top of page
Search
  • Irena Spasovic

VREME fundamentalnih ODLUKA!

Updated: Aug 3, 2023


APRIL 2023

Kako u prošlom mesečnom pregledu napisah da Pluton ulazi u Vodoliju i Saturn u Ribe i da će se time desiti značajne promene u čovečanstvu, kao što se u istoriji i pre dešavalo, sad ću da se nadovežem na tu priču. Pluton utiče na te ekstremne promene, jer je i sam vladar onoga od čega mnogi strepe, a privlači ih da iskuse. Koga zanima istorijat kretanja planeta i događaja doći će do podataka šta se svašta desilo kad je Pluton boravio u Vodoliji. Nešto sam prošli put pomenula, a sad bih htela da zakoračim nazad 250 godina od tad, u period 1532-1553 kad je Pluton bio u Vodoliji. U to vreme engleski kralj Henri VIII je uveo novi vid vere u protivnosti sa Papinim katoličkim osnovama obzirom da nije smeo da se razvodi i ženi sa drugima ženama i uveo je takođe sa Kromvelom pravni akt smrtne kazne za homoseksualnu orijentaciju i odnose sa životinjama(taj akt smrtne kazne je vladao u Engleskoj, tj. Velikoj Britaniji do 1967e). U to vreme, kada je vera u pitanju, na tlu Evrope slično su uradili Žan Kalvin i Martin Luter stvaranjem protestantske formacije hrišćanstva. Takođe, u to vreme Sulejman Veličanstveni je prodro najdublje u Evropu i Afriku od svih vladara Osmanskog carstva i uveo je nove oblike i norme kulture(npr. doneo je tulipan iz Irana, a sad to ima holandski pečat). Opet, kad idemo unazad odatle tih nekih 250 godina kada je Pluton bio u Vodoliji, opet se svašta krucijalno desilo, kao što behu velika osvajanja Kublaj Kana i na istoku i na zapadu(Japan nekoliko puta, Evropa, Afrika), putešestvija Marka Pola i možemo reći da nije bila trgovina nego više krađa tuđeg, pustošenja, ubijanja od strane krstaša pod palicom Pape i tako sl.. Do današnjeg dana, niko to ne poriče, ali niti trpi neke kazne. Toliko o međunarodnim i autorskim pravima! Znači, u tim periodima uticaja tih planeta na istim ili sličnim položajima desilo se svašta nešto što niko ne može da pojmi šta može da bude i nauštrb drugih, što se i sad dešava, ali u drugom pakovanju i brže od sekunde. Kao što možete sami da zaključite, ništa od toga nisu teorije zavere, nego činjenice i potvrde onoga šta se desilo! Neki su sad više radoznali, nego uplašeni, jer su svašta i prošli, pa ne znaju šta više može da ih snađe i uglavnom su indiferentni. Inače, april bi trebao da bude pun i lepih stvari individualno gledano, kao npr. što su promene posla ili finansija, useljenje u novi objekat ili pak dolazak u novo društvo!

Krajem meseca nastupa kvadrat Jupitera i Plutona, koji pojačava strasti i žeđ za uspehom i najviše će se ispoljiti kod onih koji su znaci i podznaci kraj-početak, Jarac-Vodolija i Ovan-Bik. Nemojte biti nemilosrdni prema drugima! Taj aspekat trajaće do kraja prve dekade juna.

Sredinom aprila biće vrlo moguća iznenađenja, kod nekih rečite svađe, koje će samo da prsnu, jer Merkur i Uran zajedno u Biku obično proizvode nagle reakcije, posebno na poljima finansija. Tada najbolje da se potrudite da kontrolišete svoje živce i uzmete cveće da mirišete, čemu će vam pomoći sekstil Marsa(srećom da mu se ne žuri) u Raku, kao bik Ferdinand. Inače, ta konjukcija će jako delovati na one, koji imaju u fiksnim znacima bitne planete, a posebno ako u natalnom horoskopu imaju kvadrate na tim mestima. Ta konjukcija će da se stiša tek krajem meseca, jer će Merkur ići do polovine maja retrogradno i udaljiće se od Urana, ali kad se bude ponovo pokrenuo direktno i približio se Uranu krajem maja, opet će se taj aspekat aktivirati i trajaće do kraja prve dekade juna. Znači, pripazite se, jer gore pomenut(Jupiter/Pluton) aspekat i ovaj mogu delovati jako! Stoga, ojačajte samokontrolu, ako je moguće, i za vaše dobro budite dalje od onih, koji ne mogu da se iskontrolišu! Pitate se da li predstoji još neki jači zemljotres?! Pomenula sam prethodni put da je to neizbežno, jer je vladar podzemnih tokova, Pluton, ušao u Vodoliju, gde izvodi iznenadne takoreći tehničke poremećaje, a Uran je u Biku, što utiče na iznenadne prirodne turbulencije u zemlji. Gde? Ni seizmolozi ne znaju gde su tačno moguća takva iznenađenja, za razliku od onih gde se dešavaju u kontinuitetu, do neke sekunde pre no se dese.

Takođe, treba naglasiti da će se u aprilu(20ti) desiti prva eklipsa(pomračenje) Sunca ove godine, a to znači da će mnogi započeti nova poglavlja i zatvoriti stara, i da će doći do nekih sudbinskih trenutaka u kojima će se dotaknuti prošlost i sadašnjost. April će biti pun nekih iznenadnih događaja ispoljenih jakom energijom i hajd’ da budemo spremni!





OVAN

Ovnovi i oni podznaka, koji imaju namere da povećaju finansijsko stanje, neka se uzdrže od nekih nepromišljenih poteza baratanja neproverenim izvorima novca! Spustite vaša htenja neko vreme i pozabavite se računicom šta može tačno da vas vodi ka uspehu! Ipak, u poslu ćete postići više nego što ste očekivali i imaćete dobru saradnju sa kolegama i saradnicima. Biće sve dinamički organizovano da ćete imati izgleda za uspeh! Na ljubavnom polju neće biti nekih izmena i u drugoj polovini aprila izgledi za neke obnove veza ili započinjenja novih biće izvesniji. Putovanja će dobiti novu dimenziju i kod nekih će se povećati u službi posla. Takođe, i kod studenata izgledi za promene mesta studiranja biće vrlo moguća. Inače, studenti će morati da upregnu sve snage u dodatne prakse i učenje da bi dospeli do željenog cilja! Bićete dobrog zdravlja, samo pokušajte da smirite vašu nervozu i posetite zubara!


BIK

April vam pruža izuzetne prilike za putovanja, a posebno ako su vezane za posao, u čemu ćete realizovati vaše ciljeve! Kako u uvodu pomenuh, obzirom da će Merkur biti u vašem znaku i da će se desiti konjukcija sa Uranom, apsolutno ćete se pomeriti iz ćutnje, ako ste uopšte bili u fazi ćutanja, kada će vas čuti i oni kilometrima daleko! Ako ste nešto obećali pre, to ćete sad i ispuniti. Čak i ako se nekome ne sviđa, biće primoran to da prihvati! Ipak, nemojte previše da trošite energiju na nešto nesigurno, jer će biti besmisleno ako nemate nikakvu dobit! Usamljeni će zasigurno naći svoju bolju polovinu i nema te sile, koja može da ih spreči! Finansijski stojite dobro, obzirom da ćete morati neke svoje standarde da pomerite. Emotivno se čuvajte, jer veliko nerviranje može vam naneti probleme, što će zahtevati lekarske intervencije! Što se tiče učenja, većina će morati da uloži dosta napora za ostvarenje željenog.


BLIZANCI

Ovaj period nije vam nešto naklonjen u karijeri, jer ćete potrošiti više vremena i energije no što ćete ostvariti željeno. To stanje će potrajati, jer sam Saturn dovodi do takvih usporenih situacija, ali i pored toga imaćete dobre rezultate i odnosi sa zaposlenima ili sa poslodavcem mogu doprineti ostvarenjem dobrih osnova za iznenađujuće dobitke! Bićete dobrog zdravlja, ali obradite pažnju na probavu i na zube! Na polju učenja, nećete ostvariti ono šta ste zacrtali i moraćete tražiti pomoć od onih, koji bolje stoje u tim predmetima, što može konačno proizvesti da dođete do uspeha! Usamljeni će imati šanse da naiđu na svoje srodne duše, oni u braku će možda ostvariti željeno začeće, a i ako naiđete na neke probleme da ste previše izolovani od drugih, radićete na tome da to promenite! Nije vreme za neka putovanja, pa i kada je posao u pitanju neće vam ispuniti planirano.


RAK

Dragi Rakovi, uživajte ovog meseca u prirodi i bićete odličnog zdravlja, a i ako iskrsnu neki sitni problemi, biće rešivi! U slučaju da imate namere da putujete, bolje da ih odložite jer svi napori da ih ostvarite mogu biti neproduktivni! Ipak, sa druge strane imaćete i izvesne neplanirane dobitke i šanse da vam pomognu druge osobe u nekim novčanim špekulacijama. Ne treba zanemariti i da neki kontakti sa iskusnim ljudima mogu proizvesti izvesne materijalne koristi. Što se ljubavi tiče možda ćete biti demoralisani i nemojte padati u brigu i očajanje, jer Merkur može da izvede da se pokrenete i izbegnete tenzije sa voljenima. Takođe, u polju studiranja, neće vam planete biti naklonjene i moraćete da potražite dodatno podučavanje. U poslu ćete ostvariti ono što ste naumili i ako budete tražili neki drugi zasigurno ćete imati dobre šanse da to ostvarite!


LAV

Biće ovo vreme da donesete neke trezvenije odluke i pristupite diplomatskim dogovorima. U nastupima budite staloženi i oprezni! Takođe, ostvariće se iznenađenja kada je ljubav u pitanju i ne oklevajte da ih prihvatite! Usamljenima će se pojaviti nove prilike. Studenti, učenici, usmerite vašu pažnju ka onome šta vam je ciljni predmet i potražite pomoć stručnijih! Zdravstveno ćete biti dobro i posvetite se fizičkim vežbama i duhovnoj relaksaciji! Imaćete i šanse za češća putovanja, koja će ispuniti vaše vreme i zadovoljstvo i uspeh, ako je vezano za posao. Imajte u vidu da je tu moguće ostvariti i neki profit. Planete će biti tako postavljene da će izvesti povoljan splet okolnosti da ostvarite uspeh. Neki mogu da očekuju da će požnjeti iznenadni veliki dobitak, a i prilike će biti takve da bez problema možete da pokrenete neka nova ulaganja, jer će biti isplativi i imaćete koristi od toga!


DEVICA

Treba da se ne upuštate u neka ulaganja i kocku, jer mogu da rezultuju gubicima. Očigledno je da vreme neće biti naklonjeno za pokretanje novih poslova. Na poslu pokušajte da ne dolazite u sukobe sa kolegama i pretpostavljenima i posvetite se samo radu, za vaše dobro! Ako iskrsne neko putovanje radi posla, zasigurno će doneti dobre rezultate, ali ne onako kako ste planirali. Neke planete će vas pokrenuti da budete ozbiljniji u ljubavi i poletniji, da se hladnoća u vama malo otopi. U slučaju da postoje namere zasnovanja porodice i potomstva, ovo će biti pravo vreme da se to pokrene i ostvari! Kada je studiranje i učenje u pitanju, pokrenite se malo! Nemojte da budete lenji, i nađite izazov i cilj da ne odustajete, jer kod nekih naporan rad bez učinka može da ih obeshrabri! Održavajte vaše zdravlje, posetite zubara i nemojte da se prenaprežete ni u čemu. Budite mudri!


VAGA

Venera će vam pomoći da se opredelite šta vam tačno odgovara u ljubavi, da li ozbiljna veza ili neobavezna. Brige ćete zaobići i posvetiti se uživanju. Bićete dobrog zdravlja i održavajte vašu kondiciju vežbama i pravilnom ishranom! Što se tiče novca, imaćete neke neizbežne troškove i nemojte da budete neozbiljni! Napravite neki plan za budžet, koliko možete i smete da trošite i za šta! Nemojte da se upuštate u neke investicije, jer nije momenat za to! Studenti i učenici će naići na neke prepreke i moraće znatno da se posvete određenim poglavljima. Inače, u suprotnom propustiće šanse da se održe u rangu sa drugima. Putovanja će vam biti naklonjena i ako ste se zaputili nešto da pronađete, znajte da ćete to i ostvariti! Nekima će ta putovanja biti inspiracije za posao. Putovanja u svrsi posla, takođe će dati dobre rezultate. Na poslu ćete imati napredak, a moguće je da će se desiti i premeštaji ili promene posla!


ŠKORPIJA

Drage Škorpije, april će vam doneti svađe sa voljenima i pokušajte da ostvarite mirne razgovore, i obuzdajte vaš temperament! Inače, odnosi prema drugima biće za divljenje i mnogima ćete biti uzor. Ako imate nameru da osvojite nekoga, zasigurno će to biti osoba totalno drugačija od vas. Neće biti dobar period za vaše zdravlje i moguća je pojava hroničnih i upalnih tegoba, i moraćete da tražite lekarsku pomoć. Da biste se psihički uravnotežili, posvetite se meditaciji, fizičkim vežbama i pravilnoj ishrani! Sa druge strane, ostvarićete dobre rezultate na poslu i imaćete bolje ponude, o čemu treba da razmislite, a pored toga povećaće vam se i količina putovanja, što će vas radovati! Ipak, ta putovanja mogu da donesu minuse na računu i nikakav doprinos poslu, te stoga stišajte vaše želje! Klonite se nekih investicija i kockanja, jer će vam doneti gubitke! Studenti i učenici će imati uspešan period!


STRELAC

Nastupa period kada ćete biti u ravnoteži da ste zabrinuti, a i indiferentni, što nije loše, jer ćete biti razumni! Ako želite ozbiljnu vezu, podelite vašu brigu sa tom osobom i videćete u kom smeru ide. Svi koji su u procesu učenja, najbolje da se posvete učenju i imaće neizbežan uspeh. Samo je bitno da se uči sa pažnjom! Iako će vam zdravlje biti odlično, ipak se posvetite meditaciji i posetite zubara, obavezno! Planete vam nisu naklonjene na novčanom planu i imaćete utisak da vam tu sreća bledi. No, nemojte biti obeshrabreni i budite mudri. Nemojte se upuštati u velike troškove ili pokretanje novih projekata! Kod putovanja aspekti planeta nisu nešto obećavajući i neće vam doneti željenu sreću, pa čak i ako je to sa familijom. Nećete imati nikakav profit, ako tome stremite! U slučaju da imate nameru da promenite posao, dobro razmislite! Dobro sagledajte vaš posao i pokušajte da izbegnete sve što je problematično!


JARAC

Na polju ljubavi i veza, dragi Jarčevi suzbijte vašu brzinu pokazivanja pažnje prema voljenoj osobi i uzdržite se da tu pažnju ne prenesete i na neku drugu osobu! Oni koji su sami treba da se fokusiraju na jednu osobu, ako hoće trajnu vezu! Takođe, na polju novčanog stanja, vreme nije povoljno za neka ulaganja i širenje posla, te će najbolje biti da se posvetite svom poslu bez indikacija ka nečemu što ne potpada pod vaše! Izbegavajte sukobe i, ako treba, napravite ustupke i kompromise! Ako planirate neka putovanja, vezano za posao ili ne, najbolje bi bilo da ih izbegnete, jer vam mogu doneti razočarenja, a i pokazati se bezuspešnima ako je posao u pitanju! Zdravlje će vam biti odlično, ali pridržavajte se uobičajenog tempa i nemojte preterivati ni u čemu! Za studente ovaj meseć će biti izuzetno produktivan i gledajte da ispoljite sve svoje kvalitete, jer će vam doneti siguran uspeh!


VODOLIJA Drage Vodolije, ovaj mesec vam može doneti veliko zadovoljstvo na polju putovanja, gde ćete ostvariti dobit, a i na kom biste obavili planiran posao. Naravno, oslonite se na vašu veštinu i procene, i pokušajte da izbegnete loše savete i projekcije kolega, jer vam neće doneti profit i dobici će vam izmicati! Naporno ćete raditi, ali ništa neće biti ohrabrujuće za naredni period. Inače, i finansije vam neće doneti neki poseban pomak i ako je moguće pokušajte da se držite ovog stanja da ne biste upali u minus. Na polju studiranja biće veoma dobro vreme za polaganje ispita, testove i prakse! U ljubavi pokažite vašu pažnju i budite prisutni! Imajte obzira prema onome šta i druga osoba želi! Ako budete indiferentni i isključivo orijentisani samo na sebe, budite sigurni da će veza pući! Bićete dobrog zdravlja, ali se posvetite fizičkim vežbama i dijeti! Bolesti i zdravstveni problemi prethodnih meseci ostaće iza!


RIBE

U vezama stanje će biti harmonično do kraja prve dekade, posle čega će se pojaviti neizbežne rasprave. Srećom da neće biti kvadrata sa Marsom i stoga će sve biti smirenije. Neki odnosi će ojačati i ostvarićete želje, a i rešiti probleme! U poslu najviše se fokusirajte na vaš posao i izbegnite namećenje saveta i odluka kolega, jer će oni imati koristi od vas, a vi ništa! Putovanja vam takođe neće ispuniti očekivanja, a pored toga mogu vam doneti neke povrede, i zato bi bilo najbolje da se ne upuštate u takve akcije, a time i uštedite vaš novac, koji ste naporno stekli. Ni strani poduhvati neće vam doneti željeno i kad su takve situacije pokušajte da ne širite projekte i sačekajte povoljnije vreme. April će studentima pružiti momente da ostvare bolji učinak u odnosu na prethodne mesece i imaće prilike da postignu i dobre rezultate na takmičenjima! Bićete dobrog zdravlja i pridržavajte se pravilne ishrane i vežbi!!!

431 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page