

RAK

Za Rakove ovaj mesec će biti izuzetno kreativan i ispunjen ostvarenju ciljeva. U ljubavi sačekajte da se neka neslaganja smire i nemojte da unosite previše emocija, a uticaj Meseca ćete osetiti intenzivno i pazite da vam se ne desi da vam neko slomi srce! Na poslu biće mogući problemi i radije ćete se povući, nego suočiti sa njima, jer ćete kao i obično osetiti da vas kolege gledaju sa visine. Takođe, može se desiti da u jurnjavi ostvarenja cilja na poslu previdete neke druge skrivene prilike. Za neke finansijske planove nećete biti spremni i nemojte da zapadnete u neke situacije iz kojih se nećete moći izvući i zbog toga ne biste trebali da pridavate značaj bilo kakvim špekulacijama i investicijama. Nećete imati nikakve ozbiljne zdravstvene probleme, a jedino šta vas može snaći je neka infekcija grla! Imaćete povoljan period za putovanja i isplatiće vam se, bilo da je povodom posla ili privatno!

LAV

Biće vreme kad nećete moći da se posvetite drugima, pa čak i ako ste sami nećete imati nikakvu volju da pravite neke planove da budete sa nekim. Jednostavno ćete biti zaokupljeni novčanim problemima! Dobićete hrabrost i raspoloženje da pokrenete nove poduhvate, koje ste već bili isplanirali, ali ste ih odložili, a iz kojih ćete sad imati mogućnost da izvučete maksimalnu korist! Inače, treba imati u vidu da će vam Saturn blokirati svaki pokušaj da proširite svoje vidike. U poslu birajte mudro i donosite proračunate odluke kako biste održali aktivnosti, da ne biste iscrpili svu svoju energiju. Ključno je da uspostavite ravnotežu između same akcije i strateškog razmišljanja! Nećete imati zdravstvene probleme, ali vodite računa o ishrani i napravite sebi pravilan raspored obroka! Bilo kakvo putovanje predstavljaće vam napor i nećete videti svrhu, i ako se budete odlučili da putujete, pazite se fizičkih povreda!

DEVICA

Bićete dosta uznemireni i u odnosima sa drugima, i sa voljenima, a osećaj će vam biti da vas niko ne razume. Pre ćete biti zaokupljeni očekivanjima, nego namerom da iskoristite pružene prilike! Imaćete želju da dominirate kako u vezi, tako i na poslu, gde nećete biti u ravnoteži. Nemojte da dođete u situaciju da krenete da koristite nešto tuđe, bilo da je ideja ili alat ili pak projekat, ukoliko već nije postignut neki dogovor! Biće vam dobra klima da povećate zaradu, a posebno ako to bude pokrenuto savetima iskusnijih i starih prijatelja! Neki obrazovani u drugoj sferi vam mogu pomoći u tome, pa čak i sami vi nekome drugom! Nećete imati uobičajene probleme varenja i reume, i ne treba da se brinete za zdravlje! Položaji planeta neće pozitivno uticati na neke namere da putujete i ako budete negde išli, verovatno će biti ispunjeno poteškoćama i većim troškovima!

VAGA

U ljubavi nećete imati posebnu atmosferu, ni ako ste u vezi, braku ili ako ste sami i u zoni osvajanja. Nemojte da budete agresivni, a ljubavni život doneće vam izbore, koji mogu duboko uticati na lične odnose, a Venera u Vagi vam može pomoći da sve to nekako sanirate. Mars će vas podržati i daće vam fizičku i mentalnu energije. U poslu septembar će vam biti kao kapija za iskustva, koja će vam doprineti pobedama u budućnosti. Održavajte ravnotežu da ugrabite prilike za uspon do željenih ambicioznih ciljeva, što će vam omogućiti da ostvarite važne dobitke iz čega biste ostvarili veliku korist! Svaki planiran projekat bi bilo dobro da pokrenete u tom periodu! Pazite se preteranog naprezanja, nepravilne ishrane i održavajte kondiciju! Položaji planeta neće biti posebno naklonjeni vašim namerama za putovanja i ako biste se uputili negde zasigurno nećete imati neke profitabilne svrhe!

ŠKORPIJA

Drage Škorpije, bićete u ljubavnom životu izgubljeni nekim novim poznanstvima, i imaćete talase hladnoće i talase kada ste preterano romantični. Prosto nećete znati gde se nalazite i da li ste srećni ili niste! Nastupiće generalno dobre prilike za rast i razvoj u kontekstu posla, ako budete upotrebili svoje strateško strpljenje, što vam može postaviti temelje za neke buduće projekte! Samim tim uslediće i dobra zarada i uz neke saradnje i sa savetima iskusnijih bićete podstaknuti da uložite u nešto novo. Naravno, uvek je uz sve to potrebna hrabrost! Nećete imati zdravstvene probleme, ali pazite da ne poremetite pravilan raspored ishrane i pridržavajte se toga! Što se tiče putovanja, najbolje bi bilo da odložite bilo kakav plan da idete negde, bilo da je poslom ili porodično, jer bez neke posebne inspiracije da putujete negde neće van biti zabavno!

STRELAC

Dosta vremena ćete provoditi okruženi ljudima i decom, i bićete dosta zaokupljeni da ćete zaboraviti na svoj privatan život. To će se stišati krajem meseca. U poslu vam mogu proraditi neka osobine vođstva da će vas voditi da definišete šta tačno želite i stignete do cilja. Nemojte oklevati i nemojte da mislite da niste dobar vođa! Nekima će se takve uloge dešavati i van posla, totalno u nekoj drugoj sferi, gde ćete ostvariti lični rast i emotivnu stabilnost! Klima za neke novčane poduhvate neće biti povoljna i bilo kakve investicije nemojte da vam budu u rasporedu, jer ako se prepustite takvim uticajima koštaće vas nerava i možete doživeti gubitke! Bićete dobrog zdravlja, ali se pazite povreda i opasnosti, posebno ako negde, što bi se reklo, krenete bez glave! Putovanja pomerite za mirniji period, kad će proći kvadrati i opozicije planeta iz tri promenljiva znaka, koji će uticati kvadratima i opozicijama na vaše natalne u Strelcu!

JARAC

Nećete biti posebno inspirisani da osvajate i šarmirate, a ako ste u vezi nećete imati volju da razjasnite neka neslaganja sa partnerom. Biće vam poprilično dosadno vreme i pašćete u neke misli o prošlim vremenima i starim prijateljstvima. Inače, bićete pogubljeni u vašim namerama i nećete znati šta treba tačno da uradite, šta vam je prioritet, kako drugima da pomognete. Pomalo ćete izgubiti tempo. Klonite se kockanja i nipošto nemojte da pravite projekte ulaganja, iako će biti ponuđene finansijske pogodnosti. Pored toga mogu vam se pojaviti izazovi u ličnim odnosima, koje ne treba uzimati previše lično. Vreme neće biti za takve eksperimente! Držite se uravnotežene ishrane i nemojte u sebi da pravite eksplozije kod varenja! Putovanja vam mogu doneti izvesne dobitke i povoljno raspoloženje jačanjem samopouzdanja, koje vam se bilo povuklo.

VODOLIJA

Imaćete posebne romantične želje u ljubavnom životu za partnerstvo, ali nećete hteti ozbiljnu vezu. Po običaju, šarmiraćete suprotni pol, pa će vam biti zaboravljeni neki propusti od pre! Takođe, bićete sputani finansijskim problemima, koji mogu da krenu najpre usled neslaganja sa kolegama ili pretpostavljenima. Bilo kakva ulaganja i novčane rizične pretenzije neće biti preporučljivi i probajte da ih zaobiđete! Uložićete napor da se izbegnu teške situacije na poslu, jer nagrada može biti znatna. U sopstvenom poslu imaćete potencijal za povećanje profitabilnosti, ali se i tu pazite. Bićete dobrog zdravlja i nemojte se prenaprezati vođeni mislima da sve možete da stignete! Više ćete putovati iz sopstvenih razloga, zato što ste to zacrtali da morate da obavite, nego što će biti u nameri da se opustite i uživate. U svakom slučaju, neće biti posebno ohrabrujuće!

RIBE

Bićete usamljeni i povučeni, a ako neko krene da vas uznemirava i postavlja vam zahteve nećete biti spremni za dijalog, ali ovaj prvi mesec jeseni pružiće idealnu pozadinu za rešavanje porodičnih problema. Pazite se uvreda! Profesionalno biće vam važno da uravnotežete ambiciju sa etikom, bez obzira na to da li radite za sebe ili za nekog drugog, a ako nemate posao treba da budete odlučni kakve god potencijalne prepreke vas mogu snaći. Sve alternative treba proceniti pre donošenja odluke. Budite skoncentrisani na to kakve troškove pravite i ne dopustite sebi da napravite gubitke zbog prihvatanja pogrešnih saveta. Imajte svoj stav i iskoristite svoju intuiciju da ne biste upali u neku nevolju! Nećete imati nikakve ozbiljne probleme, ali ne zaboravite da posetite zubara! Takođe, imaćete inspiracije da putujete, a ako se budete usmerili da idete negde, verovatno će vam prijati da putujete sami.

 

300 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page