top of page
Search
  • Irena Spasovic

POČETAK VELIKOG BUĐENJA!

MART, 2024

 U prethodnim mesečnim astrološkim analizama pomenula sam bila konjukciju Jupitera i Urana u Biku, koja će naredna oko 3-4 meseca značajno uticati na mnoge od nas, u zavisnosti čega su vam vladari i gde vam u vašoj natalnoj karti prolaze, a koja će sada u martu započeti svoje delovanje do sredine juna. Uran naznačava neku vrstu evolucije i buđenja, i deluje iznenada, dok Jupiter uveličava događaje i deluje pozitivno, čak i kad su prisutni teški aspekti. U ovom slučaju ta konjukcija koja se dešava u Biku, fiksnom snažnom i plodnom znaku, delovaće poprilično jako i može se reći da će to biti vreme sađenja novih plodova u nečemu čemu je istekao rok ili u zemlji u kojoj je koren uništen! Tako nekako se može opisati delovanje ove dve velike planete u takoreći koaliciji! Možemo da očekujemo da će se desiti velike društvene promene. Da vas podsetim šta sam i pre navela za taj aspekat konjukcije ove dve planete u Biku je da se u ciklusima dešava na oko 84 godinе. Pre ovoga sad, to je bilo 1941-e godine i zna se kakvi su se dramatični preokreti onda desili i kako je to sve uticalo na istorijske geopolitičke tokove, što i ima nekog smisla, pošto je u tu konjukciju bio uključen i Saturn. Istorija govori da su tada bili i velika depresija, sukobi oko resursa i novca, kojima Bik i vlada, koji su i započeli rat. Takva konjukcija pre te bila je 1858-e, kada su se desili reformski rat u Meksiku i sukobi koloniste Ujedinjenog Kraljevstva, tj. Velike Britanije, sa više svojih kolonija, u najvećoj meri oko trgovine opijuma. U to vreme su na više mesta u svetu bile i seljačke pobune, ili bune. Složićete se da to liči na sadašnja dešavanja. Tada je Saturn bio u Raku(sada je u Ribama) i to donekle znači da su tu bila pojačana pitanja papirologije pripadnosti nečijeg doma, tla.



 Elem, tada u tom periodu kada je Uran bio u Biku(1850-1859) desio se i Krimski rat(1853-1856), između Rusije i alijanse(Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Osmansko carstvo, Kraljevina Pijemont) zbog prevlasti na Balkanu, Dardanelima i Bliskom istoku. Da li vas nešto podseća na to?!

Pored toga, 1850-e Teksas je ostvario svoje granice, koje i danas važe, a nekoliko godina posle prihvatio je i američki ustav. No, u tom opsegu XIX-og veka između neke ’35e pa do ’70e vodili su se ratovi na toj teritoriji, pregovori, ocepljenja, pa nanovo ujedinjenja. Sad kako će biti? Da uzmemo kokice(smešno, ali kukuruz dođe iz Meksika) i da posmatramo sled događaja?! Neću sve istorijske koincidencije navesti sad u martovskoj analizi, pa neka nešto ostane za sledeću.

 U prvoj polovini marta doći će do kvadrata te konjukcije(Jupiter, Uran) sa Marsom u Vodoliji i to će dovesti do sukoba, bilo da su pojedinci ili grupe. Mogu se očekivati masovni protesti, bitke za liderstva, pa čak i veće porodične rasprave! Ipak, taj uticaj ne bi trebalo da bude fatalan. 

25.-og marta će se desiti pomračenje Meseca u Vagi, koje se generalno sastoji od nekoliko faza i uticaće na pojedince u zavisnosti od njihovih natalnih karti. Inače, to je vreme kada se pružaju prilike, koje treba iskoristiti i momenti kada će se desiti razjašnjenja u ljubavnim odnosima. Mala je verovatnoća da će neko odlučiti da prekine svoju vezu, jer će se rasvetliti uzroci nesporazuma. Imaćete šansu da popravite zategnute odnose!

 Pored svega toga treba imati u vidu da će u drugoj polovini marta moralni faktor biti značajan za bilo kakvu aktivnost. Svaka laž bi trebalo da bude kažnjiva, a prevaranti i lopovi će zasigurno neizbežno doći u situacije razotkrivanja! Nadam se da ćemo i videti kako to izgleda, i da će krivci i biti kažnjeni!


OVAN

Studenti ne treba da jure i bubaju, nego da uče sa razumevanjem! Ukoliko rade tako da sve što bi rekli smandrljaju na brzaka, neće biti dobro! Za takve namere najbolje je da se posavetujete kako da rešite prepreke, ako ih uopšte imate, i potražite dodatne časove, radi vaše sigurnosti! Isto važi i u poslu. Nemojte previše da gradite kule od karata i probajte da budete disciplinovani, da biste svu tu energiju usmerili pravilno! Zbog svega toga održavajte dobru kondiciju i nemojte preterivati ni u čemu, posebno kada je trpeza u pitanju! Putovanja vam mogu doneti samo troškove, nikakvo zadovoljstvo, osim u slučaju porodičnih poseta! U ljubavi ako imate stalnog partnera, imaćete veoma prijatne trenutke pune ljubavi, ali i nesuglasice ako planirate vašu budućnost. Finansijski će biti odlično vreme za ulaganja i nove projekte, pri čemu je najbolje da se posavetujete sa nekim starijim i iskusnijim!

 

BIK

Za studente ovog meseca može da bude teže da ostvare svoje namere i moraće da se fokusiraju na tu materiju, koju žele da savladaju. Ništa neće pasti s’ Marsa i nemojte da na vas utiču kritike drugih! Za usamljene Bikove, znaka i podznaka, ako žele neku ljubav da zadobiju treba malo više da se druže i izlaze. Sedenjem kod kuće ništa nećete postići, a i nemojte ni previše da se suzdržavate da iskažete nekome ljubav! Finansijski ćete biti stabilni, ali htećete i više od toga. Postoji čak mogućnost da ćete iskoristiti usluge drugih kako biste ostvarili vaše zamisli ulaganja ili zajedničkih projekata! To vam može doneti značajne prihode, pa čak se može desiti da neke poslove ostvarite na nekim putovanjima. Svaki trud će se isplatiti! Bićete dobrog zdravlja i hronične smetnje oko probave biće olakšane. U svakom slučaju, pridržavajte se pravilne ishrane!

 

BLIZANCI

Studentima će biti izuzetno dobar period za polaganja i za neka takmičenja, ali ako se budu potrudili na tom polju! Novac potrošen na obrazovanje neće biti bačen i isplatiće se, čemu garantuje Merkur u Ovnu, koji kod vas pojačava ambicije. Takođe, biće moguće uspeti u bilo kojoj vrsti kreativne aktivnosti, što se može pretvoriti u izvor trajnog prihoda. U većim poslovima i ako ste na nekom šefovskom mestu, pokušajte da se držite granica i nemojte da koristite slabije zarad vašeg profita! Oni koji su u vezama neka stišaju emocije i nemire, a samci u pristupima drugima neka paze šta pričaju! U drugoj polovini meseca budite pažljivi i čuvajte se od ozleda i preloma ekstremiteta, i pokušajte da smanjite fizički napor! Imaćete namere da putujete, i privatno i poslovno, ali ni u kom slučaju neće vam doneti neku dobit. Sve je na vama da odlučite da li vredi sad da idete na neko putovanje ili da ga odložite!

 

RAK

Dragi studenti Rakovi, znaka i podznaka, pošto vam nedostaje motivacija morate malo više da se posvetite treningu, tj. redovnom radu na predmetu koji želite da naučite i položite, posebno i ako je neko takmičenje! Najbolje bi bilo da odgodite rešavanja svih pitanja ulaganja finansija, jer vam i pored svih namera prihodi neće biti na željenom nivou i neće vam to dozvoliti, i pored dobrih ideja! U svom zamahu da zaradite više, može se desiti da preterate i sa jedne strane sve to može doprineti napretku u karijeri, ali i psihičkom opterećenju, koje sigurno ne želite! Zdravstveno ćete biti dobro i sve hronične tegobe neće biti ispoljene kao što se inače dešava! Pored toga, možda će se desiti neka selidba dalje i neke stvari će se preokrenuti. Možda će uzrok tome biti posao. Finansijski, ako ste u vezi ili braku, posavetujte se sa vašom drugom polovinom!

 

LAV

U polju školovanja, i pored svih uloženih napora, rezultati neće biti na željenom nivou i pokušajte da ne reagujete naglo i držite se kontrole! Nemojte padati u iskušenja kada su novčanе transakcije i ulaganja u pitanju. Dobro razmislite i nemojte nešto da vam se vrati kao bumerang! Najbolje da odložite sve vaše namere za neke nove projekte! Inače, mart će za vas biti mesec dvoumljenja, ali i pored toga pun Mesec će doneti brze odluke, kao npr. da nećete mnogo razmišljati oko sklapanja veze i moguće da će se desiti bračne ponude kao grom iz vedra neba! Zdravstveno ćete biti dobro, ali pripazite na ishranu, da ne biste došli u probleme želuca i varenja! Napravite plan aktivnosti i malo se posvetite meditaciji! Kada je putovanje u pitanju, više će vam prijati porodično putovanje da se opustite, manje poslovno. Poslovno vam može samo doneti troškove i brigu!

 

DEVICA 

Device, znaka i podznaka, će biti veoma aktivne i neće znati da stanu. Ipak, što se tiče učenja to neće biti tako. Učenje će zanemariti, ali zato će na sve drugo biti fokusirani! E, preusmerite se, ako vam je stalo da ostvarite neke rezultate u školovanju! Takođe, mnogi poslovi, posebno sredinom meseca, vas mogu iscrpiti i dovesti do zdravstvenih problema! Napravite neki plan i program vaših aktivnosti da ne biste sebi stvorili probavne probleme i nervozu! U slučaju da ste zacrtali neko putovanje, samo hrabro, ali tome pristupite u drugoj polovini marta! Što se tiče ljubavi, bićete u sukobima misli u sebi i dosta toga će vas uznemiravati. Međutim, stišajte glas i izbegnite rasprave, a ako baš hoćete rasprave da vodite odložite ih za kraj meseca! U novčanim tokovima, nemojte da se upuštate u neka ulaganja i transakcije na veliko! Odložite sve to, ako vam spada u bitne stavke!

 

VAGA

Za Vage mart će biti poprilično aktivan, posebno za one u fazi školovanja. Neki će ostvariti zapažane uspehe, a neki i ako ne uspeh, onda siguran prolaz! Što se posla tiče, ako imate nameru da ga menjate imaćete podršku planeta da to obavite kako želite! Ipak, nemojte da se nervirate i ako možete, posvetite se meditaciji ili ako ste naumili da se selite, ostvarite to! U slučaju planova da putujete, odložite ih, jer vam neće ostvariti nikakvu dobit, niti ćete uživati! Moguća je neka prehlada i problemi sa stopalima! Kada je novac u pitanju, nemojte da dolazite u situaciju podizanja kredita, jer možete sebe dovesti u nevolju, posebno ako zajmite taj novac od nekoga ili nekome dajete novac! Dobro razmislite! Za vas ljubav lebdi i toliko će vam zamagliti vidik na posao i odvući vas na neki neočekivan susret, a posebno će to biti izraženo krajem meseca!

 

ŠKORPIJA

Aspekti planeta će vam biti naklonjeni u učenju i imaćete prilike da ostvarite uspeh i pokažete svoj trud i spretnost! Takođe, što se tiče udvaranja i ostvarenja izjava ljubavi, možete biti sigurni da će sve karte biti u vašim rukama, da će vas i običan flert dovesti do neke ozbiljne veze! Vaš instinkt vam može pomoći da ostvarite određene poslove, a i u granicama iskoristite usluge drugih, tako da će biti u nekim slučajevima kao da je došlo poručeno. Neki stari kontakt vam može pomoći u tome! Pri svemu tome, finansije će se stabilizovati, izbegnućete greške, a ostvarićete prihode iz novih izvora! Kada je reč o zdravlju, nemojte da ga zanemarite! Pazite na vaše grlo i glasne žice, a nemojte ni mnogo da se nervirate! U namerama da putujete, imaćete samo napor i gomilu zahteva, koje treba da ispunite(ako se tiče posla), što vam neće doneti nikakvo zadovoljstvo!

 

STRELAC

Studenti, znaka i podznaka Strelca, mogu da ostvare izuzetno dobre rezultate na ispitima, a i na takmičenjima, posebno ako se temeljno posvete učenju! Imaćete dosta druženja, bićete spremni da pomognete, i neminovno je da će vas nešto od toga najpre više usmeriti da rešite pitanja vaše karijere, nego na neki vaš cilj u osvajanju nečije pažnje, na ljubavnom polju! Ipak, ako ste u vezi dobićete priliku da je podignete na viši nivo! Bitno je da se fokusirate na ono šta želite i neke stvari će se ostvariti bez nekog posebnog truda! Kako god, nemojte da preterujete ni u čemu i čuvajte energiju, jer vam mart nudi dobro zdravlje! Inače, iz nekih od tih druženja možete ostvariti ne samo duhovnu harmoniju, nego i finansijski prosperitet. Možda ćete se upustiti u neka ulaganja, no nemojte da se rasipate! Aspekti vam nisu baš povoljni za putovanja i najbolje da se ne upuštate u njih!

 

JARAC

Za sve one u fazi školovanja poslužiće ih sreća, ali samo ako budu uložili rad da ostvare željene ciljeve! Bitno je da će imati motivaciju! Što se ljubavi tiče, možda ćete biti iznenađeni ljubavnim izjavama od osoba, koje dugo znate i nikada niste ni pomislili da takve iskre mogu doći od njih. Takođe, neki od vas steći će utiske da uvek streme ka pogrešnoj osobi! Budite spremni i na finansijske promene i ne upuštajte se u neke solo akcije ulaganja i započinjanja nekih projekata! Nezadovoljstvo na poslu može vas suočiti sa sukobima sa saradnicima i pretpostavljenima i imaćete želju da odete i započnete nešto drugo. Međutim, za vaše dobro pokušajte da predvidite teškoće i preduzmite mere kako da ih izbegnete ili sanirate na vreme! Pored toga što vam predstoji zdravstveno dobar period, pazite na vaše grlo i ishranu! Preskočite putovanja, jer vam samo mogu doneti nezadovoljstvo!

 

VODOLIJA

Drage Vodolije, znaka i podznaka, ako ste u fazi učenja i takmičenja morate da se fokusirate na to, ali samo na to! Motivišite se da ostvarite uspeh, jer će Merkur kod vas imati želju da upije što više znanja! Bićete dobrog zdravlja, ali može da vas snađe upala mišića, ne zaboravite da posetite zubara, a ako vozite budite pažljivi! Nemojte da preduzimate neka ulaganja ili kockanja! Bilo kakve špekulacije mogu vas dovesti i do svađa i nemojte da rasipate bez ikakve potrebe! Polje ljubavi vam nudi bolje izglede na kraju meseca, kada Mars bude prešao u Ribe i kad je neizbežno da se i najtvrdokornije srce napuni ljubavlju. Pored napornog rada i samopouzdanja na poslu možete da dođete u sukobe sa pretpostavljenima, što vas može dovesti do neprijatnosti zbog neostvarenog rezultata! Putovanja ili posete iz inostranstva će vam doneti puno užitaka i novi prtljag iskustva, što će biti vrlo isplativo!

 

RIBE

Svaki korak napornog rada i uloženog truda u školovanju neće vas dovesti do uspeha. Moraćete da potražite druge tehnike rada i druge prilike! Ipak, onima koji se usavršavaju u inostranstvu planovi će se odvijati neometano. U ljubavi, kontrolišite svoja osećanja da ne biste nekoga ko vam se sviđa oterali! Što ste skromniji, biće veća verovatnoća da vam nagrada dođe sama od sebe. Takođe, i u poslu! Nemojte vršiti nepotreban pritisak i ne pravite promene pre no što dobro razmislite! Početkom marta bićete dovedeni u situaciju da potrošite više od planiranog i moraćete da se odreknete nekih navika i prihvatite novi način života! Nekima od vas biće mesec za prikupljanje bogatih dividendi od putovanja, a neki će ostvariti učestala putovanja, jer je položaj planeta poprilično povoljan. Bićete dobrog zdravlja, sa uravnoteženom cirkulacijom, i ne zaboravite da posetite zubara!

 

356 views0 comments

Recent Posts

See All

Коментарі


bottom of page