top of page
Search
  • Irena Spasovic

TALAS TURBULENTNIH DOGAĐAJA!

Updated: May 27

JUN 2024

Nadam se da su prošlog meseca, tj. ovog(MAJ) kad pišem ovaj tekst za JUN, neki od vas doživeli neke drastične velike promene na bolje, u najvećoj meri vezane za finansije, materijalna i prirodna dobra, pošto se takav talas društva velikih planeta u naletu u jednom znaku dešava vrlo retko. Početkom juna, kao i krajem maja doći će do konjukcije Merkura i Urana i taj aspekat može da uzrokuje neke idealne genijalne pronalaske, dostignuća, rođenja nekih budućih genijalaca, ali sa druge strane može da uzrokuje otežano obraćanje, nepovezanu priču, koja je udaljena od onoga šta razum želi da kaže i probleme u razumevanju, pa čak i veće probleme u konekcijama, kašnjenja poruka i novca, kao i na nešto što je vezano za poremećaje na i u zemlji, kao što su zemljotresi ili jači sudari, pošto će uticati najviše na zemljane površine i mašine, a i na one koji imaju neke bitne planete na kraju znaka Bika, u zavisnosti u kojim kućama se to dešava i čega su vladari. Takođe, ne treba zanemariti da su moguće i veće saobraćajne nesreće i na tlu i u vazduhu, kao i iznenadni brakovi, začeća i deca, pa i pojave nekih krucijalnih istorijskih opipljivih dokaza protiv pisanog.

Treba imati u vidu da će Jupiter već kročiti u Blizance krajem maja, čime će se povećati dinamika i širiće se granice komunikacije, pisanja, trgovine i kratkih, čestih putovanja. Pojačaće se interesovanja u istraživanjima i saradnje sa bliskim poslovnim partnerima, rođacima i komšijama. To je period kada se pružaju šanse da se prigrabe neke mnogobrojne prilike, koje pitanje je kad ćemo ih videti i osetiti ponovo u budućnosti. 

Ovakvi aspekti mogu da dovedu ne samo do naglih odluka pojedinaca, nego i do značajnih pobuna i istupa grupa ljudi, koji ne žele da prihvate neke nove simbole i okvire, koje bi po nekim novim pravilima, koje nameću neki drugi, morali da prihvate. To će sve dovesti do nekih lančanih reakcija, i fizičkih i teoretskih. Jun će biti interesantan, samo sa strane ako nije na našu štetu!

DA PODSETIM, dragi astro ljubitelji, čitajte i za vaš znak i podznak!



OVAN

Oni u fazi učenja imaće prilike da ostvare svoje ciljeve i dosta toga će uraditi bez nekog posebnog napora. Zdravlje je energetski praktično na nuli zbog istrošene energije, što smanjuje odbranu organizma, tako da će biti moguće neke upale grla i groznice. Finansijski, moguće da ćete biti bez neočekivanih troškova i da će zarada biti skromna, što će vam pomoći da smirite neke ideje o većim troškovima i ostanete na površini! Bilo kakva putovanja vam neće doneti neka zadovoljstva, u većoj meri ona vezana za posao, a na poslu ćete biti usmereni na korišćenje ideja drugih i pokušajte to da iskontrolišete, jer to može biti izvor nevolja! Pored pojačanog delovanja konjukcije Jupitera i Venere u Blizancima, što povećava komunikaciju, nećete imati neku inspiraciju na ljubavnom polju i imaćete neke pometnje zbog pređašnjih veza i nečega iz prošlosti!

BIK

Dragi Bikovi, ako polažete neke ispite, nemojte da vas nestrpljivost pređe u vašim namerama da dostignete do cilja. Ojačajte motivaciju i ne odustajte, jer to nije vaš stil! U poslu pokušajte da suzbijete vašu tvrdoglavost i prihvatite savete i pomoć kolega, čemu će vam pomoći Venera, vaš vladar, u Blizancima! Pazite koje reči ćete izgovoriti, jer jedna reč može da vam stvori probleme. Neke od vas ovaj mesec može da dovede u prekide veza, pa čak kod nekih i dramatično, a kod onih koji streme ka ostvarenju veze težnje mogu biti osujećene. Možda će neki miran razgovor da pomogne u razumevanju! Mogu da takoreći isplivaju iznenadna putovanja, uglavnom vezana za posao, i nećete nešto posebno uživati. Pazite se povreda i vodite računa o ishrani! Posvetite se meditaciji i lakšoj rekreaciji, da se dovedete u red! Kod ulaganja u nove poduhvate biće pravo vreme da ih sprovedete u delo! 

BLIZANCI

Studenti i učenici, znaka i podznaka Bizanaca, moraće dodatnu snagu da ulože, jer će nailaziti na poteškoće na svakom koraku, i ne treba da odustaju! Početkom meseca bićete dosta promišljeni na poslu i snebivaćete se da li da se prihvatite saradnje sa kolegama. Međutim, oslobodićete se napetosti sredinom meseca i sve će krenuti kako treba i samim tim i jači obrt novca, a neizostavno i veći troškovi! Čak i ti troškovi mogu da postanu zanemarljivi, jer Brlizanci imaju talenat da gubitke preokrenu u dobitke! Oni u vezama i samci biće u najvećoj meri nezainteresovani za neke emotivne trenutke do kraja meseca, kada će konačno dobiti želje za ozbiljne razgovore. Biće vreme da isplanirate neko putovanje i pronađete način da iskoristite svoje veštine komunikacije! Bićete dobrog zdravlja, ali ipak probajte da izbegnete neke stare navike, koje su štetne za zdravlje!

RAK

Zvezde vam neće biti posebno naklonjene, ako ste u fazama polaganja ispita. Ne treba odustajati i svaka pomoć i dodatni časovi su dobrodošli!  Nekadašnji rivali i protivnici mogu da promene stavove u poslovanju i biće izvesni dogovori o nerešenim pitanjima iz prošlosti. Moguć je i veći priliv novca, koji će vam omogućiti da svedete dugove na nulu, pa čak i da vam ostane, što bi rekli, u šteku za naredne projekte! Neki od vas biće frustrirani emotivno da neće imati živaca za neku nežnost i više će biti za neke ozbiljnije razgovore, intelektualne! Tek krajem meseca ćete se osloboditi napetosti i posvetiti se nekim ljubavnim prilikama! Svako putovanje, privatno ili poslovno, doneće vam zadovoljstvo i nova poznanstva! Bićete dobrog zdravlja, ali izbegnite naprezanja i pripazite na ishranu! Održavajte kondiciju i posvedite se sportovima, koji pretvaraju negativnu energiju u pozitivnu!

LAV

Većina vas bi morala dosta da se bori da postigne ciljeve u obrazovanju i preporučuje se dodatna nastava radi jačanja samopouzdanja! Odvojite vreme da procenite sredstva koja su vam na raspolaganju za realizaciju vaših ciljeva da biste izbegli razočarenja! Inače, na poslu predstoji vam mnogo plodonosnog rada, koji će imati značajne rezultate i verovatno ćete doći do saradnje sa stranim kolegama i iskusnijim osobama u tom poslu. Klima za ulaganja i pokretanja novih projekata biće pozitivna i dobri odnosi sa kolegama su preporučljivi da biste izvukli optimalnu korist kolektivno! Ne dopustite da vanjski problemi odlažu vaše planove. Čak nedostaci pohvala i komplimenata uticaće na vas negativno da se posvetite voljenima, i onima koje imate nameru da šarmirate! Zdravstveno biće dobar period tokom kog nećete imati ozbiljne probleme. Putovanja vam neće prijati, jer ćete biti poprilično mrzovoljni!

DEVICA

Oni koji idu na visoko obrazovanje pronaći će tražene mogućnosti, pa će ostvariti i napretke u odabranim oblastima! Imaćete poteškoće u komunikaciji sa partnerom, ako ste u vezi, a ako tražite drugu polovinu kao i obično bićete više kritični nego spontani. Sačekajte kraj meseca za povoljnije momente. Devica opsednuta karijerom imaće osećanje kao da je vreme ubrzano, a Merkur u Blizancima doneće uzbuđenje. Mars u Biku daje manifestacije kao što su plahost i sporost, pa možete iznenada da odustanete od nečega u neočekivanom trenutku. Finansijski izgledi će biti pozitivni, a postoji mogućnost da će vam neku uslugu i pomoć pružiti i neka starija osoba. Pored toga, biće povoljan period za ulaganja. Takođe, imate povoljne aspekte na polju putovanja i biće vam prijatno, bilo da je poslovno ili privatno! Bićete dobrog zdravlja, ali pazite se povreda i nekih sukoba. Usporite!

VAGA

Studenti, Vage znaka i podznaka, većini od vas nedostajaće motivacija potrebna za dolazak do ostvarenja cilja, a posebno onima, koji imaju namere da učestvuju u nekim takmičenjima! Ako ste u vezi odgovornost će vas opteretiti i sprečiti da napredujete, a ako ste sami nećete se upuštati u bilo kakve ljubavne namere, jer ćete biti pod stresom opterećeni svakodnevnim životom. Kraj meseca biće idealan da se pomaknete odatle! U junu će vas obuzimati nervoza i neće vam biti lako da se koncentrišete. Iskrsnuće stvari koje ste dugo odlagali, a zbog straha da sve ne završite na vreme, bićete neuravnoteženi. Nećete imati nikakve inicijative da ostvarite neka ulaganja i pokrenete nove projekte, i bićete u najvećoj meri obeshrabreni! Nepotrebna putovanja mogu vam napraviti veće probleme! Vreme je da se rešite loših navika i krenete u zdrav način života. Pazite se većih prehlada!

ŠKORPIJA

Studentima i učenicima, i pored drugih aktivnosti i bez nekog značajnog napora pruža im se šansa da ostvare zapažene uspehe! Oni u vezama biće poprilično hladni prema drugoj polovini, a oni koji su samci biće uzdržani, što ne priliči tom znaku. Ipak, krajem meseca krenuće sve utabanim putem! Obzirom na tranzit Venere u Blizancima, žeđ za pažnjom poprimiće kod vas hipertrofirane oblike i bavićete se rešavanjima kontroverznih pitanja, a zahvaljujući uobičajenom šarmu, uspećete sve da ostvarite! Mars u Biku daće vam povećanu produktivnost, čak i u trenucima odmora, i pazite se nekih sukoba! Klima neće biti pogodna za ulaganja ili nove poduhvate i najbolje da ih odložite. Meditacija bi vam prijala kao mentalna detoksikacija, a bićete dobrog zdravlja. Pazite na ishranu! Poslovna putovanja bila bi sve samo ne nagrađujuća, što očekujete, a ako želite zadovoljstvo, upriličite sebi porodični odmor.

STRELAC

Dragi Strelčevi, da biste ostali u ravnoteži sa ostalima i sa svojim namerama najbolje bi bilo da malo više zapnete, pa čak i uzmete dodatne časove, jer vam zvezde nisu previše naklonjene! Čak i u ljubavi nećete biti posebno posvećeni, a niti drugi prema vama i biće otporni na vaše predloge. Sačekajte kraj meseca! Venera i Jupiter podstaknuće želje za napredovanjem, a Merkur u Blizancima period oživljavanja i brzog društvenog rasta, i neće vam biti dosadno. Nekima će učešće na korporativnim događajima doneti značajne bonuse. Prihodi će biti dosta veći od troškova, a ipak, bilo kakva ulaganja i nove projekte odložite! U slučaju da putujete, nećete se odlučiti za neka daljnja putovanja i uglavnom ćete sve prilagoditi ostalim obavezama. Pazite ako vas snađu hronične tegobe i nemojte da ih zanemarujete, i budite oprezni!

JARAC

Planete će biti poprilično raspoložene da ostvarite uspeh u školovanju, ali to ne znači da nećete morati da radite na tome! Takođe, imaćete želju za stabilnom vezom i bićete skloni flertovanju, pa ćete privući neke, koji vam uopšte nisu bili u vašoj sferi interesovanja. U poslu najbolje bi bilo da zaobiđete velike zadatke i ostanete pri dostižnima, da biste olabavili uzde. Oslonite se na ono šta ste zamislili, isplatite dugove i pohvalite nadređene, nemojte da ulazite u sukobe da ne biste sebi napravili dugove, i samim tim uspostaviće se pravilan balans nakon čega će neki od vas odlučiti da promene posao. Ni u kom slučaju ne upuštajte se u neke špekulacije ili kockanje! Svako putovanje će vam prijati, bilo privatno ili poslovno, čime ćete napuniti baterije zadovoljstvom! Bićete dobrog zdravlja, ali pazite se nekih infekcija i budite fizički aktivni da sprečite probleme sa kičmom!  

VODOLIJA

Tokom juna većina vas imaće jasnoću misli, što će učenje učiniti bržim i lakšim. Neminovan će biti uspeh,  ali uz veliki trud! Sukobi u vezama će biti uglavnom bazirani na problemima oko finansija. To isto će usamljene dovoditi u pitanja da li uopšte da ulaze u neke veze. No, krajem meseca će se raščistiti te neprilike! Postoji velika verovatnoća promene na bolje u poslu, a o promeni posla razmislite, ako vam sadašnji posao ide jako dobro! Ne upuštajte se u kockanje, niti u neka poslovanja sa neobračunatim novcem, niti u neke investicije, jer vas samo može uvesti u gubitke! Čak može doći do toga da vam se žudnja za trošenjem smiri! Bilo kakva putovanja za vas biće u smislu reda radi, i nećete ostvariti neko očekivano zadovoljstvo i dobit. Pazite na zdravlje disajnih puteva, jer su mogući hronični problemi i ne zaboravite na zdravlje zuba!

RIBE

Svi rezultati ovog meseca biće ispod očekivanih i aspekti planeta vam neće davati podršku! Preporučuje se dodatna nastava i pomoć starijih iz te oblasti za koju ste se odlučili da naučite. Zahvaljujući Marsu u Biku, moći ćete da stojite na nogama čvrsto, što za vas, vodeni promenljivi znak, nije slučaj. To će vam pomoći da svaku sumnju prizemljite, čime će i posao poprimiti drugačije dimenzije. Što se tiče novčanog stanja bićete znatno udaljeni od svetla i potrudite se da izbegnete kockanje bilo koje vrste i špekulacije, da ne biste upali u gubitke i dugove! Sa druge strane, svako putovanje će vam biti dobrodošlo i kakav god da vam je cilj, zasigurno ćete ga ostvariti! Poznato je da više volite da se izolujete nego da se družite, pa i kad ste u vezi. U svakom slučaju naći ćete način da zagrejete atmosferu krajem meseca, bilo da ste u vezi ili sami. Kao i kod Vodolija, pazite na zdravlje disajnih puteva i zuba!

339 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page