top of page
Search
  • Irena Spasovic

ISTINU ili LAŽI?!

Updated: Nov 23, 2023


DECEMBAR 2023

Početkom decembra tri velike planete(Neptun, Uran i Jupiter) nastaviće retrogradno kretanje, a već pri kraju prve dekade Neptun će preći u direktno.  U  retrogradno će preći mali Merkur, ali na kratko, koji će biti na početku Jarca. Osećaćete neke blokade u potrazi za svojim namerama i ciljevima i pokušajte da imate strpljenja! Obzirom da će se desiti i opozicija Venere i Jupitera, budite sigurni da će vas uhvatiti nervoza i bezvolja, i nećete imati nikakvu motivaciju da radite bilo šta. To će delovati najverovatnije najviše na fiksne znake i one koji imaju bitne planete na tim položajima Škorpije i Bika, i dešavaće se u prvoj polovini decembra. Nakon toga, u drugoj polovini meseca, u opoziciji sa Venerom, koja će ubrzati ritam kretanja, mesto Jupitera preuzeće Uran, koji se nalazi takođe u Biku, ali u drugoj polovini. Kako ćemo imati retrogradni Merkur u kvadratu sa Neptunom i te pomenute opozicije Venere sa takođe velikim planetama, Jupiterom i Uranom, budite sigurni da će vas mnogo toga nervirati, a posebno nečije laži i spretno namešteni događaji, tj. prevare. Na ljubavnom polju kod nekih desiće se nagli prekidi, patnja i čak bezrazložni emotivni sukobi. Ne dopustite da vas neko pređe lažnim obećanjima!

Takođe, krajem godine moguće da će se desiti neke verbalne rasprave, povodom dokazivanja i izlaganja tačnosti određenih događaja, privatno ili globalno, što će se pojačati najverovatnije baš od Nove godine. No, treba budno pratiti situaciju i navijati za istinu, uvek!

 Znam, nekima se već vrti u glavi od ovog uvoda teksta nepoznate materije, ali ne zamerite mi! Budite oprezni, jer će se dešavati minuti kratkog fitilja, pa pokušajte da ne prsnete od besa iz čista mira. Naravno, nikada ništa nije bez razloga, ali držite svoje konje!

Obzirom da će Mars boraviti u vatrenom veselom Strelcu, neki znaci, kao npr. Jarčevi, izvesno je da će upasti u lude ideje, kao što su osvajanja neistraženih prostranstava ili možda osvajanja nedostupnih srca. Kod nekih to će biti stanje,...“E, čekaj da ti ispričam!“(naravno, duga priča bez kraja), posebno pred Novu godinu!

Kako sam u pređašnjim mesečnim analizama pominjala retrogradna kretanja i prelazak Jupitera u Bika i približavanje Uranu, sad ću podsetiti da Jupiterovo retrogradno kretanje završava poslednjeg dana decembra, kada će preći u direktno kretanje i kada će započeti proces jačanja svoje materijalne i finansijske stabilnosti, a i odlučnosti. Posebno će to biti vidljivo kasnije u prolećnoj sezoni, pri Uskrsu(pre, za vreme i posle), kada se bude desila konjukcija sa Uranom. Svakome kome će to biti na vrhu neke kuće, a posebno ako je tu natalno prisutna neka planeta, odraziće se vrlo upečatljivo, a na šta i u čemu zavisi na koje to polje utiče i čega su te planete vladari. Nadajmo se da će se globalno desiti nešto veliko za našu dobrobit! No, budimo strpljivi i verujmo da će tako i biti!

Da podsetim one koji su zaboravili, ČITAJTE I ZA ZNAK I ZA PODZNAK!




 

OVAN

Dragi Ovnovi, znaka i podznaka, ne padajte u iskušenja ako ste u vezama, a vi usamljeni takođe nemojte preduhitreno da se upuštate u nešto što vam se posle neće svideti! Takođe, isto treba naglasiti i što se tiče posla. Dosta toga vam neće odgovarati i htećete da promenite posao, jer ćete pasti u očaj. Međutim, stišajte emocije i razmislite pre no što padne odluka! Onda ćete shvatiti kako treba postupiti da se planirano realizuje na vreme, a sve nepotrebne informacije ćete filtrirarati, čime ćete smanjiti rasipanje energije. Što se tiče putovanja, neka ćete morati da obavite radi posla, ali sve ostalo probajte da odložite, čisto radi zdravlja! Inače, bićete dobrog zdravlja! Zvezde neće dobro uticati na procese školovanja i pored velikog truda rezultati neće dostići željeno! Sačekajte malo! Ovog meseca klima neće biti povoljna za ulaganja ili pokretanje novih projekata.

BIK

Vreme nije povoljno za vaša ulaganja ili pokretanja novih projekata. Stoga bi najbolje bilo da ih zasad odložiti!  Što se zdravlja tiče nemojte preterivati sa slatkišima i alkoholom, usled bežanja od stresa, i pridržavajte se dijetalne ishrane, za vaše dobro! Imaćete ozbiljne promene na poslu i neki od vas će se istaknuti napornim radom i lojalnošću! Izvesno je da zbog želja da pokrenete poslove sa kolegama iz inostranstva, bićete više podstaknuti da ostvarite neka putovanja, koja ste davno imali u planu! U slučaju nekih putovanja sa familijom, zasigurno nećete pogrešiti! Na polju obrazovanja, i pored marljivosti i predanosti da postignete dobre rezultate, imaćete težak put da ostvarite vaše ciljeve. Možda ćete osećati da će vam se veza završiti usled turbulencija u različitim sferama, ali srećom, biće sve dobro! Samci treba da dopuste da im prilike polako napreduju, a posebno ako potajno žele potomstvo.

BLIZANCI

Nećete imati zdravstvene probleme, ali vodite računa o zubima i probavi! Posvetite se šetnjama i nekim fizičkim aktivnostima! Pošto će pola meseca Merkur, koji je vaš vladar, biti retrogradan budite pažljivi u rečima, bilo poslovno ili privatno! Samci će biti možda i agresivniji u pristupu prema osobi, čiju pažnju žele da pridobiju i zato stišajte vaša stremljenja! Sa druge strane, taj aspekat konjukcije fizički aktivnog Marsa i verbalno nestrpljivog retrogradnog Merkura pozitivno će uticati na učenje i jak puls da se ostvare dobri rezultati! Imaćete harmoniju sa kolegama i poklapaće vam se želje u postizanju planiranih novčanih reultata, koje ćete i ostvariti! U tome nećete osećati neke poteškoće! Decembar vam neće biti posebno naklonjen kada su putovanja u pitanju i ako budete negde putovali, to će biti samo ako je preko potrebno i najverovatnije će to biti zbog posla!

RAK

Samci, znaka i podznaka Raka, imaće odlične šanse da ostvare ljubav, a oni u vezama neka se suzdrže od sukoba i nerviranja! U slučaju da treba da putujete, najbolje bi bilo da odložite te planove za sledeću godinu. Bićete dobrog zdravlja i ako se jave neki problemi, biće rešivi malim intervencijama. Inače, imaćete strpljenja da se bavite poslovima, koje ste odlagali nekoliko puta. Može se desiti da dođete u sukob sa nadređenima i želećete da promenite posao. No, gledajte da sagledate sve pravilno i pažljivo i nemojte nigde da žurite sa odlukama! Nemojte se upuštati u neka klađenja i kockanja i ako imate zakazana neka ročišta oko nekih parnica i sporova, pokušajte da ih odložite, jer vam zvezde neće biti naklonjene! Kod onih u procesu školovanja svaki uspeh će biti postignut velikim naporom, ali biće postignut!

LAV

Dragi Lavovi, budite fizički aktivni i smireni, radi svog želuca i ne zaboravite na zdravlje svojih zuba! Druga polovina meseca biće vam izuzetno naklonjena i imaćete mnogo sastanaka, poznanstava i poklona, ali nemojte da odlutate od plana! Kako ne biste potpuno ostali bez snage, korisno je s vremena na vreme odvratiti pažnju od užurbanosti, koncentrisati se na cilj! Štednja energije, a i novca, uz izbegavanja nekih ulaganja, biće vrlo korisna! Zvezdani aspekti će vam biti izuzetno naklonjeni za putovanja i možete dobiti neke nove inspiracije za naredne poslove! Oni koji su u vezama neka izbegavaju sukobe sa partnerima, a oni koji su samci neka paze da ne dođu u neke nezgode, a ako planirate potomstvo, pažljivo planirajte! Decembar će biti posebno naklonjen onima u fazi studiranja i oni koji studiraju neka iskoriste sve pružene šanse!

DEVICA

Device treba da zgrabe decembar za sve prilike, koje im se pružaju, ali sve zavisi koliko će biti jaki da se odupre tradicionalnim problemima, kao što su odnosi sa nadređenima, koji se mogu pogoršati do te mere da će imati ozbiljne gubitke. Zato, potrudite se da reagujete na vreme i sprečite ih! Pokušaćete da promenite posao nakon dužeg ozbiljnog promišljanja, jer uz sav trud, niste realizovali vaše planirane ciljeve. Venera će pomoći da ljubavni odnosi budu skladni i stabilni, a i da donesete ispravne odluke u planiranju bebe! Držite se pravilne ishrane i fizičkih vežbi, jer ćete biti izloženi većem stresu, ali zdravstveno ćete biti dobro! Putovanja vam neće doneti neke beneficije i ako budete negde putovali, najviše vremena ćete provesti u brigama! Rezultati u školovanju će biti ispod očekivanih, a oni koji nameravaju da učestvuju u nekim takmičenjima neka se posvete dodatnim časovima!

VAGA

Bićete dobrog zdravlja i problemi oko probavnog trakta i reume neće biti izraženi, kao što obično jesu. Stoga, nemate razloga za brigu! Zahvaljujući diplomatskoj Veneri u Vagi izbegnućete krizne situacije, a ako nastupi apatija, neko opuštanje tipa bazen i fitnes biće dobrodošli! Na ljubavnom polju vreme vam neće biti naklonjeno ako planirate neko potomstvo, i sačekajte bolje dane! Odložite putovanja, jer ni poslovno ni privatno aspekti neće biti povoljni za vas! Takođe, onima u fazi školovanja sve šanse će biti zaglavljene u poteškoćama, budući da je raspored zvezda prema vama daleko od povoljnog, čak i ispod očekivanog! Postojeća ulaganja neće doneti potrebnu dobit i bilo kakva špekulacija biće opasna i zasigurno će dovesti do gubitka! Bilo na poslu ili privatno, biće vam teško da dobijete potrebna sredstva za proširenje  postojećih, a i novih projekata. Na poslu moguće su i sukobi zbog toga!

ŠKORPIJA

Оčekuju vas šokovi i kontradiktornosti, koje su pre karakteristične za Vage, nego za vas. Može se desiti da u poslovnim krugovima preuzmete ambiciozne projekte i iako se možete osloniti samo na vlastite snage, isplatiće se sav trud! No, nemojte da se naprežete previše, jer sve to može proizvesti sukobe sa kolegama! Bićete vrlo emotivni i spremni za nove početke u ljubavnom svetu. Venera će dati priliku samcima da nastave započete veze, pa čak i da ih učvrste u bračne odnose! U obrazovanju biće odličan mesec, u bilo kom polju školovanja, da li je promena specijalizacije ili polaganje nekih ispita! Novčano ništa spektakularno nećete ostvariti i u bilo kakvim namerama upašćete u neke svađe! Sve planove ulaganja odložite za povoljnije vreme! Isto tako važi i za neke namere putovanja. Budite pažljivi gde god da idete, jer su moguće neke povrede i nemojte da rizikujete!

STRELAC

Tokom decembra verovatno se nećete susresti sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, a i cirkulacija će bolje funkcionisati! Što se tiče novca, krajem meseca imaćete prilike za dugoročne projekte, koji će doneti veliku zaradu i preporučljivo je planiranje troškova i rezervi za hitne slučajeve. U sektoru obrazovanja bićete najaktivniji. Stoga, vredi se usmeriti u tom smeru, aktivno pionirski! Poznavaocima stranih jezika će to doći kao šlag na tortu! Sa druge strane možete doći do nedostatka emocija, jer ćete biti pod uticajem sećanja i zbog toga ćete biti u snebivanju ako vam predstoji stalna veza i dobro razmislite pre planiranja deteta. Postoji velika mogućnost ozbiljnih razmimoilaženja sa nadređenima, čime bi usledio katastrofalan razvoj događaja. Pokušajte da sprečite takve situacije! Putovanja nisu preporučljiva i mogu proizvesti samo poteškoće i neproduktivnost, ako je posao u pitanju!

JARAC

Velike su šanse za ulaganja ili pokretanje novih poduhvata! Neke starije osobe ili pak osobe ženskog pola značajno će doprineti tome, a izuzetno korisnim bi bili i podređeni, ako ste na nekom bitnom položaju! No, bez hrabrosti nema ni dobitaka! Inače, imaćete radno opterećenje i radićete bez volje, tako da neka ugodna radna klima bez napetosti donekle bi iskupila situaciju, ali ništa više. Bićete odličnog zdravlja, ali ipak pazite se preteranog napora! Ljubavni odnosi biće harmonični i ako imate namere začeća deteta, mislite o tome! Samci bez imalo truda privućiće neku ljubav. Neki od vas neće imati motive kada je obrazovanje u pitanju, a neki će imati motive i samopouzdanje veliko, bez ikakve podloge znanja! No, treba učiti, pa čak i dodatno, da bi se spoznala razlika između znanja i neznanja! Dragi Jarčevi možete osetiti zadovoljstva putovanja, budući da će vam zvezde biti prilično naklonjene!

VODOLIJA

Vodolije, znaka i podznaka, i u bračnim odnosima, možete učiniti harmoničnim provođenje više vremena sa supružnikom i pored obaveza u karijeri. Biće dobar period za planiranje deteta. Samci će do kraja meseca zbog aspekata Venere imati problema sa sklapanjem veze! Može se dogoditi da će se kod nekih od vas neka putovanja odvijati u formatu poslovnog putovanja, na kom ćete ostvariti nove kontakte i materijalne bonuse! U poslu neće biti teško postići zapanjujući učinak. Biće vreme za prezentacije, a narudžbe će izlaziti sa svih strana! Teško da će biti ikakvog truda ili motivacije u vašim aktivnostima obrazovanja i vaš učinak teško da će biti zadovoljavajući. Na finansijskom planu imaćete veliku korist od postojećih ulaganja i dobro će vam doći saveti društvenih veza i stručnjaka u tom području! Svoje zdravlje poboljšajte redovnom zdravom ishranom i vežbanjem!

RIBE

Drage Ribe, znaka i podznaka, imaćete podršku Venere da gde god da ste neodlučni uticaće na vašu intuiciju! Biće izuzetno povoljan mesec u obrazovanju, jer zvezde će dobro uticati da ostvarite željene prilike i dalje napredujete u odabranim područjima! Samci bi trebali biti diskretni u odabiru ljubavnih partnera da posle ne bi došlo do komplikacija i nemojte da planirate dete, ako niste 100% sigurni! Pružiće vam se značajni dobici i po vas biće poprilično dobar period kada možete postići mnogo! Bez obzira na dobro zdravlje, ne zaboravite i na zdravu ishranu i fizičke aktivnosti! Svako putovanje biće uspešno u ostvarenju vaših ciljeva, pa i ako budete potrošili dosta vremena, isplatiće se! Imaćete izglede za profesionalni napredak i pored napornog rada, vrlo je mala verovatnoća da će se očekivani dobici materijalizovati, iako vam sam posao predstavlja zadovoljstvo zbog izvesnih radnih uslova.

 

339 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page