top of page
Search
  • Irena Spasovic

UZBURKANI NOVČANI PREOKRETI!

Updated: May 5, 2023


MAJ 2023

Dragi ljubitelji astrologije, ovoga puta malo ćemo se odmoriti od istorije događaja vezanih za kretanja planeta i pozabavićemo se cirkulacijom novca i prirode. Elem, koga i taj pomenut segment zanima može da se vrati na prethodne tekstove u uvodne delove priče, jer za neke aspekte sam navela da će trajati do nekog maja, a neki do prve dekade juna i znatno više od toga i nisu za zanemariti. Takođe, konačno smo osetili znake krucijalnih promena, na globalnom, a i lokalnom nivou krajem marta i tokom aprila, što znači da je krenulo opipljivo delovanje Saturna ulaskom u Ribe, što sam bila navela krajem decembra u analizi ovogodišnjeg putovanja planeta našeg Sunčevog sistema. To se pokazuje sad uglavnom kroz neka politička dešavanja, individualno ili kolektivno. E, da se vratim na ovaj nastupajući maj! Maj počinje punim Mesecom što naznačava začetak plodova i cvetanja. Taj pun Mesec početkom maja će biti najpovoljniji pun Mesec ove godine da se neke nejasne i loše veze, bilo ljubavne ili poslovne, završe i tako nešto odigraće se najverovatnije najviše kod fiksnih znakova(Bik, Lav, Vodolija, Škorpija). Obzirom da je u Biku sada Uran, koji će tu boraviti duže, a Jupiter ulazi, biće to zatvaranje problematičnih pitanja i uzdizanje na sledeći nivo ili jednostavnije rečeno, stvaranje i jačanje materijalne baze. Tlo će biti plodno i spremno za sađenje novog semena, posebno kod zemljanih znakova. Takođe, kod tih znakova je za očekivati da će se do sledećeg maja ostvariti veridbe i venčanja, koje su stavljali na neko duže vreme u neki ćošak na stand by, kao sporedan detalj u njihovom životu, koji može da čeka. Međutim, dolazi trenutak da se to konačno ozbiljno razmotri i reši!

Zbog retrogradnog Merkura u Biku moguće su neke nesigurnosti, kada su ulaganja i poslovi u pitanju, i preporučuje se opreznost zbog mogućih novčanih prepreka i preduzimanje neke strategije kako i kojim putem doći do cilja, a da ne dođete do nekih sukoba. To važi ponajviše za one kojima je Merkur vladar druge ili osme kuće, ili ako sada prolazi kroz drugu. Najbolje je da sačekate drugu polovinu maja i onda da startujete ono šta ste isplanirali! Sredinom maja retrogradni Merkur, a i posle kad krene direktno biće u konjukciji sa Jupiterom i to će doneti nekima povoljne vesti, poslove i aktriviranja novih poduhvata. Izuzetno pogodno će biti za one, koji budu branili neki naučni rad ili pravili neke ugovore, čak i pored kvadrata od Plutona i Marsa, jer Jupiter će zaštititi reči i novac! Obzirom na prisutno previranje u novčanim tokovima u svetu, talase gašenja nekih velikih banaka, možda je i vreme da se preduzme neki korak da se ušteđevina sačuva u nekom obliku ulaganja ili investicije u nešto što će uvek imati vrednost. Mimo svega toga, za neke od vas biće sjajno vreme da se ostvari neki izlet ili putovanje!

Pomenuti Jupiter 17-og maja ulazi u Bika, i u suštini on će biti zaslužan za dobrobit u velikim količinama nekima od vas i mnogi snovi će se ispuniti. Navela sam sad, a i prošli put naglasila, da krajem aprila nastupa kvadrat Jupitera i Plutona, koji pojačava strast i žeđ za uspehom i da će se najjače pokazati kod onih koji su znaci i podznaci kraj-početak, Jarac-Vodolija i Ovan-Bik, i da će trajati do kraja prve dekade juna. Neka prijateljstva će prerasti u bračne zajednice i takvi momenti u većoj meri dešavaće se do sredine leta. Znači, u maju počinju veliki prekidi i veliki počeci, kod nekih kada su ljudski odnosi u pitanju, a kod nekih poslovni i finansijski. Ipak je Bik materijalan i stabilan temelj, koji će verovatno nekima doneti veće novčane sume. U slučaju da želite da uložite svoj novac u nešto, nastupiće savršeno vreme da to uradite i gledajte da je to nešto što vam daje neku sigurnost, sreću i prosperitet!




OVAN

Za vas maj je mesec ljubavi i imaćete želju da provodite više vremena sa voljenima, a ako ste sami, čuvajte se depresije. Za studente dobro će biti. Žeđ za uspehom biće jača i neizbežno će biti da potraže neku pomoć u učenju da bi ostvarili cilj. Bićete izuzetno dobrog zdravlja, ali pripazite se zubobolje i nemojte forsirati svoj organizam, da se ne biste prehladili ili povredili! Čak, i ako imate decu, moguće su povrede i kod njih. Kada je reč o poslu, sve će teći k’o podmazano i moguće da će nekim kolegama biti potrebna pomoć. Ipak, i pored pohvala nemojte započinjati sukobe, bilo kakve prirode, jer ti sukobi biće uglavnom vezani za finansije i zasigurno, mesec neće biti profitabilan. Što se tiče putovanja, ako baš ne morate da putujete, onda nemojte! Najbolje bi bilo da vaša putovanja, ako ste u obavezi da ih obavite, ograničite, a ako niste u obavezi odložite, jer su moguće neke nezgode.


BIK

Dragi Bikovi, što se tiče finansija dvoumićete i troumićete se oko izvesnih poteza i najbolje je da poslušate svoj razum i postići ćete neke važne dogovore! Takođe, kod nekih od vas postoji opasnost od preterane zarade neobračunatog, neuknjiženog novca i zato, kako već napisah, uključite razum, jer ipak, Jupiter ulazi u vaš znak i doneće vam priliku da uspešno ostvarite vaše projekte! Imaćete podršku od strane kolega i prijatelja! Što se tiče zdravlja, pojaviće se neke hronične tegobe, ponajviše zbog stresa. Pridržavajte se pravilne ishrane, meditacije i fizičkih vežbi! Maj će vam biti savršen mesec za putovanja i doneće vam, što bi rekli, ostvarenje dobre žetve! Studentima biće idealno vreme za neke specijalizacije i usavršavanja u inostranstvu, a biće im potrebna i pomoć starijih i iskusnijih u predmetima koje proučavaju. Ljubavni odnosi biće fantastični i vladaće harmonija, posebno u drugoj polovini meseca.


BLIZANCI

Blizanci, najbolje ovog meseca da više pešačite nego što vozite! Takođe, pripazite da vas ne snađe zubobolja! U maju će biti romantičnih momenata i oni koji su sami imaće prilike da se upuste u neke stalne veze. U slučaju da ste imali neke svađe prethodnih meseci sada ćete pristupiti principu reči izvinjenja i pružanju nesebičnosti prema onima, koje ste povredili. Međutim, biće slučajeva gde reči ne mogu popraviti učinjenu štetu. Imaćete prepreka u poslu i najbolje bi bilo da vaše projekte odložite za kasnije! Imaćete dobitke na računu, ali do sredine maja bićete u nekoj fazi štednje(retrogradni vaš vladar, Merkur)i odlaganja putovanja, nakon čega ćete se konačno opustiti i krenuti da ispunjavate ono što ste zacrtali, bilo da je privatno ili poslovno. Studentima nastupa teži period, jer će morati više energije da ulože da postignu očekivano, bilo da su to neka takmičenja ili zakazani ispiti.


RAK

Maj će biti izuzetno dobar mesec da ostvarite pozamašan profit, u čemu vam mogu pomoći starije kolege i nadređeni. Inače, ostvarićete dobre odnose sa saradnicima i klijentima, i profesionalno će vam se pružiti dobre prilike i moguće da ćete imati neka putovanja u poslovne svrhe. Privatno? U svakom slučaju, kada je putovanje u pitanju, najbolje bi bilo da analizirate svoje planove i procenite da li se isplati i da li zaista možete da ostvarite željeno! Studenti koji se spremaju za neka takmičenja, neka se organizuju dobro, neka budu istrajni i predstoji im da se bore za cilj! Rakovi, znaka i podznaka, ući će u emotivnu fazu, kada će Jupiter delovati optimistički u planiranju braka ili potomstva i važne odluke će se doneti! Bićete dobrog zdravlja, ali su moguće neki sitni hronični problemi reume ili iznenadni kod zuba, zbog čega ćete sigurno biti jako nervozni. Znači, ipak nemojte zanemariti svoje zdravlje!


LAV

Dragi lavovi, znaka i podznaka, vreme je da razmislite o svojim planovima da nešto promenite i da to uradite! Bićete uznemireni i nemojte sebi da dopustite da dođete u svađe sa drugima, koji apsolutno nemaju veze sa vašim problemima i nemojte da skačete na svaki izazov! Imaćete podršku kolega i iskusnijih da realizujete svoje projekte i izbegnete prepreke! Početkom meseca nećete imati sve karte na ljubavnom planu, ali posle 21-og biće izgleda da spustite tenzije i čujete i drugu stranu, pa će za neke doći i do planiranja potomstva! Jedite voće i povrće, angažujte se u fizičkim vežbama i gledajte da vas ne snađe neka prehlada! Inače, bićete odličnog zdravlja! Biće vam izuzetno povoljno vreme za putovanja i potrudite se da ih ostvarite i uživate! Studentima će se pružiti prilike da ostvare dobre rezultate, nekima sa više truda, nekima sa manje i gledajte da ih ne propustite!


DEVICA

Pazite na zdravlje! Nemojte da zanemarite higijenu zuba i budite pažljivi kod ishrane! Nije vreme za neka putovanja, pre svega finansijski, i najbolje da ih odložite za neku drugu priliku. Ipak, ako budete otputovali negde budite pažljivi da se ne biste povredili i svakako budite spremni na veće troškove! Neke stvari neće ići po planu, a inače ovaj mesec neće biti profitabilan, kako ste to zamislili. Najbolje je da se konsultujete u vezi finansija, da ne biste napravili greške u koracima! Studenti, moguće da ćete imati probleme u nekim predmetima i nemojte da izbegavate pomoć, nego je tražite kako biste uspeli da prođete te ispite! Za Device, znaka i podznaka, nastupiće dobro vreme na ljubavnom planu i želje i strast će vam biti pojačani da ostvarite još više i da pokažete vašu ljubav! Sve u svemu, nemojte da se zaletite u procenama, jer može da se desi da doživite da vas neko povredi!


VAGA

Vage, koji ste studenti, da biste osigurali svoje mesto među najboljima prionite tom zadatku ozbiljnije! Oni koji su na početku karijere, najbolje bi bilo da slušate nadređene, po mogućnosti prihvatate ideje i drugih, i izbegnete verbalne sukobe! U slučaju da dođe do nesuglasica i ishitranih kalkulacija budite sigurni da će se desiti gubici i najbolje bi bilo da pažljivo proračunate koji su stvarni izgledi da se nešto dobro ostvari, za vaše i kolektivno dobro! Izbegavajte nepotrebne troškove! Bićete u periodu kada po običaju ne znate da li levo ili desno, na ljubavnom planu. Nemojte da radite ono što nećete, a poznato je da vam je teško da kažete NE! Znači, slušajte svoje srce šta hoće, poradite na tome da razjasnite probleme i dobićete odgovor! Možda bi vam neko putovanje pomoglno da dođete k sebi. Bićete dobrog zdravlja, ali potrudite se da budete dobro i duhovno!


ŠKORPIJA

Početak meseca će biti rizičan za neka ulaganja i troškove, i najbolje bi bilo da sačekate zadnju dekadu kada bude bilo stabilnije stanje da nešto preduzmete. Bićete u periodu napredovanja na poslu i bićete zadovoljni ostvarenjima! Čak i neko putovanje može da doprinese ostvarenju nekih poslovnih planova i budite spremni na iznenađenja! Previše ćete biti zaokupljeni vašim mislima i nećete imati vremena da se opustite i sagledate druge oko sebe, a posebno one koji vam pružaju ljubav. Jupiter će vam doneti dobre vibracije, pa će kod nekih doneti i emotivnu konfuziju da ne znaju gde će i šta će! Budite spremni za promene i nešto novo, i pokušajte da vidite pravu sliku stanja! Inače, osećaćete se zdravstveno odlično i imaćete dosta energije da se uravnotežete. Kod studenata neće biti period za neke značajne poduhvate i polaganja, te pokušajte da se malo opustite i naoštrite vaše vijuge!


STRELAC

Bićete u talasima emotivno uznemireni u zavisnosti od turbulencije nekih planeta, tako da ćete biti u smislu ko nema sreće u kocki imaće u ljubavi, jer Strelčevi uvek na neki način nađu izlaz iz brige. Tek na kraju maja doći će do nekih promena na bolje, ako je ljubav u pitanju. Kod nekih desiće se zatvaranje starog, otvaranje novog. Takođe, zasigurno će vas snaći neki novčani izazovi, ali najbolje bi bilo da ih preskočite! Imaćete zamisli da promenite posao, ali ni to vam se ne preporučuje. Najbolja opcija će biti da se fokusirate na svoj cilj u poslu. Zdravlje će biti po svim normama savršeno, a ako dođe do nekih manjih problema, biće moguće rešiti ih. Obzirom da su vam u mislima planovi da putujete negde, pokušajte da se uzdržite, jer vam ne bi donelo nikakvo zadovoljstvo, niti profit, ako ima veze sa poslom. Oni koji studiraju imaće znatne pomake napred i svi aspekti igraće na njihovu dobitnu kartu!


JARAC

Ovaj mesec će vas učiniti ispunjenima zdravstveno i u svim drugim poljima, i osećaćete se kao pobednik! Bićete u dobrim odnosima sa svima, tako da ćete možda doći u situaciju da zaboravite na one najbliže. Stoga, obratite pažnju i na njih! Oni koji su samci dobiće priliku da to stanje promene i ako to zaista žele neka iskoriste te šanse! Učenici, studenti biće u savršenom stanju da ostvare sve planove, bilo da su ispiti ili neka takmičenja, sa najboljim ocenama i sa uspehom. Kada su finansije u pitanju, najbolje bi bilo da održavate vaše poslove na smanjenom profitu, jer ako su u pitanju neka strana ulaganja moguće je da će doći do problema da se ostvari planirano. Odložite ih za kasnije. U poslu, nemojte mnogo da iskačete i pokušajte da budete diplomate, kao što ste inače, da ne biste izazvali nečiju ljubomoru. Smanjite putovanja na privatnom planu i stegnite kaiš, što vam ne predstavlja nepoznatu!


VODOLIJA

Samci mogu da se upuste u romantične veze, koje će prerasti u ozbiljne i izražajnije, a oni u vezama razjasniće nesuglasice i donošenja odluka šta dalje. Što se tiče posla, početak meseca biće perspektivan sa dobrim rezultatima, ali neke stvari će posle postati zahtevnije prilikom čega će cilj postati sve dalji i moraće da se nađe način kako nešto rešiti sa manje truda, a i kroz pregovore i dogovore. Odnosi sa kolegama i saradnicima doći će do neslaganja, i najbolje bi bilo da se fokusirate samo na svoje. Što bi rekli klima nije povoljna za neke nove poslovne poduhvate i nemojte da se izlažete nekim izazovima! Očekujte neka putovanja, u većoj meri vezana za posao, gde ćete izvući i korist i zadovoljstvo. Šetnje u prirodi i fizičke aktivnosti doprineće boljem zdravlju i osećaćete se sjajno! Što se tiče edukativnih polja, zvezde neće igrati ohrabrujuće i moraćete mnogo više snage da uložite da ostvarite uspeh.


RIBE

Zdravstveno ćete se osećati sjajno i izvesne poremećaje u ishrani dovešćete u normalu, a ako imate problem sa grlom, biće rešiv! Najbolje bi bilo da sva putovanja odložite, jer vam samo mogu doneti nevolje, novčane ili psihičke. Stoga, suzdržite se! S druge strane, mogući su poslovi sa inostranstvom, koji vam mogu doneti dobar profit i što dalje može da prerasti u nešto veće. Inače, generalno gledano, stanje na poslu i sa kolegama neće vam biti naklonjeno i pokušajte da se oslonite na sebe i što bi rekli, gledate svoja posla! Nemojte očajavati i računajte da će poboljšanja nastupiti krajem meseca. Studenti najbolje da iskoriste svoju mudrost i pojačaju odlučnost, i zasigurno ostvariće napredak! Oni koji su u vezama krajem meseca imaće neke nesporazume, ali to će kratko trajati i izvesnije je da će uživati u harmoničnim satima sa voljenima, a samci mogu da započnu veze ako budu izbegli prepreke na putu!

413 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page