top of page
Search
  • Irena Spasovic

NOVA POZNANSTVA!

Updated: Jan 22

OKTOBAR 2023

Oktobar obećava niz srećnih preokreta i doneće u najvećoj meri one koji se odnose na načine života. U većoj meri usamljenima će se pružiti šanse sudbinskih promena posla ili mesta stanovanja, a i ostvarenja novih poznanstava. Biće to, što bi rekli, berićetno vreme! Venera u Devici, u trigonu sa Jupiterom i Uranom u Biku, će doprineti tome da će sve izgledati perfektno vizuelno i overeno na kvalitetnom umetničkom papiru, i budite ubeđeni da će tako i biti! Neki će posvetiti vreme u ulepšavanju i velikoj promeni u ishrani, nekima će to biti u izgledu, a nekima na računu, a nekima u kući! Gde tačno, zavisi od vašeg znaka, podznaka i položaja vladara! Znajte da u oktobru treba da se pokrene ulaganje u nešto, što će u budućnosti biti isplatljivo! Poboljšanja će biti primećena posle punog Meseca krajem oktobra, u OVNU, kada koncentracija snaga bude dostigla svoj maksimum, i kada će nastupiti idealno vreme za nove početke, kao što su studije ili realizacije poslovnih planova. Tada će se desiti i pomračenje i nadajmo se da nas neće zadesiti neka nesreća, kao što se u Srbiji desilo u maju, kada je bilo pomračenje punog meseca, koji je bio u Škorpiji. Obzirom da i Škorpijom i Ovnom vlada Mars, budimo oprezni! Elem, srećom, pomračenje će krenuti kad Mesec bude na kraju Ovna nadomak Bika gde će ubrzo preći i stoga, Mesecom pored Jupitera verujem da će sve proteći u dobrom svetlu!

Kraj meseca biće izuzetno dobar period, generalno gledano, a posebno za znake i podznake prve dekade Škorpije, druge dekade Bika, prve i druge dekade Device, prve i druge dekade Riba i Jarca!(Za one koji nisu upućeni u matematiku astrologije, svaki znak ima tri dekade, jer svaki znak ima 30 stepeni, kao što i svaki mesec ima toliko dana, aproksimativno! Stoga, izračunajte u kojoj ste dekadi svog znaka i podznaka shodno tome da znate kog datuma vaš znak počinje! )

Retrogradna delovanja polako se gase mic po mic, pri čemu će se osetiti delovanje samo onih velikih i sporih planeta, a to su Uran, Neptun, Saturn i Jupiter. Znači, ostaju veliki, kojima predstoji da svedu svoje konačne obračune do kraja godine!







OVAN

Za Ovnove nastupa mesec ljubavi. Biće tu sukoba mišljenja, kod onih u vezama, najverovatnije po pitanju stvaranja porodice i stoga, stišajte emocije! Oni koji su sami imaće strpljenja u pristupu osobi, čiju pažnju žele da zadobiju! Što se tiče posla, usredite se na kvalitet drugih i nemojte nikoga da kritikujete! Nemojte da odbijate tuđe predloge, nego prvo saslušajte tuđe mišljenje i razmislite pre donošenja odluke! Jupiter vas podržava u novčanim interesima, poslušajte savete i budite pragmatični! Držite se pravilne ishrane i fizičkih vežbi, a inače, zdravlje će vam biti odlično! Kada je putovanje u pitanju, držite se samo onih koje morate da obavite. Svako drugo će vam doneti veće troškove, a i zvezde vam neće biti naklonjene, bilo da su poslovne ili privatne svrhe! Uz sav napor i pažnju, studentima neće biti dobre dobitne kombinacije da steknu dobre rezultate!


BIK

Kao i kod Ovnova, verovatno ćete imati nesuglasice sa vašim partnerima. No, posle 9-tog sve će doći u normalu. Samcima će se na horizontu pojaviti izuzetne prilike i ne treba odmah da odbijaju, iz pogrešnog razloga. Po prirodi Bikovi imaju naprasne reakcije i ukoliko se nađu u neželjenim situacijama iz kojih se teško mogu izvući savet je da duboko udahnu pre nego što odgovore, posebno kad je posao u pitanju! Sa novčane strane, biće suzdržani što inače nisu, i ne treba da ih iznenade kritike drugih. Zdravstveno posvetite se sebi, jer mogu iskrsnuti neki hronični problemi! Rezultati onih u fazi obrazovanja neće imati neke posebne sreće da postignu željene rezultate i moraće da rade više da bi se zadržali u potrebnom rangu! Ako ste planirali neko putovanje, zasigurno bi bilo povoljno da ga ostvarite, jer će vam zvezde biti naklonjene!


BLIZANCI

Dragi Blizanci jesen će vam doneti dosta rada i uznemirenosti, i na poslu i privatno. Ipak, biće dobar period za ulaganja i početke, a kod nekih će ženska podrška dosta značiti. U svakom slučaju, biće izvesni veći novčani priliv! Neki od vas hteće i posao da menjaju što pre. Međutim, pre svega razmislite dobro i budite strpljivi, za vaše dobro! Takođe, nemojte da idete na put ukoliko ne morate, jer neće vam doneti opuštanje, što vam treba! Studenti mogu da očekuju dobar početak ili dobre rezultate, i taj uspeh će biti plod dosadašnjeg rada, a ako neki od vas imaju namere da polažu neke ispite, zasigurno će ostvariti očekivano! Oni koji su u vezama biće spremni na ustupke i pored nerviranja i neslaganja, a oni koji su sami mogu da očekuju neka nova poznanstva, i to moguće preko porodičnog uticaja. Bićete odličnog zdravlja i ako budete izloženi nekim zdravstvenim problemima, brzim intervencijama ćete ih rešiti!


RAK

U oktobru će Rakovima dobro ići komunikacija, i usled toga uspostaviće nova poznanstva i zapoće i neka poslovna pregovaranja. Biće dosta ubedljivi, da će zadiviti saradnike i prijatelje. Posle 10-og Venera vas može obasjati ljubavlju kad se najmanje nadate! Finansijski ćete jako dobro stajati i možete očekivati dobru žetvu! Pored toga što ćete ostvariti profesionalne dobitke i biti uspešni poslovno osećaćete preopterećenost i možete doći u stanje iscrpljenosti i nemojte da zanemarite vaše zdravlje! Čuvajte se, a i ne zaboravite kontrole kod zubara! Moguće da će vam iskrsnuti neka putovanja, ali znajte da vam neće pružiti opuštanje! Kod onih koji su u fazi edukacije neće biti nekih posebnih rezultata, a posebno ako očekuju neke dobre rezultate na nekim konkursima i takmičenjima. Ipak, neke od vas iskra sreće može da zadesi neočekivano!


LAV

U Lavovima, znaka i podznaka, ovaj mesec probudiće smirenu percepciju, koja će ih usmeriti ka novim oblastima života. Oni u vezama neka stišaju sukobe mišljenja i najbolje da se posvete meditacijama. Odlaskom Venere iz Lava u Devicu euforija će se smiriti i sa druge strane, energijom Marsa i Merkura u Vagi održavaćete vezu sa nekim kog ste nedavno upoznali. Što se tiče zdravlja budite disciplinovani, posebno ako primetite probleme u digestivnom traktu ili sa grlom nemojte da ih zanemarite, nego što pre idite kod lekara! Studenti će imati sjajne prilike da ostvare ono što su zamislili i verovatno će sve to biti rezultat napornog rada! Tokom oktobra moguća su neka putovanja na kojima ćete ostvariti značajne poslovne pomake napred. Biće vam plodan period novih početaka, ali pokušajte da predvidite situacije gde ćete morati da preuzmete određene preventivne mere na vreme.

DEVICA

Ovaj mesec je idealno vreme za kontakt s prirodom, rad u vrtu, što vam može pomoći da pronađete svoju unutarnju ravnotežu, posebno ako ste bili izloženi velikom stresu i lošoj ishrani! Odmarajte i posvetite se fizičkim vežbama! Finansijski, takođe, nemojte da prelazite granice, jer ako to budete uradili, doneće vam stanje kada račun nećete moći da regulišete da bude na normali! Na poslu ćete imati dosta neslaganja sa kolegama, što će uticati na vaš rad, ali pokušajte da ne preterujete u radu, jer vam neće doneti ništa dobro! To sve će vas usmeriti da razmišljate o promeni posla! Ipak, pokušajte da nađete reč kompromisa sa kolegama i nemojte naglo da reagujete! Mars i Venera će vas pomeriti iz status quoa, bilo da ste u vezi ili niste, i nemojte da pričate u prazno! Pozovite onoga sa kim želite da porazgovarate! Studenti, ne budite lenji! U slučaju putovanja moguće su ozlede!

VAGA

Bićete odličnog zdravlja i posvetite se fizičkim vežbama! Krajem meseca mogući su veliki troškovi i bilo bi dobro da razmislite u šta ulažete i sa kim sklapate dogovore i ugovore! Dok ovo razdoblje ne bude povoljnije, čuvajte vaše obveznice kako znate i umete. U školstvu, ako ste se usmerili da napredujete i posvetite se višem nivou obrazovanja, moguće je da ćete naići na prepreke, osim ako je to vezano za neku umetnost! Na poslu u slučaju ako naiđete na neskladne strategije sa vašom, iskoristite vaš šarm da preuzmete vođstvo i postićete ono šta ste naumili! Imaćete šanse da ostvarite planirana putovanja i verujte da će vam zvezde pružiti očekivan užitak u njima! U vezama su mogući prekidi ili dogovori o nekim promenama i nemojte da osećate da ste na gubitku! Usamljeni će imati prilike da uspostave nova perspektivna poznanstva!

ŠKORPIJA

Možda će nastupiti period kada ćete imati probleme u donošenju ispravnih odluka zbog nesigurnosti povodom prošlih iskustava. Ipak, ispostaviće se da ste bili uložili pravilno u proteklom vremenu, što će vam dokazati i veliki novčani priliv! Neke društvene veze će vas uputiti na nove investicije i projekte! Neki od vas će možda i dobiti nagrade ili će avanzovati na poslu, jer su doprineli ostvarenju dobrih rezultata! Posvetite se voljenoj osobi i nemojte da ističete vašu kritiku! Stišajte te tenzije i ukažite na lepši način kako biste nešto poboljšali i preduzmite inicijativu! Dragi studenti, znaka i podznaka Škorpije, i pored velikog uloženog rada rezultati će biti prosečni, ne onakvi kakve ste zamislili da budu! Naravno, nastavite i ne odustajte! Preporučljivo je da svedete putovanja samo na preko potrebna, i zbog uštede i smirenosti. Pridržavajte se pravilne ishrane i fizičkih vežbi, a manji zdravstveni problemi biće rešivi!

STRELAC

Dragi Strelčevi, podznaka i znaka, posvetite se voljenoj osobi, jer ćete biti u situaciji kada će vas hladnoća u komunikaciji udaljiti. Nađite neki kompromis! Zdravstveno ćete biti dobro, ali povedite računa o ishrani i fizičkim vežbama. Napredak u karijeri će biti zaustavljen zbog spleta negativnih aspekata planeta i odnosi sa kolegama i starijima neće biti za pohvalu, čime nećete ostvariti ništa šta ste planirali! Sa druge strane, cirkulacija novca će ići poprilično dobro i ako uspete da sanirate probleme sa saradnicima, kolegama i najbližima, možete da očekujete čak i neko proširenje projekata i investicija, a time i profit! Nemojte da razmišljate o novom poslu i držite se ovoga, kojim vladate jako dobro! U slučaju putovanja skratite ili odložite vaše namere! Oni u fazi školovanja, neka se potrude jače i više, jer će onda biti neminovno da ostvare željene poene!


JARAC

Jarčevi će se osećati usamljenima i nedostajaće im veliki zagrljaj i reč utehe i podrške! Posvetite se familiji! Oni, koji su se usmerili da osvoje srce nekoga, ko im se dopada, treba to i da pokažu pozivima za druženje i pažnjom. Takođe, u poslu pomoć će vam stići putem društvenih kontakata, što će vam pojačati i unaprediti vaše odnose sa kolegama i doneti vam čak i novčane nagrade, koje niste ni očekivali! Nećete imati uobičajene hronične poteškoće i zvezde će vam pružiti podršku da budete odličnog zdravlja! Ako očekujete takvu podršku i u namerama da putujete, znajte da zvezde nikada ne nude asove u svim poljima. Stoga, odložite ih ili ih planirajte za sledeću godinu! Tokom oktobra Jarčevi u fazi studiranja treba da se fokusiraju na predmet koji izučavaju i unesu malo više kreativnosti, čime će im biti lakše da postignu cilj!

VODOLIJA

Da biste ostvarili napredovanje u nečemu set nekih planeta(Sunce, Mars, Merkur) u drugoj polovini meseca oktobra vam to i nudi. Međutim, da bi se to desilo vi morate da promenite vaš stav i pokažete da ste nešto i uradili po tim pitanjima, jer inače bez toga u pravom smislu povezanosti ove dve stavke nećete značajno odmaknuti od te tačke gde ste! Studentima će nedostajati potreban entuzijazam i to će da rezultira negativnim rezultatima u učenju. Zdravstveno može se desiti da budete izloženi nekim poteškoćama i takvo stanje će zahtevati da potražite lekarsku pomoć! Vas će, takođe kao i druge znakove, zvezde usmeriti na misli i namere da upoznate nove kontakte, što će realno oporaviti postojeće veze i probajte da se ne osećate uvređenima, ako vas neko ignoriše! Moguća su putovanja, u najvećoj meri poslovna, i osećaćete se ispunjenima! Što se tiče novca, neće baš ići kako je bilo očekivano.

RIBE

Društveni kontakti neće moći puno doprineti vašem napretku u karijeri i trebali biste iskreno da se trudite da prevladate probleme sa kojima se suočavate i to će vam biti od pomoći u budućnosti. Bićete poprilično udaljeni od drugih i nećete biti u raspoloženju da se družite. Prijaće vam samoća! Stoga, posvetite se sebi! Nećete imati zdravstvene probleme i ako iskrsnu neki, biće rešivi lekarskim intervencijama! Putne namere i aktivnosti svedite na minimum, da ne biste došli do bespotrebnih troškova i uobičajene sekiracije u većoj meri! Pokušajte da zanemarite vaše namere u investicijama, jer ni naporan rad vem neće omogućiti da to izvedete! Mentalne aktivnosti biće oštre i bićete i vredniji, a samim tim napredak će biti prirodan, što će vam učvrstiti samopouzdanje! Za studente je to bitno da znaju da ne bi odustajali od svojih namera u daljnjem školovanju!

342 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page