top of page
Search
  • Irena Spasovic

SPREČITE BRZOPLETE ODLUKE!

Updated: Jan 22


AVGUST 2023

Pitam se kao i vi zašto nam se dešavaju neki tipovi kišnih oluja, i uopšte oluja, koje ovde nikada nismo osetili, a usled nekih drugih aspekata u nekima od prethodnih mesečnih astroloških prognoza navela sam bila da su moguća neočekivane i nekontrolisane prirodne nepogode, koje će se dešavati baš u deliću sekunde, što se upravo desilo u drugoj polovini jula. Male brze planete su i pružile podršku da se to tako i desi, usled toga što su napravile opozicije sa Plutonom (destrukcija, katastrofe usled podzemnih aktivnosti, kataklizma, zemljotres, vulkani) i kvadrat sa Uranom(eksplozija, grom, oluja, uragan, elementarna katastrofa). No, da se okrenem nama...


U ovom mesecu obavićete neku vrstu čišćenja i sređivanja vaših takoreći fioka onoga šta se desilo pre, kada ćete smireno moći da donesete odluke šta da zadržite, a šta da odbacite. Mars i Merkur u Devici pomoći će vam u donošenju ispravnih odluka i u pregovaranju, zbog čega će avgust biti bitan za mnoge. Međutim, postoji nekoliko upozorenja na koje treba obratiti pažnju ovoga meseca, a tiče se grupe planeta. Pluton je retrogradan u Jarcu, Neptun i Saturn u Ribama, a retrogradna lepeza će se proširiti u septembru, što sam bila naglasila u godišnjem, postavljenom u decembru! Obzirom na takvа kretanja, mnogima će biti jako teško da donesu odluke i odluke će se donositi samo za pitanja koja budu detaljno analizirana i pod moranje. Dosta će se razmišljati pri bilo kakvom odlučivanju! Čak i slikovite vizije i projekti, a i potrage za online rešenjima neće igrati dobitnu ulogu! Možda će biti dosta nepromišljenih postupaka početkom meseca, tamo negde oko 9-og, kada bude bio kvadrat Venere i Urana! Onda gledajte da ne trčite pred rudu i uključite razum, a i ne oslanjate se na ono što vidite negde drugde, tj. kod nekoga drugog!

Te nerazumne talase može da urazumi Mars, koji će biti u Devici i koji će praviti trigon sa Uranom u Biku(preciznije, druga polovina Bika i Device), kada će se pažnja usmeriti na organizaciju i disciplinu u svakom poslu, kao da pravite nacrt sa svim detaljima vaše velike slike. To će inače biti veoma radan period! Nakon toga, kada u drugoj polovini avgusta bude usledio trigon Marsa sa Plutonom, tj. veliki trigon Marsa, Urana i Plutona, osećaćete se moćno sa velikim prilivom energije, a time i sigurnije! Taj aspekat će značajno uticati na one koji imaju njima bitne planete na tim natalnim položajima(treća dekada Device, Bika i Jarca) ili vrhove nekih kuća!

Brze planete i navedene teškoće sa Uranom će uticati na Ribe i Jarčeve da prihvate izazove i ne odustaju, a Blizance i Strelčeve da pristupe problemima trezveno.

Krajem meseca retrogradni Merkur u Devici može drastično da poveća stres, posebno kod onih gde gradi kvadrate i opozicije sa natalnim položajima, i verovatno će neki od vas više raditi na brizi o sebi. Prema tome, najbolje bi bilo da se posvetite tome kako da upravljate stresom i ne preuzimate previše obaveza, a i ne zahtevate savršenstvo od sebe!


Uputstvo: ČITAJTE I ZA ZNAK I ZA PODZNAK!




OVAN

Dragi Ovnovi, znaka i podznaka, suzdržite se novih ulaganja i poduhvata, jer će vam doneti gubitke ili velike troškove! Nemojte ni da se upuštate u neko klađenje ili kockanje! Moguće da ćete biti u teskobi kada su takva dešavanja u toku i bilo bi dobro da se pozabavite meditacijom i da kontrolišete šta jedete! Inače, bićete odličnog zdravlja! Ovaj mesec biće prilika koju možete iskoristiti da otputujete i provedete neko vreme sa svojim najdražima. Studenti će razmišljati o novoj školskoj godini, jer neće hteti da zaostanu! Biće dobro skoncentrisani da odrade neke ispite, ako su ih preko leta spremali! S finansijske strane novac će da dođe, ali poenta je što nećete jasno videti troškove. Stoga, vraćam se na početak, budite mudri i odgodite neke kupovine! Možda će vas neko koga poznajete iznenaditi pokušajem da vas zavede, a vi nemojte da pričate o svemu i nemojte ni da ćutite. Birajte reči, pažljivo!


BIK

U ovom avgustu bićete u stanju neizvesnosti kada su međuljudski odnosi u pitanju, a posebno ako je u pitanju ljubav. Dovešćete sebe u ograničenja i možda i sebičnost, što ne ide uz vas, ali sve da biste izbegli neke komplikacije i nesuglasice! Sa finansijske strane, bićete odlučni i oprezni u namerama da ostvarite svoje ciljeve. Možda će vam neko prebaciti da niste velikodušni kako se očekuje od vas! Fizički ćete biti vrlo spremni da se bavite fizičkim aktivnostima, u koja se ni u snu ne biste upustili. Impresioniraćete sami sebe, a to će vam dati dodatno samopouzdanje! Oni koji traže promenu posla ili mesta posla radi boljih uslova biće uspešni. Te promene će im doneti šanse za napredovanje u karijeri! Biće izuzetno dobar period za studente i posebno ako učestvuju u nekim takmičenjima! Takođe, u avgustu možete da ostvarite ugodna putovanja, poslovno i privatno!


BLIZANCI

U ovom razdoblju Blizanci, znaka i podznaka, biće skloni impulsivnom ponašanju i sve će im teći vrlo ubrzano. Nemojte zanemariti neke obroke da biste došli u probleme sa probavom! Finansijski, ako ste planirali neke investicije, prvo odvojite vreme da razmotrite sva pitanja u vezi toga! Ako ste u vezi, Venera će vas podsticati da provodite više vremena sa voljenom osobom, a ako ste samci sačekajte kraj meseca da se posvetite onima, koji su u vašem fokusu pažnje i doći će do sklapanja nekih novih prijateljstava. Iskrnuće i neka poslovna putovanja u toku kojih ćete poboljšati neke poslovne odnose. Vaša nastojanja u obrazovanju biće zaglavljena u poteškoćama i u postizanju uspeha! Nekima će biti potrebni dodatni časovi da bi ostvarili željeni uspeh! Takođe, u poslovnim poduhvatima nećete imati dobar odnos sa saradnicima i postoji mogućnost da ćete potražiti drugi posao ili promeniti područje.


RAK

Kod Rakova, znaka i podznaka, će se pojaviti želje za promenama. Kod nekih za posao, jer neće biti zadovoljni, a kod nekih stambeno, jer će se osećati zarobljenima! Ako razmišljate o kupovini nekretnine, avgust će biti pravo vreme! Moguće da će doći i do bogate žetve iznenadnih dobitaka, u slučajevima špekulacija i ulaganja! Takođe, ako planirate porodicu, iskoristite ove momente, jer će biti dobri aspekti za začeće, a oni koji su sami neka obrate pažnju na osobu, koja ih interesuje! Treba iskoristite šanse, koji se ne pojavljuju često! U slučaju da putujete negde, moguće su ozlede ili neki fizički problemi tokom putovanja, i zato budite oprezni! Nećete imati zdravstvene hronične probleme i ako se jave manji rešićete ih medicinskim intervencijama! Studentima će nastupiti odličan period, jer će vam zvezde biti naklonjene i većina vas će imati motivaciju za uspehom.


LAV

Dragi Lavovi, ovoga meseca blistaćete pozitivnom energijom i očekujte vrlo zanimljive društvene događaje! Ljubavno, takođe, osećaćete neizvesnosti nakon neke protekle euforije i nemojte da srljate u neke neprilike, pošto je za očekivati da nećete mnogo razmišljati. Pokušajte da sagledate vaša osećanja i ne jurite nigde, i sačekajte kraj meseca, kad Mars pređe u Vagu! Na poslu nastupiće verovatno neka neizbežna razmimoilaženja sa nadređenima usled čega će doći do katastrofalnih rezultata i najbolje da se potrudite da to sprečite kako god znate i umete! U polju obrazovanja vaše težnje verovatno neće ići glatko, budući da zvezde ne igraju vašu igru i moraćete da uložite više borbe i truda da ostvarite uspeh! Bićete dobrog zdravlja i nećete imati uobičajene probleme sa nervozom i ako potražite pomoć zubara, ni sa vašim zubima! Putovanja će biti dobrodošla, a u ostvarenju profita zvezde vam neće biti naklonjene!


DEVICA

Pojava hroničnih zdravstvenih problema je moguća zbog stresa. Morate uvesti redovnu pravilnu ishranu i vežbe, a u slučaju da možete posao da podelite sa nekim, učinite to! To je savet i kada je posao u pitanju, jer možete biti izloženi preopterećenju, zbog nekih koji vam prebacuju veći teret zbog ljubomore na vaša pređašnja ostvarenja! Izbegavajte sve aktivnosti neproverenih ulaganja i kocke, širenje posla, jer će odnosi sa kolegama i partnerima biti vrlo turbulentni, što će i smanjiti protok novca. Ipak, kada posao nije u pitanju budite manje zahtevni prema sebi i gledajte vedrije prema dobronamernim komplimentima i pažnji onih kojima je stalo do vas! Nemojte da postavljate puno pitanja! Studenti će morati malo više napora da ulože da ostvare svoje ciljeve! Putovanja vam neće doneti neka posebna očekivanja i možda bi bilo dobro da ih odložite!


VAGA

Vage će u avgustu biti neodlučne. Ipak, na poslu biće uspešni i ne treba da iskazuju svoje želje, jer im se tako može destiti da propuste svoje šanse! Stoga, budite pažljivi u onome šta drugima pokazujete i pričate! Zdravstveno, oni sa hroničnim tegobama tipa reumatizme, nadimanja i teškog varenja neka se posvete sebi po tim pitanjima, a i ako imaju probleme sa zubima neka posete zubara! Ako ste samci, takođe posvetite se sebi i ne donosite nepromišljene odluke! Sačekajte kraj meseca za ljubavna osvajanja! Aktivnosti putovanja biće pod negativnim uticajem planeta i bilo bi mudro da ih smanjite ili odložite! Kod većine onih, koji su u fazi učenja, rezultati polaganja ispita biće ispod očekivanja i najbolje da više truda uložite u ostvarenje tih ciljeva! Možete da očekujete pomoć svojih društvenih kontakata u vezi povećanja profita i biće povoljno vreme za proširenja i pokretanje novih projekata.


ŠKORPIJA

Nećete se opustiti dok ne postignete ono što želite i savladaćete prepreke, koje vam se nađu na putu, ali budite oprezni i nemojte sve da sagledavate kroz emocije. Dopustite da vam pomogne neko u koga imate poverenja! Nemojte se upuštati u neka neplanirana ili pošto-poto putovanja. Sačekajte malo! Budući da zvezde nisu u susretljivom raspoloženju u slučaju učenja i polaganja ispita, najbolje bi bilo da sačekate bolju priliku, a ovu da preskočite i potražite dodatne časove! Nećete imati zdravstvene probleme, a bilo bi dobro da se mentalno i fizički opustite negde u prirodi. U ljubavnim odnosima dobro će biti da ste strpljivi pri donošenju odluka, pogotovo ako planirate trudnoću! Samci neka otvore oči i uši, i možda primete da se nekome sviđaju! Avgust će biti izvrstan mesec za neke finansijkse dobitke od špekulativnih aktivnosti, a i pored uloženog i neki društveni kontakati će to poboljšati.


STRELAC

Dobrobiti od putovanja biće fantastični i osetićete neki optimizam, a i svrhu! Posao će delovati ukočeno i dosadno, a uložen rad uzaludan. Stoga, vi dok čekate bolje, promenite neke svoje ideje i zahteve. Sa finansijske strane, ravnoteža je osigurana, ali pod uslovom da svoje račune vodite oštroumno i pažljivo! Izbegavajte slučajne pristupe i budite precizni! Kod studenata nijedan uspeh verovatno neće doći lako i za preporuku je da nađu neku motivaciju! Venera vam nudi da promenite dosta toga, obzirom da ne volite dosadu, i navodi vas da upoznate ljude, koji će vam promeniti život. Kako? Na tom polju morate da nađete tačan cilj! Povoljan splet okolnosti između planeta ostaviće vas bez pitanja i brige u vezi vašeg zdravlja i u vezi vaših hroničnih problema. Bila bi korisna pažnja u vezi zdravlja zuba, jer nepažnja vas može koštati problema!


JARAC

Jarčevi, znaka i podznaka, će biti vrlo zahtevni u svojim vezama i ljubomora može da pogorša situaciju, a može doći i do čestih svađa. Kod samaca želja da upoznaju posebnu osobu možda će se ostvariti odlaskom u neko nepoznato mesto ili kroz bavljenje nekim sportom! Bićete dobrog zdravlja i preporučuje se fizička aktivnost, ali nemojte da preterujete! Što neki kažu, klima za neka ulaganja i nove poduhvate nije zrela, i ako ste predali neke zahteve, finansijske, zasigurno neće biti odobreni i ako budu, budite suzdržani da ulažete u nešto! Studenti će se suočiti sa preprekama u drugoj polovini avgusta, kad Merkur krene retrogradno, što vam neće pomoći u napredovanju u učenju! Ako ne morate da idete na putovanja i ako vam to nije hitno odgodite te aktivnosti kako biste izbegli nepotrebne probleme! Posao će vam biti poprilično zahtevan i završićete ga napornim radom!


VODOLIJA

Uzburkani zahtevi, koje ćete dobijati na poslu, a koje ćete dočekati sa entuzijazmom, mogu vam uzrokovati depresiju, ako ih ne ostvarite! Zato, pre no što nešto odlučite, razmislite o posledicama! Bilo bi dobro da budete ekonomični i proračunati, i da se pridržavate toga! Shvatićete da je to korisno! Ako ste u vezi i ako ste se udaljili od partnera, najbolje da porazgovarate ko šta hoće, da biste znali da li je moguće pomirenje i neko daljnje delovanje! Kod samaca, ako se stvori neka veza, emocije će im napraviti komplikacije, da nije prolazno, kako su planirali da bude! Pravilna ishrana i redovne fizičke vežbe doprineće vašem zdravlju i izbegavanju hroničnih tegoba! Bilo bi povoljno da radite vežbe na otvorenom, i zbog mentalnog zdravlja! Oni koji studiraju treba da ulože više napora da se postigne napredak, jer ako to ne urade rezultati neće biti zadovoljavajući. Biće dobar period za putovanja!


RIBE

Ribe će osetiti uticaj Venere i pojedinci u vezi biće romantični i privrženi, dok će slobodni koketirati i neće moći da odluče ko im se tačno sviđa najviše! Aspekti neće biti ohrabrujući za zdravlje i mogući su problemi! Usmerite se da na vreme potražite medicinsku pomoć i posvetite se oporavku! Pravilna ishrana i vežbe pomoći će vam da održavate fizičku kondiciju! Teško ćete ostvariti dobitke, koje ste naumili da postignete, što će biti prilično demoralizujuće. Putovanja neće doneti željenu sreću, već novčane gubitke, što vam neće prijati. Stoga, smanjite troškove i putujte samo ako je to nužno! Avgust će biti poprilično težak za studente i njihove težnje u obrazovanju! Trebali biste da radite projekte u okviru svojih mogućnosti, a ako imate previše problema, odvojite vreme da odredite tačan cilj pre nego što nastavite dalje tokom perioda kad je Merkur retrogradan(do sredine septembra)!

363 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page