top of page
Search
  • Irena Spasovic

RAZUM ili EMOCIJE?!

Updated: Sep 24, 2022

Septembar, 2022, će mnogima doneti zaokrete na poslu. Da li obećavajući nove perspektive ili će to biti pokretanje nečega davno zapisanog, a zapostavljenog, vreme će pokazati. Kod nekih će se desiti iznenadni prekidi planiranog, što će dovesti i do frustracije, koja će delovati eksplozivno. Kod svakoga će se to odraziti različito, na različitim poljima, u zavisnosti kako pokazuje natalna karta. Najbolje bi bilo posvetiti se fizičkoj aktivnosti, jer se tako i misli slegnu, a i organizam krene pravilnije da funkcioniše. Šta god da se radi, kako bi rekli, ne treba trčati pred rudu. Nekima će se desiti finansijska poboljšanja, nekima prinove, nekima renoviranja i selidbe, nekima prodaje davno stečenog, a nekima gubici u smislu propuštenih šansi koje se neće ponovo ponuditi. Vatreni znaci će imati pojačane fizičke aktivnosti i promene. Vodeni, koji su proteklih meseci uglavnom imali gubitke i nazadovanje kako god krenu, sada će zaslužno krenuti napred. Zemljani i Vazdušni će se manje trošiti na fizičke aktivnosti, ali će morati više da se posvete drugima, emotivno. Biće to mesec promena, propraćen ponajviše burnim emotivnim reakcijama i kalkulacijama.





OVAN

Osećate se sjajno i imate želju da nešto novo naučite, bilo da ste u školskom dobu ili da jurite karijeru. Želite da nešto novo započnete i to će vam doneti neka nova iskustva, ali nemojte preterivati ni u čemu i posvetite se zdravom načinu života. Kod nekih, veličanstvene zamisli i htenja za posao će se negativno odraziti na polje ljubavi. Stoga, nemojte rasipati energiju na pogrešnom mestu. Ako ste već u vezi, onda se posvetite i voljenoj osobi i nemojte dopustiti da ona dođe u situaciju da postavlja pitanja da li je volite, obzirom da ćete krenuti u smeru da svo vreme, novac i pažnju posvećujete poslu, zanemarujući sve oko vas. Nemojte da zatvorite sva otvorena vrata, ako dođete u situaciju da ne znate kako dalje. U svakom slučaju, bolji će biti kraj meseca, posebno što se tiče zdravlja.

BIK

Ovoga meseca dobro ćete stajati finansijski, ali ćete imati probleme sa donošenjem odluka zbog nedovoljne količine novca. U svakom slučaju, pokušajte da ne rasipate na nepotrebne stvari. Što se tiče zdravlja, nemojte ga zapostavljati, jer može se desiti da neke poslovne prilike propustite iznenada zbog zdravstvenih problema usled nemaronosti. Usamljeni Bikovi i oni sa podznakom prisustvovaće nekim društvenim događajima i može se desiti da će upoznati nove kontakte, koji će im biti interesantni za ostvarenje neke nove veze i biće spremni na kompromise. Krajem meseca imaćete neke velike projekte, koje slabije osobe ne bi mogle da iznesu, ali vi ćete ih ostvariti, što će vam i doneti izvestan priliv na vaš račun. Studenti, koji streme višem zvanju, moraće da ulože više energije.

BLIZANCI

Nešto što će biti interesantno kod vas je da će neke osobe, za koje ste smatrali da su vaši neprijatelji, poprimiti neke druge dimenzije u komunikaciji i postaće vam saradnici ili podrška. Desiće se i da ćete obnoviti neka stara prijateljstva ili neke osobe iz prošlosti će se pojaviti niotkud. Imaćete neke iznenadne preokrete na poslovnom polju i nemojte da padate u stanje velike brige. Blizanci i oni sa podznakom imaće i značajnu podršku od familije, a i od prijatelja. Porodične veze će ojačati što će vama predstavljati značajni stub za svaki daljnji poduhvat i na poslovnom aspektu i privatno. U ljubavi, mlađi u ovom znaku i podznaku imaće nove strastvene šanse na horizontu, a mladi parovi će planirati proširenje porodice. Oni koji su studenti prići će novim ciljevima, kojima će se značajno posvetiti.

RAK Rakovi će početkom meseca naporno da rade, što će se pokazati perspektivnije nego što je pre bilo. Oni koji studiraju imaće neke loše uticaje u ostvarenju ciljeva, prvenstveno od društva sa kojim provode dosta vremena. Da toga ne bi bilo, najbolje bi bilo da se malo distancirate, ako želite da ostvarite ono što ste zacrtali i da se fokusirate na to. Ako radite, u sklopu posla možda će vam se ponuditi mogućnost da idete u inostranstvo i nemojte da se postavite arogantno prema tim šansama, jer vam se sigurno neće opet nuditi. Ako sve bude išlo po planu, krajem meseca doći će do značajnog progresa u karijeri. Kada je ljubav u pitanju, obzirom da samci vašeg znaka i podznaka u većini ima želju da ostvare vezu, tome će se značajno posvetiti i neka intuicija će ih voditi da je ostvare.

LAV

Tokom ovog septembarskog perioda Lavovi će postići značajna ostvarenja u poslu, bilo da su savetnici ili direktori i vlasnici. U svakom smislu imaće dobra ostvarenja, što će privući i dosta novih klijenata i saradnika. Kada je ljubav u pitanju može se reći da ovaj mesec neće doneti željene efekte, posebno onima koji su usamljeni i traže drugu polovinu, da li što se tiče emotivnih nekompatibilnosti ili možda finansijskih. Ipak, oni koji budu našli svoju ljubav, bez imalo čekanja usmeriće se ka ostvarenju braka. Oni koji su u vezi neće imati problema, već će uživati u zajedničkom vremenu. U druženju sa familijom, shvatićete da svi imaju probleme i da će uzajamna pomoć, razumevanje i savetovanje značiti svakome od vas. Stoga, nemojte da ignorišete druge, posebno ne one najbliže.

DEVICA

Za Device ovaj mesec će pružiti više mogućnosti da se napreduje u poslu. Takođe, mnogi koji su ostvarili neke uspehe prethodnih meseci sada će uživati u njihovom benefitu. Ko započinje novi posao najbolje je da zatraži savet od iskusnijih i ne okleva da pita. Biće to vreme da se zaradi ekstra dobit. Prvi dani septembra biće vreme da se ostvare neke nove ljubavne veze, a i po mogućnosti da se sagledaju neki stari kontakti, koji se nisu pokazali dobro u pravom smislu prijateljstva. Za bračne parove dolaziće do konflikta i stresa, te najbolje da pokušaju to da isbegnu nekim kompromisom. Vaš talenat za analize će vam ukazati na počinjene greške, vaše ili tuđe, i to će vam dati smernice šta dalje da radite. Što se tiče zdravlja, možda iskrsnu neki stari zdravstveni problemi, tako da najbolje da se posvetite zdravom životu.

VAGA

Neke Vage, nakupljene brigom i o porodici i u vezi posla, će hteti da se odmaraju tako da treba da nađu način da se to dovede u sklad sa drugim obavezama. Za neke će biti sjajni period za gubljenje kilaže, posvećenosti zdravlju, koje su možda zapostavili, a kada je ljubav u pitanju posvetiće se ozbiljnim temama i za neke ovog znaka i podznaka ovo će značiti da je došlo vreme da se sklopi brak i započne nova faza zajedničkog života. Ako imaju probleme sa najbližima, prijateljima ili sa familijom, ne treba da ispoljavaju agresiju nego da pokušaju to da reše mirnim pristupom. Krajem meseca sve će se to sagledati mirnije i dobiće podršku od voljenih da urade šta su naumili, kao recimo da kupe auto i telefon ili slično. Ipak, pripazite u šta ulažete novac i nemojte da ste previše arogantni prema poslovnim partnerima.

ŠKORPIJA

Za Škorpije ovo je vreme napretka na poslu i to će ih činiti ispunjenima, posebno ako se njihovi projekti i saveti uvaže od strane pretpostavljenih. Neki će dospeti na viši položaj, nekima će iskrsnuti veće ponude, koje će sigurno prihvatiti. Usled toga moguće da će potrošiti izvesne sume za neizbežne stavke, ali što se neće mnogo odraziti na njihov novčanik. Što se tiče zdravlja, pripazite na svoj stomak i ishranu, i ne zaboravite da unosite vitamine. Možda će biti vreme da promenite životni stil, što Škorpijama ide teško. Što se ljubavnog polja tiče, neke Škorpije će stati na ludi kamen, neke će potražiti neki miran kutak da se udalje od mogućih sukoba, a ako imaju problem neka znaju da ljubav traži vreme. Izbegnite, ako možete, da preuzimate neke važne odluke ako nije ništa hitno i pod moranje.

STRELAC

Strelčevi treba da se posvete fizičkim aktivnostima radi poboljšanja zdravlja, ali u svakom slučaju ovo će biti zdravstveno dobar period za njih. Ako osećaju neke probleme, bolje da odmah provere šta ne funkcionište nego posle. Kada su finansije u pitanju, biće bolje nego inače. Neki će zaraditi više kroz posao i ostaviće taj „višak“ sa strane, a neki će imati i neku iznenadnu pomoć familije ili bliskih prijatelja. U slučaju da želite negde nešto da ulažete, potražite savet iskusnijih. Na poslu ćete napredovati i imaćete mogućnosti da ostvarite nešto novo, a ako ste poslodavac vašim zaposlenima ćete ponuditi nešto, takođe, novo. Kroz sve to imaćete veći doprinos i prema sebi i prema drugima. Na ljubavnom polju neće biti nekih promena, a ako tražite nekoga, fokusirajte se na uži izbor.

JARAC

Što se tiče posla neće biti nešto blistavo, jer će drugi imati bolja rešenja i Jarčevi ne treba da ulaze u rasprave, jer neće biti povoljno po njih. Biće izazova, ali ne treba ishitreno reagovati. Za finansije nije neko vreme velike zarade za njih i da bi se to na neki način promenilo treba da se okrenu i onima kojima izdaju poslovne naredbe, da shvate kako svi funkcionišu i da bi znali kako da naprave novi plan ili projekat da se to poboljša i promeni na bolje. Zdravstveno stanje će zahtevati više pažnje i Jarčevi, a i oni podznaka, treba da se posvete više otklanjanju problema i poboljšanju stanja u kom su. Pazite se nekih infekcija i upala. Na ljubavnom polju imaćete dobre vesti. Biće više društvenih okupljanja i druženja. Oni u braku možda će imati veće rasprave i neka pokušaju da ih izbegnu.

VODOLIJA

Odličan period za meditaciju i da smireno priđete sledećim planovima. Imaćete odlične rezultate na poslu i moguće da će vam i zarada biti povećana, a i mimo posla ako ulažete u neke nekretnine imaćete i neke povoljne prilike. U slučaju finansijskih problema i pored dobre zarade najbolje će biti da se bacite na štednju. Vodolije treba više da se odmaraju i da paze da ih ne zadese neke povrede kao npr. što su posekotine, opekotine, lomovi. Znači, treba da budu pažljivi i da ne žure. U ljubavnom polju pazite, takođe, da ne dolazite u sukobe sa voljenima i sve će biti u redu. U nekim momentima desiće se da zanemarite mane kod partnera i da sve vidite u najboljem mogućem svetlu. Oni usamljeni će i rizikovati i odstupiti od svog koncepta, prepušteni osećanjima koje gaje prema određenoj osobi.

RIBE

Ribe će izaći iz svojih granica i obasjaće tamne oblake, koji su ih prekrivali prethodnih meseci. Na ljubavnom planu postaviće se u kraljevski stav, neće se žaliti, a zauzvrat biće nagrađeni. Kod nekih desiće se i neplanirane prinove. Kao odgovorna osoba pokazaćete u društvenim aktivnostima da vredite, što će se osetiti i na vašem računu. Imaćete šanse da napredujete u poslu, a ako ste nešto samostalno započeli, treba da pokrenete promociju u vezi toga i budite sigurni da će rezultati biti dobri. Biće tu i više troškova, i bilo bi dobro da Ribe, znak i podznak, naprave neki budžet troškova i plan kog treba da se drže. Zdravstveno, pridržavajte se uobičajenih navika kada su lekovi u pitanju, ako ih pijete, obavljajte kontrole i sve će biti ok. Studenti će u većini slučajeva imati bolje rezultate, nego očekivane.

266 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page