top of page
Search
  • Irena Spasovic

SAMO JAKO!!!

MAJ 2024

Dragi ljubitelji astrologije, sredina maja donosi veliki Stelijum u Biku i to će pomeriti mnoge stvari iz korena, u najvećoj meri kod onih preko čijih vladara prelazi, posebno ako su postavljeni na vrhove nekih od kuća u njihovim natalnim kartama. Sunce, Venera, Jupiter, Uran zajedno obaraju sve granice, ali koje? Živi bili, pa videli. Već sam pisala da se konjukcija Urana i Jupitera u Biku dešava na nekih 83-84 godine i pomenula u prošlim analizama identična dešavanja onda i sada, ali nisam pomenula taj Stelijum nekoliko planeta u Biku, koji će se odigrati sredinom maja, a posebno jak period će biti 18-ti na 19-ti maj, kada Mesec bude na kraju Device, što će graditi trigon sa tim Stelijumom. Biće veoma jako delovanje tih kretanja u tom periodu treće dekade maja i u najvećoj meri će ga osetiti oni koji na tim položajima, na kraju Bika, ili pak na kraju Device imaju svoje natalne planete ili vrhove kuća.

Prošlog meseca neki od vas, kojima je konjukcija Marsa i Saturna prolazila kroz neku od kuća odnosa sa drugima osetili su delovanje. Kod nekih je bilo dosta zategnutih nerazumevanja sa drugima, pa čak i najbližima, a neki su imali prisutan i bes. Takođe, tada se Merkur kretao retrogradno u Ovnu, koji je na neki način usporio razmišljanje, vratio nas na razmatranje urađenog i izneo nam učinjene greške na površinu. Globalno, pokazalo se sve to i kroz najavu sukoba između Irana i Izraela. Inače, taj aspekat konjukcije Marsa i Saturna je pokazao emotivni stres i strah, posebno podsvesno, jer je bio u Ribama!

Obzirom da je Iran podznaka Strelac, izvesno je da će doći do značajne kulminacije u julu mesecu kada Mars bude došao u konjukciju sa Uranom u Biku, što će napraviti i opoziciju sa njihovim natalnim Uranom, ali o tome drugi put. Treba napomenuti da su i SAD isti podznak, ali kod njih će se to manifestovati drugačije, jer će narod i kulturno nasleđe biti ugroženi(ta konjukcija će napraviti kvadrat sa Mesecom na njihovom vrhu 3-će). Sad, u kom obliku će se to desiti i da li, videćemo!

Elem, naravno da ima razlike od onda pre, jer putovanja planeta nisu potpuno identična. Pomenuću dva Stelijuma, iz 1858-e i 1941-e, pri čemu je onaj 1941-e bio znatno jači, jer je tu bio i Saturn. Znamo iz istorije, a neki iz sećanja šta se onda dešavalo. Uzburkano je sada kao što je u tom periodu ’41-e bilo na više polja. Saturn je uticao na pojačano siromaštvo i inflaciju. Onda se dešavao i lov na podmornice i mašinu Enigma, kojom se koristila nemačka obaveštajna služba i službe navođenja. Bile su u procesu odavanja tajni, menjanje strana ratovanja, a svemu tome razlog je bio novac! Bože moj, šta bi drugo bilo nego novac, kad je sve to u BIKu?! Dešavao se kraj Blic operacije i planiranje početka operacije Barbarosa. Koja će sad operacija da bude?!

Što se tiče 1858-e ima dosta toga da se desilo po pitanju pripadnosti i o vlasništvu nečije zemlje(bitke američke vojske sa indijanskim plemenima, sa Jezuitima kao posrednicima; pitanje Teksasa i počeci građanskog rata), a i takođe pre pomenut rat kolonista, Britanije i Francuske, sa Kinom i Indijom oko opijuma, o čemu sam već pisala pre. Složićete se da sve to liči na nešto što se odvija sada. Prosto je neverovatno da ta naša evolucija stoji blokirana godinama i vekovima, i još se ponavlja jedno te isto samo malo drugačije upakovano, ali u suštini isto! No, da se mi vratimo našim zvezdama… Krajem meseca Jupiter će preći u Blizance, kada će se nastaviti konjukcija pozitivnih planeta(Sunce, Venera, Jupiter) u tom znaku i čime će se povećati društvena dešavanja i pregovaranja, priliv novca u te zone, a i želje da se dostignu željeni ciljevi na svim poljima! Ti tranziti će najviše uticati na one koji na kraju Bika i početku Blizanaca imaju svoje natalne planete, a posebno ako su na počecima nekih kuća! Tada će doći i do konjukcije Urana i Merkura u Biku, što neće jačati materijalnu sferu toliko, ali će jačati neku intelektualnu tačku komunikacije i vrlo moguće naznačiti promenu oblika novčanih transakcija. Takođe, možda će mediji promeniti principe vizuelnog, a i verbalnog pristupa?! Moguće da će se neki sporazumi i ugovori raskinuti, možda će se podneti zahtevi za neke izmene ili će iskrsnuti neke optužbe! Možda će nam vanzemaljci poslati poruke?! Možda holivudski svet poprimi drugu i u suštini istinitu dimenziju, što je teško za poverovati da može da se desi. Kako god da bude, nadajmo se samo dobrom!





 


OVAN

Dragi Ovnovi(znaka i podznaka), iako Mars od 1-og maja kreće putovanje kroz vaš znak, neće učiniti nešto aktivno na polju učenja i ljubavi. Što se tiče poglavlja učenja nećete imati motivaciju da se pomerite blizu cilja. Moraćete da se angažujete više i ako treba uzmete i privatne časove! Iako ćete imati želju da ste okruženi zanimljivim ljudima i da započnete nova prijateljstva, ipak nećete imati ambicije da osvajate nečije srce. Sa druge strane, što se tiče posla bićete maksimalno aktivni i imaćete ambiciju da dostignete zacrtano. Bićete posebno fokusirani na jačanju novčane baze i imaćete veće troškove, koji neće oštetiti vaš budžet i nemojte da ste uznemireni zbog toga! Neki projekti zahtevaće i putovanja, što se neće poklapati sa vašim planovima da se više družite sa familijom, i budite oprezni, fizički! Takođe, pazite na ishranu i preopterećenje vašeg želuca!

BIK

Oni koji su u fazi učenja, a posebno visokog školovanja, doći će period nedoumica šta dalje i kako ostvariti praksu. U svakom slučaju, šta god da je, niste od onih koji odustaju! U ljubavi, oni koji su u vezi misliće o svojim budućim koracima kako ih ostvariti i biće u brizi da li se i suprotna strana slaže, a oni koji su samci biće posvećeni potrazi za voljenom osobom! Početak meseca naznačiće finansijsku stabilnost i ostvariće se znatni prihodi. Međutim, budite oprezni od sredine meseca da se ne potkradu neki propusti i greške! Pokušajte da odložite neke predugovore i ugovore, ako možete! Svako putovanje, bilo privatno ili poslovno, biće ispunjeno raznim poteškoćama. Stoga, vodite računa šta radite! Nekima od vas desiće se promene, kao što su renoviranja ili preseljenja, ili kod nekih i vest o prinovi u porodici! Bićete dobrog zdravlja, ali pazite se prehlade!

BLIZANCI

U školovanju ciljevi će vam se udaljiti, jer ćete biti više zaokupljeni druženjem i sporednim aktivnostima, ne učenju! Stoga, pamet u glavu ako mislite ostvariti cilj! Ista priča i na polju ljubavi. Totalan nedostatak ikakvih ambicija u ljubavnim strategijama! Očekujmo da će se to promeniti u junu! Neki od vas će izignorisati sve odlaskom na putovanje, a moguće je da će se neki uputiti na dalje destinacije i čak će biti spremni za veće troškove, iako budu bili u pitanjima da li je to pametno da urade! Upašćete u situacije da ćete imati značajnu korist od usluga drugih, ali radićete na svojim aktivnostima da biste ostvarili utisak, što ne znači da ćete ostvariti značajan dobitak! Obzirom da vam Mars u Ovnu daje notu fanatizma da dostignete golove, ipak će vas dovesti do trijumfa, a što se kaže pobednici prave istoriju! Održavajte kondiciju i pazite se preteranog naprezanja!

RAK

Moraćete znatno da se posvetite učenju da biste ostvarili da budete barem na granici da prođete potrebne uslove, a posebno da dođete do željenog, a time ćete i pojačate i takmičarski duh! Oni u vezama radiće na tome da ojačaju započeto, a oni koji traže gledaće da nađu nekoga ko se uklapa u njihove vrednosti! Sa finansijske tačke, krajem maja će se stabilizovati. Važnu ulogu u tome imaće prijatelji, od kojih će neki predlagati neki ortački posao. Takođe, možete doći u sukobe mišljenja sa podređenima ili sa mlađima. Mars u Ovnu može da poremeti vašu nežnost i dovede vas do uvredljivih primedbi ili prema vama ili da ih vi uputite drugima, zbog nekih zamerki od pre. Moguće je da ćete i pored vaših želja da ne putujete biti primorani da putujete ili da se selite zbog posla, dalje od vašeg doma. Mars u Ovnu može da poremeti vašu nežnost. Pazite na ishranu i probavu!

LAV

Lavovima na studijama se preporučuje upornost da se ne bi srozali sa nivoa gde su, jet to ni u kom slučaju ne žele da se desi! Što se tiče ljubavi druga je priča. Bićete emotivni, a posebno 23-eg kada bude bio pun Mesec u Škorpiji, i bićete spremni krajem meseca da rešite sve prepreke, bilo da ste u vezi, braku ili ako imate neke namere prema nekome ko vam se sviđa. Imaćete dobru klimu za ulaganja i nove poduhvate, i podršku vam može pružiti stari prijatelj. U poslu, nemojte da koristite slabe za profit i potrudite se da izađete iz tog lavirinta, jer nagrade ne bi bile u skladu sa uloženim trudom i vremenom, a borbenost i prenaprezanje vas može dovesti do rizika da narušite zdravlje. Ako ste planirali da putujete, najbolje da taj plan pomerite, jer sad neće biti povoljan momenat za putovanja, bilo da su privatna ili poslovna, jer vas može dovesti u neke neželjene situacije.

DEVICA

Dragi studenti Device, znaka i podznaka, potrudite se da dobijete neku motivaciju, jer će vam nedostajati da ostvarite ciljeve, a posebno ako imate konkurenciju! Bilo da ste u vezi ili da tražite vezu, neizbežno će doći do dugih razgovora, što vama ne predstavlja problem. Bićete fokusirani na postizanje blagostanja nauštrb ličnih interesa, ali da ne biste propustili sjajne prilike, trebali biste potražiti pomoć uticajnih poznanika. Početkom maja pređašnja ulaganja krenuće postepeno da donose profit, a svako potpisivanje dokumenata i sklapanje transakcija treba da odbijete, jer nepromišljena ulaganja će se pokazati neisplativim. Putovanja u bilo kom obliku će vam doneti dobre trenutke i Fortuna(tačka sreće) vas štiti u tome. Moguća su i dalja putovanja! Nemojte fizički da preterujete ni u čemu, a posebno nemojte da se upuštate u ekstremne poduhvate, jer ne biste hteli da završite u krevetu!

VAGA

Položaji planeta neće odigrati značajnu ulogu kada su polaganja ispita u pitanju i biće neminovno da se posvetite dodatnim časovima i kursevima, što će vam zasigurno doprineti u jačanju samopouzdanja! Nećete imati neke volje da se posvetite voljenima, niti da se upuštate značajno u ljubav, ali ćete održavati stanje onakvo kakvo jeste. Zahvaljujući dobroj reputaciji i podršci prijatelja na dobrim pozicijama moći ćete da dobijete šanse za dobro plaćen posao, a krajem meseca konkurencija će vam dodati dinamiku da tražite bolja rešenja! Budite pažljivi oko ulaganja i troškova, jer po svim opcijama nećete hteti da upadnete u neke probleme da vam se bumerang vrati i ošteti vas još više! Pored toga, treba da odolite fizičkim opterećenjima, koji bi vas doveli u zdravstvene tegobe! Ako putovanja nisu preko potrebna, odložite ih!

ŠKORPIJA

Drage Škorpije, znaka i podznaka, ovaj majski period će vam biti naklonjen za polaganja ispita, a u slučaju takmičenja posvetite se dodatnim časovim! Venera u Biku će vam davati dobro raspoloženje za druženje i biće vam lepo u društvu voljenih, a i u osvajanju nečije ljubavi! Mars u Ovnu će vam rasplamtati  ambicije i samopouzdanje, kog obično nemate u manjku, i neki od vas će radikalno promeniti svoje živote, što će se odraziti i na posao. Od uloženih napora doći će i velikodušni novčani plodovi, zaslužno! Ipak, uzdržite se od nekih velikih ulaganja! Bilo kakvo putovanje, vezano za posao ili privatno, uzimaćete kao obavezu i neće vam biti uopšte za relaksaciju. Što se tiče zdravlja posvetite se pravilnoj ishrani i nemojte svoj probavni sistem da dovedete u probleme i takođe, nemojte fizički da preterujete, jer to može da postane veoma traumatično za vaš organizam.

STRELAC

Strelčeve će položaji planeta podržati u ostvarenjima uspeha u školovanju, pa čak i ako budu uložili manje napora, biće usmereni i samouvereni! Krajem maja će vam i ljubav i život ličiti na bajku, ali nemojte se zanositi, jer fantazije su fantazije i moguća će biti iskušenja i razočarenja! Zato, ne dopustite sebi da upadnete u neku zamku! Venera u Biku će vas dovesti do stanja harmonije i nećete biti nezadovoljni! Postoji mogućnost da vam neki stari prijatelj značajno pomogne u karijeri, a u priči budite pažljivi! Položaj Sunca u Biku povoljno utiče na Strelca, čineći ga upornijim i strpljivijim kada je novac u pitanju, a potrebna je samo odgovornost što se tiče potrošnje. Na kakvo god putovanje da idete, doneće vam poteškoće i troškove i svaka namera da popravite i izbegnete neugodnosti biće neuspešna. Pazite na zdravlje, zbog emotovnih talasa, pri čemu se hronične bolesti mogu pogoršati.

JARAC

Dragi Jarčevi, imaćete dosta dobru koncentraciju i sređene misli, i u školovanju imaćete pravac da se posvetite praksi, što će dalje uroditi plodom. Obzirom da vam u najvećoj meri prija kad je oko vas tišina, teško ćete se pokrenuti da se upustite u neku romantiku u prirodi. Stoga, biće toplo vreme i greota je sedeti kući! Doći ćete u situaciju da dođete u blokadu, kada je posao u pitanju, da li da promenite posao, jer ćete imati nekih neslaganja sa kolegama. Međuti, razmislite i probajte da nađete neki kompromis i izbegnite kršenje ugovora! Pored toga, nemojte se baviti nekim spekulacijama i kockanjem, a posebno nemojte ulagati u nešto što je nesigurno i nejasno, jer će vas uvesti u gubitke! Sa druge strane, najbolje da uložite taj novac da otputujete negde, što će vam uliti energiju i dati inspiraciju za nešto novo! To će vam prijati i u pogledu zdravlja, da izbegnete napetost i vaše hronične tegobe! 

VODOLIJA

Studentima, znaka i podznaka Vodolije, predstoji povoljan period u kom mogu da se istaknu i postignu značajan uspeh! U ljubavi ćete biti poprilično rezervisani u pokazivanju osećanja, bilo da ste u braku ili u nekom početku veze, a više ćete razmišljati o budućnosti i poslu oko nekretnina. Na poslu nemojte mnogo da talasate i da ispoljavate vaše ideje i možete očekivati veće plate, ali nemojte da rasipate na nebitne stvari! Verovatno ćete doći do neslaganja sa nadređenima, što može da uzrokuje gubitke i probajte to da izbegnete ćutnjom! Pored toga, klonite se kockanja i nekih transakcija pod znakom pitanja! Imaćete izražajne želje za kretanjem i na putovanjima vam neće biti praktično neki odmor, a pored toga, pazite ako vozite i nemojte previše da žurite, u bilo kom obliku da je, šetnja ili vožnja! Nemojte prekomerno da radite, zbog nervnog preopterećenja i ne zaboravite na zubara!

RIBE

Studenti, znaka i podznaka Riba, moguće da će zaglibiti u teškoćama i moraće da se posvete značajnije tome u čemu žele da postignu uspeh! Posvetite se onima koje volite, i nemojte da budete neozbiljni, u najvećoj meri prema onima čiju ljubav želite da pridobijete! Takođe, u poslu jasnim izražavanjem i slušanjem drugih povećaće se vaša produktivnost, a rizik neuspeha će se smanjiti!  Što se finansijske situacije tiče, osećaćete se prilično samopouzdano i možda ćete hteti da potegnete neke investicije. Međutim, najbolje bi bilo da to zaobiđete! Neki od vas će hteti hitno da otputuju, čak i ako je to po pitanju nekog usavršavanja u poslu ili školovanja, što može da se desi i kao nečija ponuda, ali planete neće biti posebno naklonjene! Pazite na ishranu, zbog mogućih problema u probavi i nemojte da zanemarite vaše grlo, da ne bi došlo do komplikacije!

 

340 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page