top of page
Search
  • Irena Spasovic

Ne propustite ŠANSU!

Updated: Jan 23

FEBRUAR, 2024

Februar će odisati jasnim ciljevima, ali bez neke posebne akcije. Zašto? Sve planete, pa i Severni i Južni čvorovi(u astronomiji, to su tačke u kojima putanja Meseca prelazi preko ekliptike, ravni na kojoj se sve planete Sunčevog sistema nalaze), će se kretati direktno posle svih onih retrogradnih talasa i uznemiravajućih kvadrata, koje smo osetili prethodnih meseci. Takođe, znamo da važi za mesec ljubavi i udvaranja, pa ni to neće biti propušteno. Sredinom meseca nekima će se desiti sudbinski momenti kao ljubav na prvi pogled ili prosidbe, a i neki drugi događaji, koji ni u kom slučaju nisu bili očekivani. Taj aspekat konjukcije Venere, Marsa, a i Plutona će sigurno pokrenuti i neka novčana pitanja i spremnost da se rizikuje, posebno onima koji na početku Vodolije imaju neke bitne planete ili pak vrhove određenih kuća. Stoga, pamet u glavu!

 

Ima jedan sitan aspekat, kao što je konjukcija Lunarnog čvora sa Hironom(planetoid) u Ovnu, koji može da utiče na procese lečenja kod nekih i koji će doprineti ostvarenju velikih skokova na bolje, pa čak i isceljenje.


Kako se Mars brže kreće, krajem meseca doći će do kvadrata sa Jupiterom, a ubrzo i kvadrata sa Uranom, koji će se nastaviti u martu, čime će se pojačati finansijski troškovi, a i mogući momenti kratkog fitilja bez ikakvog posebnog razmišljanja kakve će biti posledice(da su kardinalni znaci, a nisu, znale bi se posledice, a pošto su fiksni(Vodolija i Bik) onda ne). Obzirom na to da pomenuti znaci i planete predstavljaju oružje, mašine, zemlju, život, vrlo su mogući oružani sukobi ili jači zemljotresi. Iskreno, najbolje će biti da se ne desi ništa od toga. U svakom slučaju, obzirom da će se planete brzo kretati, nemojte da propustite dobre prilike, poslovno ili privatno, jer se takve prilike ne dešavaju često. Budite obazrivi i skoncentrišite se da ispunite svoje namere, ali pre toga rešite se prepreka, koje su vam se nataložile pre, jer sa njima nećete moći normalno da funkcionišete da ostvarite ono šta želite!



 

OVAN

Na ljubavnom polju Ovnovi, znaka i podznaka, pokrenuće svoje osvajačke namere i biće momenata kada će zablistati. Međutim, nemojte da preterate! Što se tiče novca biće izuzetno pogodna klima za ulaganja! Nemojte mnogo da se snebivate! U ovom ćete razdoblju biti skloniji zdravstvenim problemima i impulsivnim reakcijama, i najbolje bi bilo da malo usporite ritam, posebno tamo u periodu između mladog i punog Meseca(11-25 februar). Oni koji su u fazi obrazovanja moraće da se potrude jače i više ostvarenju svojih ciljeva. Na poslu nemojte da upadate u sukobe mišljenja obzirom da možete da dođete u situacije gde ćete želeti da iskoristite nečije slabosti. Aspekti ne ukazuju na to da će karte ići u vašu korist, iako ćete biti pokrenuti novim i originalnim idejama! Poslovna ili putovanja iz užitka donela bi vam očekivane dividende i zadovoljstvo u svakom pogledu!

 

BIK

Više od novca stremite slobodi i iako volite materijalna dobra i svoje ustaljene navike, počećete da se odvikavate od njih. Nemojte da se upuštate u neka ulaganja, jer aspekti ne ukazuju na povoljne prilike! Zdravstveno ćete imati bolje stanje vaše probave i hroničnih problema reume, ali ipak se pazite fizičkih povreda! Bićete dosta predani poslu i imaćete nove ideje kako da ispunite vaše aktivnosti! Nemojte se previše isticati, ako želite da ostvarite trajni dobar utisak. U učenju preporučuje se istrajnost, a posebno i dodatni časovi ako se spremate za neka takmičenja! Više ne želite da žrtvujete svoju slobodnu volju da biste ispunili očekivanja drugoga, a Uran vam je uneo te promene u ljubavi da sačuvate svoju autonomiju, da volite bez pripadanja! Malo je verovatno da će vas kuća zadržati, ali imajte u vidu da vam ovog meseca ni putovanja neće posebno prijati!

 

BLIZANCI

Možda će vas drugi doživeti kao zahtevnu osobu, koja uvek vrši pritisak da se nešto obavi po svaku cenu, zbog čega možete očekivati da ćete pri bilo kakvim novčanim zahtevima biti odbijeni! Stišajte malo vaše namere! Zdravstveno ćete biti sasvim dobro i u dobroj fizičkoj kondiciji, osim što vas može zadesiti neka prehlada! Bilo kakva putovanja će vam prijati i mogu vam doneti značajan benefit! Oni koji su u fazi školovanja trebaće im motivacija da ostvare svoje ciljeve. Zato bi bilo najbolje da se ipak fokusiraju na učenje i zanemare druge aktivnosti! Treba potražiti podršku familije i voljenih! Saveznici mogu da postanu suparnici, a projekti da se preobrate u nevolju. Ipak, budući da Merkur u Vodoliji unosi svežinu nećete zaglibiti u mulj! Svi razočarani ljubavlju, prijateljstvom i karijerom osetiće dašak svežine i  entuzijazam za novi početak. Najbitniji je red u glavi!

 

RAK

Romantičan februar će dobro uticati na vas i vaš privatan život će vam biti na prvom mestu, a pažnja suprotnog pola uticaće na vaše samopouzdanje! U porodičnim odnosima nedostajaće vam harmonija i pazite na vaše reči! Zbog prenaprezanja i iscrpljenosti osećaćete slabost i nemojte to sebi da dopustite, jer se mogu pojaviti hronični problemi! Imajte na umu da su krajem meseca moguće ozlede i istegnuća mišića, te pripazite na svoje noge. Februar će vam doneti uspeh pod uticajem snažnog Jupitera, ali i veću odgovornost. Nemojte da se plašite to da prihvatite! Ne brinete se za finansije, jer ćete imati dovoljno prihoda, pa čak i od nekog hobija. Onima u fazi edukacije sledi velika borba da postignu cilj! Ne dopustite da vas odvrate negativni uticaji i potražite podršku! Ako se upuštate u planove putovanja, najbolje da to bude iz zadovoljstva, ne poslovno. Poslovno bi predstavljalo samo trošak!

 

LAV

Dragi Lavovi, znaka i podznaka, Jupiter vam može doneti potencijalno unapređenje i ostvarenje zasluženih finansijskih koristi, samo nemojte da budete uverenja da je sve dopušteno i da vam se sve duguje! Bićete odličnog zdravlja, osim što možete da imate probavne probleme. Ipak, obavite kontrolu, da vam bude lakše! Odložite bilo kakve planove ulaganja, jer nisu dobre prilike i sačekajte, jer ako kročite u neobrano grožđe, moći ćete da krivite samo sebe! Oni u fazi obrazovanja imaće dobre prilike i postići će dobre rezultate! Što se tiče putovanja, bilo da je poslovno ili privatno, ne preporučuje se. U oba slučaja može da bude samo nepotreban izdatak! Nije sigurno da ćete ostaviti poseban utisak ako osobi za koju ste zainteresovani pristupite sa osvajačkim stavom, orijentisani samo na svoju priču. Počnite slušajući šta drugi govore i stišajte ton! To važi i za one u vezama!

 

DEVICA

Februar vam može doneti dosta rasprava posebno na poslu, ali nemojte preterivati, jer bi moglo imati negativan uticaj na vaše poslovne odnose! Oni u vezama ne treba da eksperimentišu sa partnerima, jer tako mogu da dođu do destabilizacije, a samci će biti žedni avantura! Krajem meseca preporučljivo je da zatvorite vrata prošlosti i počnete od nule. Ništa posebno ohrabrujuće nećete imati u finansijama, a ako imate i neki sudski postupak ili spor, neće teći dobro za vas. Najbolje bi bilo da se pobrinete da se ta odluka u takvoj situaciji odgodi za kasnije! Izgledi za putovanja nisu povoljni i probajte da ih odložite za bolje vreme, jer u suprotnom imaćete manje uspeha i više problema! Bićete dobrog zdravlja, a jedino vas mogu poremetiti neke upale! Pozicije planeta će vam biti naklonjene da ostvarite uspehe u školovanju. Neki će i sa malo napora uspeti da postignu uspeh na nekim ispitima i takmičenjima!


VAGA

Drage Vage, znaka i podznaka, sve će početi da vam bude dosadno i krenućete za avanturama. Međutim, zaustavite se u tome i ako baš tražite adrenalin, krenite da se bavite nekim sportom! U slučaju veze, ako nastojite da ostvarite neki zajednički posao, podstaknite vašeg partnera i nemojte čekati. Potrebna vam je uzajamna podrška! Ovaj mesec neće vam biti posebno naklonjen što se tiče zdravlja, i pazite da vas ne zadese neke hronične tegobe, kao što je problem varenja i po tom pitanju, razmislite da promenite ishranu za vaše dobro! Februar predstavlja brojne mogućnosti u obrazovanju, a i poslu! Ove povoljne situacije, koje se ne javljaju svaki dan, ne biste trebali da propustite, jer imaju potencijal da vam donesu značajan uspeh. Inače, posao će možda zahtevati da više putujete, a vaši napori mogu da se nađu u neugodnim situacijama i u slučaju nekih ulaganja, odložite ih!

 

ŠKORPIJA

Škorpije će biti dobrog zdravlja, ali ipak treba da budu oprezni i ne preteruju ni u čemu! Posao će se odvijati prema planiranom, nadređeni će ceniti vaš rad, a sa kolegama ćete nesumnjivo imati dobre odnose, jer će vas Saturn zaštititi! Poslednji dani februara biće ispunjeni osećanjima, pa će i neverne Tome krenuti da veruju u romanse, a novouspostavljene veze stupiće u ozbiljnije vode. Ipak, izbegavajte nametanje vaših uslova drugima. Budite hrabri da krenete u neka ulaganja, jer će klima za takve poduhvate biti stabilna! Neki stariji ljudi ili iz te sfere ekonomije vam mogu pomoći u sagledanju pravilne strategije pri takvim odlukama! Odložite vaša putovanja, bilo da su poslovna ili vaša privatna, za povoljniji period, jer vam neće pružati udobnost, niti dobitke. Oni koji su u fazi obrazovanja imaće povoljne aspekte za dobre rezultate, posebno u poljima tehničkih nauka.

 

STRELAC

Februar Strelčevima donosi gust raspored i izazove. Moraćete da se usredsredite na svoje obaveze usled prihvatanja intenzivnog napora, što će vas na kraju zasigurno dovesti do ličnog i profesionalnog rasta. Jupiter vas može povući da sebe doživite svemogućnim, ali pokušajte da se suzdržite da ne prekoračite granice, posebno kada su ulaganja u pitanju! Da biste sačuvali zdravlje izdvojite vreme za odmor i isključite „nezdravu“ ishranu, a tome će vam pomoći Venera u Jarcu, koja u tom položaju pojačava odgovornost i disciplinu. Znakovi pažnje pomoći će vam u jačanju odnosa u braku ili postizanju reciprociteta u ljubavi, posebno oko 24-og u vreme punog Meseca. Za neke to će biti trenutak kada prošlost prestaje da važi, a sloboda usmerena ka sreći poprima pun zamah! Bilo kakvo putovanje neće vam doneti zadovoljstvo! U polju obrazovanja predstoji vam dosta napora da ostvarite željeno!

 

JARAC

Jarčevi će imati pojačan osećaj empatije i nastojaće da pomognu drugima ne osvrćući se na sebe, što u drugoj polovini meseca može da se odrazi na kostobolju predela kičme i zglobova! Ne zaboravite i na kontrolu kod zubara! Bilo kakve špekulacije i kocka vam mogu doneti gubitke. Stoga, klonite se te rabote! Onima u fazi studiranja položaji planeta će doneti povoljne prilike i pojačati motivacije, usled čega će ostvariti i poboljšanje ocena! Takođe, u ljubavi može se desiti iznenadni susret, koji će izazvati nasilan izliv osećanja, ali ta euforija neće dugo trajati. Ipak, romansa može da pomogne da se reše neki kompleksi. Možete očekivati isplatljiva putovanja, a i neke posete iz inostranstva! Na poslu želećete da maksimalno iskoristite svoje talente i originalnost, ali potrudite se da se držite više u okviru normi i da ne preterujete. Taj entuzijazam će se do sredine meseca stišati.

 

VODOLIJA

U finansijskim poslovima, do sredine meseca ćete imati uzlazni trend, a onda sredinom biće izvesni veći troškovi, koji neće preterano uticati na Vodolije. Uživaćete u romantičnim momentima i ispoljavaćete intenzivnije osećanja, ali nemojte previše da se namećete. Neki će obnoviti prekinutu romansu ili će im se desiti prelepa ljubavna priča zbog koje će biti na vrhuncu blaženstva baš tamo u drugoj polovini meseca. Mnogi od vas steći će na poslu priznanja za uložen napor, čime će privući pažnju drugih. Inače, moguće su ozbiljne nesuglasice sa vašim nadređenima i pokušajte da ih sprečite! Studenti će imati značajnu podršku zvezda za uložen mukotrpni rad i uspeh će biti neminovno nagrađen! Sa druge strane, neće vam pomoći značajno kada su putovanja u pitanju i moguće su poteškoće i veći troškovi, na ono šta je planirano. Zdravstveno ćete biti dobro i nećete imati tegobe sa cirkulacijom i nervozom!

 

RIBE

Drage Ribe, znaka i podznaka, zdravlje vam nije bilo najbolje naklonjeno tokom cele zime, pa bi trebali da unesete neke promene! Prvenstveno, promenite obuću i pazite vaša stopala! Preporučuje se šetnja i čistija okolina! Fokusirajte se na sadašnjost i bez obzira što su vam zvezde naklonjene nemojte preterano da radite, a posebno nemojte da radite van zakona! Ipak, neki od vas će se probuditi i iskočiti iz zone udobnosti sa ciljem da savladaju prepreke promena. Studenti moraju značajno da se posvete postizanju ciljeva, jer ako to ne urade ciljevi će postati sve dalji od ostvarenja. Došlo je vreme za aktivno udvaranje, a najpovoljnija strategija Riba je nepredvidljivost. Spontani izlasci i spektakularni pokloni mogu značajno uticati na neko preusmeravanje tokova u vezama! Imaćete značajnu žetvu iznenadnih dobitaka sa više strana, a kada je putovanje u opciji, ne preporučuje se, jer će vam samo doneti troškove!

341 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page