top of page
Search
  • Irena Spasovic

KOLEKTIVNI RIKVERC! :)

Updated: Jan 22

SEPTEMBAR 2023


Dragi čitaoci, ovaj mesec biće pun retrogradnih kretanja, što znači da će se dosta toga desiti usled predomišljenja i redefinisanja, a i ako se pre zavukla neka greška, šta izvući, šta odstraniti. Nekima, koji su krili nešto, neće biti lako da sakriju sve što su držali ispod šešira duže vreme, i radiće na tome da sve to prikažu kao prostu grešku, ne kao učinjenu štetu. Biće to jedan težak posao i nadajmo se da će istina pobediti provokacije i laži. Elem, septembar će početi sa retrogradnim Merkurom, Venerom, Saturnom, Uranom, Neptunom i Plutonom, a onda će samo dva dana nakon preusmeravanja na direktno lepu Veneru zameniti Jupiter, dobrica. Jupiter će biti retrogradan tačno do 31-og decembra. Taj retrogradni Jupiter u Biku opominje vas da usporite, posvetite se sebi i uživate u trenutku! Obzirom da će u nekim kratkim momentima biti blizu inovativnog neočekivanog Urana, neki mogu da očekuju da će im se materijalni uspeh u budućnosti promeniti na bolje, u većoj meri. To će biti opipljivije sledeće godine kad budu jako blizu u Biku.

Saturn je još u junu bio krenuo takoreći u rikverc i važi za planetu odgovornosti, a inače, Saturn je retrogradan svake godine 4-5 meseci i kad je u tom kretanju očigledno da ima dosta posla negde da obavi. Ovo retrogradno kretanje trajaće do 4-og novembra. Pošto se to dešava u Ribama, znaku isceljenja i inspiracije, za očekivanje je da se njegovo delovanje tiče toga. Zdrava struktura proizvešće se kroz svakodnevnu primenu meditacija(u bukvalnom značenju, smiri se i razmisli pre nekog delovanja) između raznoraznih sastanaka, uživo ili preko mreža!

Retrogradni Uran u Biku daje vam uvid najviše u to kako i koliko ste se promenili i u čemu, da li finansijski, materijalno, da li fizički, da li u obrazovanju, znanju, u vremenu otkad je ušao u taj znak, 2018-e. Kad mu se Jupiter bude približio, sledeće godine, te promene će biti uveličane i jasno vidljive! To važi i za globalno teritorijalno, a i finansijsko stanje naše planete Zemlje.


Ove godine retrogradni Neptun u Ribama, koji se tako kreće 6 meseci svake godine, zabeležiće koliko smo se iscelili i duhovno obnovili, i progamerski rečeno, predstavlja arhiviranje poslednjih obrada podataka emocija otkad je prešao u taj znak 2011-e.

Pluton je u Vodoliju prešao u martu. Međutim, krenuo je natrag u Jarca već početkom maja, gde će mu dosaditi, pa će opet krenuti da se vraća u Vodoliju u oktobru. Ti momenti biće momenti formiranja feniksa i pune transformacije, što treba da posmatramo kao proces postizanja najboljeg, a ne kao krajnji oblik i rezultat!

Obzirom da će i Merkur biti retrogradan, u Devici, do sredine meseca, za očekivanje je kod studenata da će se u toj retrogradnoj lepezi desiti dosta poništavanja ispita i ponovni izlasci na iste! Isto tako, kod sudskih procesa, moguće je nešto slično. Biće tu velikih preokreta, koji će nekima doneti i selidbe i dobijanja drugih ličnih dokumenata. Sve u svemu, neće biti dosadno!



OVAN

U ovo vreme Ovnovi često razmišljaju o novom početku i vole promene, a ovaj mesec će im to i pružiti zahvaljujući položaju. Oni u vezi, ili će morati da sklope neki kompromis sa drugom stranom ili će se razići, bez dileme! U slučaju da ste raskinuli i upuštate se u novu vezu, pripazite na vaš temperament! Nemojte biti nemirni i nestrpljivi, i svaki posao dobro razmotrite pre no što bilo šta uradite! To isto važi i kad su finansije u pitanju! Pripazite da vas ne zadesi neka infekcija oka, a sve ostalo biće dobro za vaše zdravlje, uz to da ne zapostavljate fizičke vežbe i pravilnu ishranu! Položaj planeta nije vam nešto obećavajući kada je učenje u pitanju, i moraćete malo više energije da uložite! Moguće da ćete biti primorani da obavite neka putovanja, koja vam neće prijati, pa čak i ako budu sa najbližima. Pokušajte da ih odložite ili možda skratite!

BIK

Za Bikove ova godina je bila iscrpljujuća i osećaće se sada nemotivisano, pa i depresivno. U slučaju da ne želite nikakvo društvo, iskoristite svoje vreme za nešto drugo, a da je produktivno, kao što su učenje, fizičke aktivnosti ili kao što je bavljenje nekim hobijem! Mnogi će vas živcirati! Pokušajte da skratite putovanja, ako možete, ili da ih odložite, jer će vam zasigurno dosta novca izvući, pored vaše fizičke energije! Čuvajte zdravlje i uvek su dobrodošle fizičke vežbe, koje inače najčešće obavljate samo da biste ih obavili, ne zato što vi to zapravo želite! U obrazovanju studenti bi mogli da pate zbog negativnih uticaja planeta, zbog kojih će rezultati na testovima i ispitima biti ispod očekivanja. Posao će ići pasivno i ako morate da donosite odluke, nemojte predugo da ih odgađate, jer postoji rok! Novčano, možda ćete doći u neke sukobe, zbog nepotrebnih troškova!

BLIZANCI

Krajem septembra bićete pod uticajem Mesečeve mene i treba da sačuvate vaše živce i pripazite na svoje zdravlje! Nemojte da radite ništa fizički rizično! No, sa druge strane kada je rizično u pitanje, takva ulaganja i planiranja proširenja posla doneće dobitke i finansijski rast u odnosu na prethodni period. U svemu tome bićete željni samoće kako biste se opustili, ali sinućete opet kad budete obratili pažnju na druge, posebno na one kojima se sviđate, slušajući ih! Rezultati u školstvu biće vrlo povoljni i stečeni napornim radom i dobrim mentalnim sposobnostima! Od putovanja teško da možete očekivati bilo kakvu dobrobit, a oni koji se bave prodajom i kreativnim poljima posebno! Uštedite, ako možete! Razmislite pre nego bilo šta uradite i vodite evidenciju šta morate i treba da uradite. Kad osetite da negde zapinje, nemojte ići dalje i pronađite rešenje!

RAK

Ljubavni odnosi mogu da budu puni optužbi i sukoba i najbolje bi bilo da razmislite o planiranju deteta i posledicama. Oni koji su sami, imaće dosta dilema i trilema, i neće znati ko im se tačno sviđa! Merkur može da se poigrava sa vama do 16.-og i budite oprezniji nego inače da li ste nešto zaboravili. Pažljivo vodite zapise i ne odgađajte ništa za kasnije, i budite konkretni! Ako nešto planirate sa novcem, da kupujete ili ulažete, obavite to posle 16-og! Zdravlje održavajte sa merom i medicinskom negom, i posvetite se odmoru, vežbama i zdravoj prehrani! Račevima, znaka i podznaka, u polju školstva, zvezde će biti izuzetno naklonjene i neće imati probleme u postizanju dobrih rezultata! Očekujte putovanja, i sa prijateljima i porodična, ali u svemu tome nećete pronalaziti nikakve užitke, pa ni zaradu, ako je vezano za posao. Ono što možete je da se držite samo onoga što je preko potrebno!

LAV

Septembar će Lavovima dati odličnu priliku da iskoriste njima svojstvene sunčane dane za još malo putovanja za ovu godinu. Biće dosta putovanja sa porodicom ili prijateljima, ispunjena srećnim događajima. Takođe, biće odličnog zdravlja i ako bude došlo do nekih zdravstvenih problema, rešiće ih rutinskim medicinskim intervencijama. U polju posla naporan rad neće dati rezultate i javiće vam se osećaj frustracije, i trebali biste da nastavite da radite iskreno i u skladu sa kolegama i nadređenima! Novčani prilivi moguće da će da budu oskudni i ako imate neke planove da započnete nove poslove, najbolje da ih odložite za neki kasniji datum. Studenti će se ulenjiti i neće imati želju da ostvare neki uspeh i ako su zakazali neka testiranja, neće ostvariti potrebne rezultate. Ako ste samci i želite da ostvarite vezu, savladajte svoju euforiju i preterivanja da bi bliskost urodila plodom!

DEVICA

Za Device važi red i samokontrola pre svega, no obzirom da vole izazove upustiće se u neke aktivnosti uklanjanja prepreka radi povećanja produktivnosti, i privatno i u poslu. Takvo stanje može da ih natera i na izvesna putovanja, što će im znatno pomoći u ostvarenju određenih poslova, a time će steći i kreativna i značajna poznastva! U učenju će biti slično stanje i imaće takmičarski duh, ali ipak neće ostvariti uspeh, koji je bio u planu! Neki koraci da se povrate uložena sredstva neće se odigrati kako treba, a nova rizična ulaganja mogu da se završe gubicima. Biće teško poboljšati stanje finansija. Stres će ozbiljno uticati na mentalno zdravlje i fizičke vežbe su preporučljive, radi poboljšanja kondicije. U ljubavnom polju, bićete jako uznemireni i imaćete neke nerešene situacije i to će vas bacati u razmišljanja da li nastaviti vezu. Samci mogu imati sreće, ako budu aktivni.

VAGA

Problemi sa zubima će biti umanjeni, a uobičajena nervoza neće znatno štetiti vašem zdravlju! U svakom slučaju, budite obazrivi prema sebi! Uz naporan rad ostvarićete svoje ciljeve i imaćete dobre prilike za napredovanje ili promenu posla. Radićete koliko možete, a finansijski nećete biti u poziciji da proširujete stare projekte i započinjete nove! Čega god da se dohvatite biće rizično! Samcima neki slučajni susreti sa starim „predmetima“ interesovanja probudiće neke emocije i bilo bi dobro da ne čine iste greške! Znajte da niko nije savršen i da svi imamo neke mane, a da vaš legendarni šarm može da vam uštedi vreme! Imaćete putovanja više iz ličnih razloga, nego vezano za posao ili za neke druge obaveze. Ipak, imajte meru! Vage u fazi edukacije neće imati neke pomoći od zvezda i jedino jedan naporan rad to može da promeni, a ako toga ne bude, rezultati i raspoloženje će biti poprilično negativni!

ŠKORPIJA

Merkur će krenuti da izaziva inteligentne i konstruktivne rasprave do sredine meseca, ali zaobiđite ta pitanja da ne biste napravili nepotrebne situacije! Kod vas, kao i kod Vaga, moguće je da će se ostvariti bliskost sa nekim koga već znate. Prema tome, šta god da krenete da uradite, prvo razmislite! To isto važi u vezi pri odluci ostvarenja potomstva ili braka(nemojte da odbijete!)! Septembar će biti mesec za osetljive teme i u poslu, i sagledajte sve prednosti koje možete dobiti i finansijski vaš budžet biće sveden na minimum, osim ako ne donesete pravu profesionalnu odluku, pa i privatno! Analizirajte situacije i događaje, i zasigurno ćete ići pravo do uspeha! Bićete dobrog zdravlja i ako se jave neke sitni problem, rešićete ih! Kod većine Škorpija rezultati polaganja biće ispod očekivanja i moraćete da se potrudite više, a rezultati će biti dobri ako budete istrajni! Zaobiđite putovanja, jer nećete biti posebno raspoloženi!

STRELAC

Strelci će zablistati, a posebno u grupnim aktivnostima, vezanim za sport, brigu o deci ili životinjama. Zračiće prirodnim šarmom, koji će zadiviti bliske osobe i potpune strance, da sami neće moći da veruju! Bićete dobri u prenošenju informacija i to će vam biti lakše nego inače, i radićete da popravite sve što smatrate da je zastarelo! U ljubavnim vezama potrudite se da ukažete pažnju prema voljenoj osobi, a ako ste sami oslobodite se briga i upotrebite mudrost, ako želite vas neko da primeti! Neće se ponavljati nikakve hronične bolesti, a uobičajene poteškoće zahteveće uobičajene zdravstvene kontrole. Moguće da ćete imati bogatu žetvu iznenadnih dobitaka, a i šanse da vam neka starija osoba ili nadređen učini uslugu, što bi se lako moglo pretvoriti u finansijsku blagodat. Studentima će ići jako dobro i otvoriće im se mnoga vrata! Putovanja neće dati posebne rezultate, samo trošak i najbolje da ih odložite!

JARAC

Venera će ovog meseca u vaše ljubavno polje uneti da sve zavisi od vaše sposobnosti da pronađete pravi kompromis i usklađivanjem privatnog i profesionalnog života sve će biti u redu! Bićete skloni preuzimanju odgovornosti za tuđe obaveze, a onda verovatno nećete znati šta biste pre. Pokušajte na trenutak da se zaustavite i sagledate šta su vaši prioriteti! Položaji planeta nisu povoljni za ulaganja i nećete imati dovoljno da pokrijete troškove. Klima za nova partnerstva takođe nije pogodna za vas i stišajte vaša htenja! Nećete imati zdravstvene probleme i ne bi bilo loše da se posvetite meditacijama! Planetarni aspekti neće biti povoljni za putovanja i ako se dese, većina njih biće ispunjena troškovima, a moguće da će da dođe i do fizičkih poteškoća. Studenti, Jarčevi(znak i podznak), bićete ispunjeni velikim željama i ciljevima i takve će biti i šanse da ih ostvarite!

VODOLIJA

Zvezde su vam naklonjene za dobro zdravlje, ali ipak suzdržite se od velikog napora i poradite na tome da rasporedite svoju energiju! Venera vam može uneti komplikacije, a Mars olakšati ako to želite kada je ljubav u pitanju! Unesite romantične inicijative i bićete iznenađeni rezultatima. Klima nije zrela za ulaganja i mnogi od vas namučiće se i zapeti u nekim transakcijama! Ostanite suzdržani dok se nepovoljni period ne završi. Na poslu takođe izbegavajte sukobe i videćete da će se isplatiti! Finansijski napredak neće ići prema očekivanjima i šta god da imate na umu da izvedete može samo da vam naškodi! Praktično, još traje period restrikcije! Studentima nepovoljni aspekiti uneće nervozu i tvrdoglavost, što može samo da im donese teškoće i najbolje bi bilo da se skoncentrišu na njihov cilj i unesu dodatne časove, koji će držati njihovu pažnju! Septembar će biti jako povoljan za putovanja!

RIBE

Drage Ribe, znaka i podznaka, budite krajnje štedljivi i bilo kakve planove i poduhvate ostavite na polici da sačekaju povoljne okolnosti. Nemojte da očajavate, jer neće biti vaši promašaji, nego posledice uticaja nekih institucija, koje će same biti u problemima! Znajte da vaša pažnja mnogima znači i nemojte da ih zanemarite! Posvetite se voljenima! To isto biće preokrenuto na poslu i pored napornog rada mnogi će zaboraviti na vas i najbolje da te probleme rešite, NE promenom posla, nego budite strpljivi! Putovanja vam neće biti obećavajuća i najbolje bi bilo da se držite nekih izleta i izbegnete sve šta zahteva više vremena! Ništa značajno što se tiče vašeg školstva neće biti u naznaci. Mnogi od vas moraće da se izbore da dođu do cilja, a u ovoj situaciji tvrdoglavost neće vam ići u prilog. Zdravstveni problemi, koji su bili uzroci stresa prethodnih nedelja, povući će se i bićete u dobroj formi, fizički i mentalno!

331 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page