top of page
Search
  • Irena Spasovic

POČETAK novog poglavlja

Updated: Dec 22, 2023

2024, JANUAR

Dragi fanovi zvezdanih puteva, 2024-ta će doneti dosta izmena, krucijalnih, a tome će u najvećoj meri doprineti BIK. Nekoliko puta sam već napomenula da će se najjači efekat svega toga desiti na proleće, kada bude bila konjukcija Jupitera i Urana u Biku. Posebno će to osetiti oni koji na tom položaju imaju svoje natalne obeležje, i u zavisnosti čega su vladari na šta će najviše delovati. Takođe, globalno ili mundano gledano neke države će nenadano ostvariti lični profit, što obećava i postavljanje novog temelja ili uopšte temelja. Inače, takva konjukcija u Biku se dešava na oko 83-84 godine, što znači da se ona poslednji put desila u vreme Drugog svetskog rata, tačnije 1941-e. Složićete se da su se i onda desile velike promene(bacite pogled na istoriju priključenja određenih država u tokove Drugog svetskog rata) i nadajmo se da će se te promene sada konačno i završiti, i nastupiti novo poglavlje.

Pluton svoje putešestvije kroz Jarca neće konačno završiti i opet će se vratiti kratko(septembar, oktobar, novembar), što će biti zadnji trzaji želje nekih da se vrate na ono što je bilo, u sukobu protiv većine, koja je već stupila u polje transformacije. To pokazuju i gore naveden aspekat konjukcije Urana i Jupitera, a i taj prelazak Plutona u Vodoliju, koji će konačno nastupiti u drugoj polovini novembra.

Što se tiče Saturna, desiće se u drugoj polovini godine retrogradno kretanje u Ribama, a to će naznačiti neko stanje buđenja. U najvećoj meri to će delovati na promenljive znake(Ribe, Blizanci, Devica, Strelac), posebno na Ribe. Stariji to mogu da uporede sa periodom polovine ’94-e.

U svakom slučaju, nadam se da će sve biti dobro, za većinu nas, i da ćemo se odupreti nastavku neke vrste ropstva i poslušnosti, a i nametanju laži. Znam, zvučim optimistički, a bilo bi dobro da svi tako mislimo. Polako ulazimo u vreme kada će biti teško istinu sakriti.



 

OVAN

Za Ovnove januar će biti izuzetno aktivan i neka budu obazrivi da ne preteruju, da ne bi narušili zdravlje! Suzdržavajte se nekih ekstremnih sportova i treninga do iznemoglosti! Znamo da možete da izdržite, ali imajte granicu! Zdravstveno se mogu pojaviti hronične tegobe, kao što su bolovi u kostima! Takođe, pokušajte da ne koristite druge zarad svog ostvarenja ciljeva, jer će doći do sukoba ili će vam na kraju okrenuti leđa. Putovanja se ne preporučuju, jer zasigurno nećete imati dobitke i užitke! Studentima se preporučuje upornost, pored više rada, jer ništa neće pasti kao besplatna porudžbina! Konačno će nastupiti period kad ćete se ohrabriti da tražite povećanje plate i verovatno ćete imati neko povećanje prihoda. Što se tiče ljubavi bićete u većoj meri zauzeti sami sebi da ćete biti u nedostatku vremena da se posvetite voljenim osobama ili ako se samci, da se posvetite nekome koga želite da šarmirate.

 

BIK

Učestali troškovi neće uznemiriti Bikove, znaka i podznaka, ni u kojoj meri, jer će se novac obrtati učestalo, a prvenstveno potrudiće se da nađu sigurnost prihoda, pre svakog početka nekog posla. Inače, u polju karijere nećete naići na neke probleme. Imaćete jaču ambiciju i bićete dosta koncentrisani na posao! Pazite da ne preterate u izrabljivanju samih sebe zarad većih zarada ili upuštanja u brze zarade van granica. Vi koji ste u vezama, bez obzira na sve želećete slobodu, što i nije vaša karakteristika. Samci, takođe, neće razmišljati o nekom vezivanju! Studentima će nedostajati motivacija i podsticaj da dostignu ciljeve, a ako se spremaju za neka takmičenja i konkurse, treba da potraže i dodatne časove. Ako se upustite u putovanja biće moguće ozlede i budite oprezni, a ako su poslovna nećete imati očekivane rezultate! Zdravstveno ćete biti dobro, ali mogući su blaži hronični problemi sistema za varenje.

 

BLIZANCI

Ako je neko od vas imao prekid veze, neka se ne sekira. Uskoro ćete okrenuti novu stranicu i upoznati osobu sa kojom možete da nađete zajednički jezik. U poslu nemojte mnogo da se odvajate od kolega i namećete se pretpostavljenom, jer niko ne voli ulizice. Nemojte da brinete u slučaju da izgubite neke kontakte, jer nećete oskudevati u prijateljstvima! Što se tiče finansija, ako imate podređene ili manje uticajne od vas, nemojte da iskorištavate njihove konekcije i ideje, jer vam se može to vratiti kao bumerang. Odložite ulaganja! U sferi školovanja, unesite se malo više nego obično, jer vam predstoji period borbe da dostignete planirano. Zvezde će vam biti naklonjene kada su putovanja u pitanju, a moguće je ako ste planirali neko daljnje putovanje verovatno ćete to i ostvariti. Zdravstveno ćete biti dobro, a jedina poteškoća mogu biti hronični problemi izazvani preteranim naporom.

 

RAK

Sve što ste duže vremena odlagali sada ćete konačno usmeriti vašu pažnju da uradite, kao npr. da odete kod lekara. Možda bi bilo dobro da se pridržavate neke dijete! Usmerite vašu pažnju ka onima koje volite ili onima koje želite da osvojite! Ako je došlo do prekida veze, nemojte da padate u neke vode nostalgije misleći da je krivica vaša, jer ćete se još više zatvoriti. Stoga, glavu gore i idemo dalje! Predstoji vam sjajno vreme za putovanja, pa ga iskoristite, a posebno ako je posao u pitanju! Usled toga, taman ćete imati razloga da obnovite znanje stranih jezika! Biće vam pojačana koncentracija, što će nekima od vas, koji su studenti, značiti dosta da postignu zapažene uspehe! U slučaju da dođete u konflikte sa podređenima ili poznanicima zbog nekih finansija, pokušajte da se ne nervirate mnogo i ako možete potrudite se da se ne upuštate u bilo kakva ulaganja!

 

LAV

Osećaćete se preporođeno u svakom pogledu, jer ćete izaći iz prošlogodišnjeg stereotipa i već ćete da isplanirate gde ćete putovati. Delovanjem Jupitera nećete imati nerešive probleme. Krajem meseca izbegnite operacije, jer ćete biti pod uticajem punog Meseca. Pazite na rad svog srčanog mišića i izbegavajte hranu, koja utiče negativno na vaš holesterol! Iznenadni troškovi mogu biti uznemiravajući i savetuje vam se da se oslanjate isključivo na vlastite snage, a ako izvršite reviziju raspoloživih sredstava i izradite detaljan finansijski plan, moći ćete da ostanete unutar svog skromnog budžeta. Lav kao lav i pored problema neće gubiti nijedan minut uzalud da propusti radost, niti ljubavni život, koji će zasigurno procvetati! Studentima će predstojiti zapažen uspeh, ako se budu tome posvetili! Takođe, u poslu budite obazrivi prema drugima i delujte preventivno, da ne biste izazvali nečije nezadovoljstvo!

 

DEVICA

Drage Device, znaka i podznaka, ako imate probleme astme ili sličnog, budite oprezni. Inače, čuvajte se, jer neće biti povoljno zdravstveno. Malo ćete dobiti i na kilaži, i najbolje bi bilo da se posvetite nekim fizičkim aktivnostima. Kada su ljubavni odnosi u pitanju, imaćete raspršene osećaje, što će se odraziti na odnose prema partneru. Posvetite se samopouzdanju, držeći se svojih odluka, da biste stekli osećaj uspeha da možete ponovo da stanete na noge. Pored toga, proradiće vaš osećaj grabljenja prilika, ali nemojte da izrabljujete druge, nego radite sa merom! Inače, nećete imati ograničenja u potrošnji i ne treba da se plašite nedostatka novca, jer prijatelj će priskočiti u pomoć! Ništa posebno povoljno nećete imati u polju školstva, što ne znači da sad treba da klonete i odustanete! NIKAKO! Dodatni časovi su uvek dobrodošli! Zvezde će biti raspoložene da vas podrže u putovanjima, bilo da su lična ili poslovna.

 

VAGA

Vage će u januaru doživeti mnoge promene i sve svoje emocije shvatićete vrlo ozbiljno, usled neizmernog uticaja Meseca. U pitanju vašeg partnera, vrlo moguće da će iskrsnuti neki problemi i treba da ste oprezni, da ne biste upali u sukobe. Fokusirajte se na familiju i otidite zajedno na neki put! Klima takođe neće biti povoljna za ulaganja i nove poduhvate, jer će razdoblje finansijski biti mršavo! Pod uticajem Merkura u Jarcu nemilosrdno se odstranjuje sve nepotrebno i koči se razvoj, pa će neki delovi slagalice doći na svoje mesto. Vreme treba da se koristi maksimalno delotvorno. Pojednostavite, ako možete, vaš posao i napumpajte vaše jezičke veštine! Nemojte se previše naprezati, jer u suprotnom dovešće vas do ozbiljne zdravstvene situacije. Lek je vrlo jednostavan! U obrazovanju rezultati neće biti zadovoljavajući i najbolje je da se posvetite dodatnim časovima!

 

ŠKORPIJA

Razdoblje je tokom kojeg je malo verovatno da ćete se suočiti sa bilo kakvim ozbiljnim zdravstvenim problemom. Pripazite na mokraćne puteve i u slučaju infekcije grla obavezno obavite pregled, da ne bi došlo do komplikacije! Do sredine meseca malo ćete odahnuti od posla i napetost će splasnuti. Pored dosta poslovnih i privatnih putovanja, rezultat će vam biti daleko ispod cilja, ali to ne treba da vas baci u očaj. Isto i kada je posao u pitanju. Neće biti ničeg jako ohrabrujućeg u predskazanju zvezda u profesionalnom polju, ali važno je da obuzdate vlastite izrabljivačke sklonosti, jer je u najvećoj meri tu uzrok nevolja. Izuzetno povoljan period biće za studente da ostvare uspeh, koji će biti zapažen! Takođe, zvezde će biti dobro raspoložene i vaši finansijski izgledi biće poprilično dobri! Biće savršena klima za ulaganja! Ipak, neće biti vreme za prosidbe, ali za testiranja vaših emocija da.

 

STRELAC

Postoji verovatnoća da će se pojaviti neki bivši partner i moraćete da razgovarate i rešite nesuglasice, koje ste imali pre. Ne dopustite da vas obuzmu stara osećanja i fokusirajte se na vašu budućnost! Inače, na poslu bićete dekoncentrisani u najvećoj meri, a ako ste studenti onda u svom učenju. To može imati značajne posledice, posebno kada je reč o odnosima sa vašim nadređenima, koji bi mogli da imaju dojam da vam nije stalo do posla. Inače, dragi Strelčevi, imaćete prilike da steknete uticajne pokrovitelje, zahvaljujući kojima ćete moći da postignete novu razinu prihoda i karijere. Zvezde u januaru će vam podariti dobro zdravlje u kojem možete da uživate bez mnogo razloga za brige. Što se tiče finansijskih izgleda, nedostatak mogućnosti i preuzimanje besmislenih rizika bi pogoršali vaše probleme, što bi dovelo do gubitaka. Obuzdajte takve tendencije! Svako putovanje može da bude značajno za vas!

 

JARAC

Početak nove godine Jarcima će biti potpuno prirodan i neće osetiti nikakve značajne promene i znaće, po običaju, šta žele postići! Pazite da se ne prehladite da ne biste imali urinarne tegobe. Držite se toplog i pijte dovoljno vode! U poglavlju školstva, neće sve ići fleksibilno i predstoji vam period borbe i napornog rada da biste mogli da postignete veći uspeh! Oženjeni Jarčevi treba da zaobiđu flertovanje, pošto nije baš tako bezopasno! Biće napetosti u odnosima, a nezadovoljstvo može da rezultira skandalom. Biće dobro vreme da ostvarite bogatu žetvu od putovanja, a neki od vas mogu da ostvare hodočašća na sveta mesta, koja bi ostala nezaboravna. Postoji velika mogućnost ozbiljnih razmimoilaženja sa nadređenima, čemu bi usledio katastrofalan razvoj događaja. Zato treba da nastojite da sprečite da ne dođe do toga! Imaćete prilike da ostvarite velike benefite i brze, nenadane dobitke.

 

VODOLIJA

Svemu ćete pristupiti hladne glave i nećete se prepustiti mislima. Tu ćete novu postavku koristiti na poslu, jer ste inače pod stresom zbog svake sitnice, koju nosite sa sobom. Više ćete se posvetiti familiji i partneru, koji su vas se uželeli. Zahvaljujući Saturnu u Ribama, jako ćete napredovati u samorazvoju i bićete ponosni na sebe. Nažalost, uticaj Saturna jača tvrdoglavost i konzervativnu tačku, što nije svojstvo Vodolija. Obzirom na to, za svaku važnu odluku potražite savet. Nećete imati zdravstvene tegobe, ali ne zaboravite da posetite zubara. Rezultati ispita kod većine vas biće ispod očekivanih, tako da bi se morali pomučiti da ostvarite svoje ciljeve. Neki od vas će imati bogatu žetvu iznenadnih dobitaka, a neki će  ostvariti pozamašnu zaradu putem špekulacija. Bez obzira na razlog putovanja, sasvim je sigurno da nećete ostvariti niti delić zacrtanog dobitka. Stoga, dobro razmislite!

 

RIBE

Drage Ribe, znaka i podznaka, iskoristite ovaj mesec da ostvarite svoje ideje i bila bi šteta ne iskoristiti tu energiju! Posvetite se voljenoj osobi i pokažite da niste zaboravili na nju, i pokažite ljubav. Vaš pristup poslu orijentisan je na akciju sa poslovnim učinkom, i kroz naporan rad vaš trud će biti obilato nagrađen! Takođe, može da se desi dosta putovanja, što bi bilo izuzetno korisno i pri kojima možete da očekujete dobitke, jer ćete zasigurno postići nešto značajno. Januar predviđa značajan priliv novca za vas, jer ćete zahvaljujući Merkuru u Jarcu napraviti jasne poteze, što bi vas postavilo na trajno zdrave temelje! Razmislite o tome kako najbolje njima da upravljate. U polju studiranja, rezultati ispita će u najmanju ruku biti ispod očekivanog i većina će se pomučiti i pored dodatnih časova. Bićete dobrog zdravlja, ali pridržavajte se pravilne ishrane i otidite na kontrolu kod zubara!

350 views2 comments

Recent Posts

See All

2 Comments


Slobodan Osmokrović
Slobodan Osmokrović
Dec 22, 2023

Nadam se da će godina proteći pristojno, za device u podznaku ribe. Hvala na trudu za sve znake.

Like
Irena Spasovic
Dec 22, 2023
Replying to

Svaka mesečna analiza je za mene važan zadatak i raduje me ako nekome pruži podršku i nadu, da ne bude sve mračno. Saturn u prvoj kući, Vama. Sagledajte šta je bilo u vašim životnim tokovima sredinom 90tih i smatrajte da će doći i sad do nekih reorganizacija vaše ličnosti, sličnih ili će doći do finalnog formiranja. Znači, vas kao vas, fizički i društvenim nastupom, ne kroz neke aktivnosti. 😏

Like
bottom of page