top of page
Search
  • Irena Spasovic

SMIRITE SE I KRENITE DALJE, ODLUČNO!

Updated: Jan 22

JANUAR 2023

Ova godina nam kreće sa tri retrogradne planete, što i nije obećavajuće za neki početak, ali veseli Jupiter ulazi u Ovna, pa će biti nekih optimističkih pogleda na budućnost, posebno kad bude prestao da deluje kvadrat Urana i Saturna oko 7-og, a i već dan pre kad bude bio pun Mesec u Raku. Naravno, pošto su praznici emotivni trenuci, taj Mesec će posebno delovati tad i mnogi će se nakon proteklih napetih nedelja osetiti opušteno. Pokazaće svoje emocije, a pored toga, progledaće jasnije! Usled toga, oni što su planirali nešto, bilo na malo ili na veliko, znaće šta im je činiti! Posebno će taj poletan efekat proraditi za srpsku NG, a najjače na dan Bogojavljenja. Misli će krenuti organizovano da teku, bez sputavanja i preduzeće se odluke bez ikakve sumnje i kašnjenja. Biće to poprilično uverljivo i odlučno u trećoj dekadi januara i početkom februara kod onih, kojima je Merkur vladar i Jarčeva, a i onih koji imaju bitne planete na tim položajima u Jarcu ili Biku. Budimo strpljivi, pa da krenemo sigurno! 😉




OVAN

Ovnovi, Jupiter opet gostuje kod vas! U izvesnoj meri to predstavlja podršku i šta god da ste planirati, znajte da će vam štititi leđa, do sredine maja. Mars će onima, podznaka, da pravi nedoumice pri nekim odlukama i značajno će preispitivati stare planove i dogovore. Možda će neko da promeni šta je pre bilo zapisano?! Na ljubavnom polju, samci, nemojte da požurujete neke momente. Budite strpljivi, što važi i za one u vezama. U poslu, takođe, dajte vremena i prostora drugima i setite se da nismo svi isti! Budite smireni i planirajte i neka poslovna putovanja, koja će biti delotvorna. Novčano ćete biti podržani sa više strana i moguća su i neka ulaganja. Zdravstveno ćete biti dobro! Za studente januar neće biti mesec uspešnih poduhvata, ali nemojte se nervirati i potražite pomoć, ako materija zahteva!

BIK

Negde oko 6-og januara, verovatno će pun Mesec doneti prilike potpisivanja nekih ugovora, ili radi novog posla ili će to biti neki novi projekti. Možda će to kod nekih biti upitno obzirom na neslaganje sa kolegama i saradnicima. U svakom slučaju, šta god da je pristupite tome smireno. Vaš posao će uticati i na emotivne veze i tek krajem meseca će se smiriti, a samci će dobiti prilike da ostvare nova poznanstva. Oni koji studiraju, Bikovi, znaka i podznaka, uigrali su se u lenjost i biće im teško da se pokrenu da ostvare neke zadatke. Malo više pritegnite sebe u učenju! Što se tiče novčanog stanja, zadržite troškove, ne cvetaju ruže i nemojte da dramite da su vam drugi krivi! Posvetićete se planiranju novih puteva, što vas čini ispunjenima i možda ćete neke i ostvariti, najviše vezano za posao.

BLIZANCI

Dragi Blizanci, imaćete pitanja najviše na novčanom planu i pređašnja poslovanja ćete ponovo razračunavati i nećete imati veliki upliv, što će vas poprilično uznemiriti. Stanje će se smiriti krajem meseca. Neki će doći u stanje da moraju da promene posao ili neki plan. Takođe, pokušajte da ograničete troškove i ulaganja, jer u suprotnom neće izaći na dobro. U slučaju stani-pani, imaćete podršku bližnjih! Studenti će uglavnom nastojati da smadrljaju učenja i polaganja, i neće se nešto preterano posvetiti temeljnim rešavanjima pitanja. Zdravstveno i fizički ćete biti u odličnom stanju, a neki će se posvetiti meditaciji. Od 4-og do kraja meseca nećete nešto značajno biti posvećeni partnerima ili traženju voljene osobe i moguće je da ćete imati češća putovanja, poslovno ili privatno.

RAK Na ljubavnom planu, Račevi neće znati šta hoće. Ni da li da započnu vezu, niti da je prekinu, ili da li samo da flertuju. Smirite se i posle 28-og januara očekujte da će se stvari dovesti u red. Zaposlenima će ovaj mesec doneti napredak, i poslovno i novčano. Neki će promeniti posao radi bolje plate, a nekima će procvetati i raširiti se posao nakon više pređašnjih pokušaja. Svako partnerstvo će se pokazati isplatljivim i finansijski izgledi biće izuzetno dobri! U svakom slučaju, izbegnite pozajmljivanje. Studentima se preporučuje više rada i neizbežno, traženje pomoći stručnjaka, da bi uspeli da reše zahtevnije ispite! Što se tiče putovanja, ograničite putovanja, jer će vam trebati novac posle. Stoga, štedite malo. Kada je zdravlje, posvetite se meditaciji, dijeti i fokusirajte se da izbegnete stresne situacije.

LAV

Iskoriste period oko 6-og januara da napunite baterije, jer ćete se osećati iscrpljeno. Ponovno aktiviranje na svim poljima krenuće oko 21-og. U poslu, imaćete probleme, jer ćete hteti više poslova odjednom da odradite. Imaćete izglede za nove poslove, koji će zahtevati i novo znanje, da biste ostvarili te poslove na duže staze. Usamljeni će moguće naći ljubljenu osobu i uveliko brzo će stupiti u brak, a oni u vezama i brakovima moraće biti pažljiviji sa svojim voljenima. Nećete imati nikakve zdravstvene probleme i ako se pojave neki, biće prolazno i tu je lekar da to sanira! Biće pametno da ograničete putovanja i štedite novac, jer znate i sami da nekada trošite iznad svojim mogućnosti, što nije sad preporučljivo. Dobri aspekti studentima će doprineti da ostvare dobre rezultate, ali ipak, uz više ulaganja.

DEVICA

Oko 6-og januara pun Mesec će da pišti usled nekog lepog događaja u dobrom društvu i bićete ispunjeni dobrim vibracijama. Bićete psihički uznemireni i pokušajte da vežbate meditaciju ili jogu, da biste bili i ostali smireni, usled priliva poslovnih zahteva. Neki uspešni u poslu će možda zbog toga i odlučiti da promene posao. Napravite svoj budžet i nemojte se upuštati u neke nepotrebne investicije, jer će to verovatno uzrokovati i velike troškove. Krajem meseca ostvarićete osveženje u poslu i imaćete više obaveza, a i uspeha. Za studente januar će biti poprilično uspešan, ispunjen sigurnošću! Na ljubavnom planu, nekima će januar doneti ostvarenje veze, nekima začeće, nekima nove planove. U svakom slučaju, držite se intuicije. Poslovna putovanja se ne preporučuju i fokusirajte se na uštedu za neke druge prilike.

VAGA

Raspoloženi Jupiter će mnogima doneti sreću u odnosima sa drugima i do sredine maja i nova partnerstva, a samcima da se spoje sa srodnom dušom. Parovima će pružiti šansu da začetnu klicu ljubavi, dete. Početkom meseca će mnogima doneti prekretnice u poslu, unapređenja. Na poslu će biti dosta harmonično i doći ćete u prilike kontakta sa ekspertima radi napretka u vašem poslu. Nemojte se izlagati troškovima i trgovnim transakcijama, jer će vam doneti gubitke. Stoga, planirajte pažljivo vaš budžet i sa merom! Ne zaboravite na fizičke vežbe i ispravnu ishranu da ne biste došli u situaciju prenaprezanja i disbalansa! Moguća su daleka putovanja, najviše radi zdravlja, od kojih ćete sigurno imati neku dobit! Studenti neće imati neki progres i praktično neće biti u elementu da nešto ostvare.

ŠKORPIJA

Retrogradni Mars stagnacija i investicija, usled kog ćete imati velike troškove, zbog kojih ćete biti uznemireni. Olakšajte ih. Ipak, imajte u vidu da će se od 6-og januara desiti prekretnica, a oko 20-og će uslediti novi horizonti, kao selidba ili renoviranje. Ako planirate vezu, budite strpljivi do kraja meseca i nemojte da odustajete. Za parove se preporučuje da odvajanje ne traje dugo, nego da se posvete ostvarenju porodice! Jupiter vam pomaže da pregrmite preopterećenje na poslu i nemojte sebe forsirati na nemoguće, da ne biste posle mislili da ste žrtva nečijih zlih namera. Studenti će imati smanjen učinak, jer su propustili dosta od nastave, tako da im neće pomoći ni naporan rad. Neka putovanja mogu da iniciraju profesionalni rast, a što se tiče zdravlja, preporučuju se stroga dijeta i fizičke vežbe!

STRELAC

Retrogradni Mars i Merkur mogu vas dovesti u konfuziju u odnosima sa drugima, a i kod nekih pisanih dokumenata. Početkom meseca moguće su neke nagodbe, a krajem važni projekti na bazi pisanja, usmene reči, što će vam doneti i sigurnost na finansijskom planu. Tokom meseca nemojte se upuštati u neke špekulacije, jer vam mogu doneti velike troškove! Vrlo moguće je napredovanje u poslu i premeštaj na bolje mesto, što će uticati na vas pozitivno. Samci, imaćete prilike da upoznate posebne osobe, sa kojim će kontakt zavisiti od vas, lično. Oni u vezi imaće neke stare smetnje, te neka budu malo jasniji! Studenti će biti u periodu kada će zvezde uticati da ostvare rezultate za divljenje. Zdrava ishrana se preporučuje, vežbe, a ako se pojave manji zdravstveni problemi, biće rešivi!

JARAC

Iako je januar vaš mesec, imaćete neki usporen ritam. Verovatno će vam imunitet oslabiti, što ne znači da ne treba da se mrdnete. Posvetite se fizičkim vežbama malo i zdravoj ishrani, i neće biti prepreka! Biće to i mesec raskida, veridbi i venčanja. U svakom slučaju, doći će do velikih preokreta! Polovina meseca će poprilično biti loša poslovno i pored vašeg truda i saveta stručnjaka. Međutim, nije sve crno. Krajem meseca krenuće na bolje, na vaše zadovoljstvo! Ipak, nemojte planirati neka velika ulaganja, jer vam neće doneti prinos! Ni studendska očekivanja neće biti toliko svetla. Misli će vam biti u haosu, a rezultati pogrešni. Moraćete dosta truda da uložite! Takođe, oni koji studiraju u inostranstvu imaće dosta komplikacija. Ograničite putovanja i uštedite novac, ako možete!

VODOLIJA

Najblistaviji momenti desiće se krajem meseca, kad i kreće period vašeg znaka i usled mladog Meseca mnoga vrata će vam biti otvorena! Pre toga, bićete jako iscrpljeni, ali Jupiter tu pomaže da ne budete oštećeni. Imaćete i ponude da promenite posao, za bolje plaćeni! Finansijski ćete u svakom slučaju imati učestali novčani priliv i partnerstva će igrati dobru ulogu, što će svima doneti profit! Na polju studiranja, Vodolije neće imati dobre izglede za uspeh i razmišljanja će im biti poprilično ugušena, što će zahtevati dodatne smernice! Što se zdravlja tiče, vežbe radi poboljšanja vaše kondicije će svakako biti potrebne i primena tehnika opuštanja! Imaćete dosta putovanja, i familijarno i poslovno, koji će vam prijati! Samci će možda naići na ljubav na prvi pogled, a da bi to uspelo moraće da organizuju svoje vreme.

RIBE

Drage Ribe, znaka i podznaka, januar na ljubavnom planu doneće vam kulminacije, preokrete i zasigurno ćete krajem meseca znati šta želite. Svojstveno vama, da biste izbegli neke pogrešne komunikacije i zbunjenost, povucite se, smirite, stišajte tempo i napunite baterije! I pored toga, bićete odličnog zdravlja i nećete imati nikakvih tegoba! Na poslu ne treba da očekujete neke posebne benefite, jer ih neće biti, iako će uslovi i odnosi sa kolegama biti više nego dobri. Takođe, ni putovanja poslovna neće imati dobru ulogu, i ograničite ih i nadajte se boljem vremenu da ih ostvarite. Jedino kako sebi da pomognete je da vredno radite i rešićete sve vaše napore! Odloženi projekti od pre mogu biti opet pokrenuti, usled finansijke podrške kolega i porodice! Za studente, napredak će biti daleko od zadovoljavajućeg.

330 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page