top of page
Search
  • Irena Spasovic

BUDITE PRIPRAVNI!

Updated: Aug 2

AVGUST 2024

Dragi pratioci mojih astroloških mesečnih analiza nadam se da vam JUL protiče bez velikih sukoba, kvarova i povreda! Dosta je napet i biće takav do kraja. Zato, drž’te se čvrsto!

 E, da krenemo u avgust…

30-og juna ove godine Saturn je krenuo u Ribama retrogradno, a Jupiter je zakoračio u Blizance 16-og maja, tako da nam to donosi kvadrat između njih, koji je krenuo u trećoj dekadi jula. Pošto se taj kvadrat odigrava u promenljivim znacima, hajde da budemo optimisti da nam neće naneti velike štete, ni individualno, a ni globalno! Kvadrat Jupitera i Saturna će sigurno uticati da se dese intenzivni sukobi o moralu i socijalno, i predstavlja borbu ograničenja i nasilne transformacije! Jupiter u Blizancima pravi neku reviziju informacija, a Saturn, koji je jači i moćniji, postavlja zahteve na osnovu tradicije i ideologije. Nazovimo to, prosto, sukobom bogatih i siromašnih!

Taj kvadrat nije lak aspekat u svakom smislu i predstavljaće težak oblik borbe od primoranog prilagođavanja. Ovakav kvadrat u najbližoj prošlosti desio se nadovezano od jula(sa kratkim prekidom otprilike u oktobru) 1905-e i do jula 1906-e godine!

1905-e su se desili sukobi između američkih, britanskih i ruskih krstarica, pri čemu je potopljen britanski parobrod. Takođe, pregovaranje o sklapanju mira između Rusije i Japana u ratu započetom 1904-e. Švedska je dala pristanak za nezavisnost Norveške. Desila se u Crnom moru pobuna na ruskoj oklopnjači Potemkin, o čemu je posle ’20tih prošlog veka snimljen ruski nemi film, koji važi za remek-delo u kinematografiji. U novembru je Koreja postala japanski protektorat, a jedan grad u Finskoj je od ruskog cara Nikolaja II-og dobio nezavisnost(Finska je postala samostalna nezavisna država tek 1917-e godine). U decembru se desilo po francuskim pravima odvajanje crkve i države, što je naredne godine osudio Papa Pio X-i!

 1906-e desila se Persijska ustavna revolucija(nadajmo se da kod nas neće biti opet po nas lošem iz ’74e, koji je trajao do ’90e). Bilo je više udaraca putničkih brodova širom sveta o grebene, sa velikim brojem nastradalih. Ukinuto je postojanje indijanskih plemena i njihove plemenske vladavine pred proglašenje države Oklahoma u SAD naredne godine. Desila se eksplozija u rudniku uglja na severu Francuske pri čemu je izginulo preko 1000 ljudi, što važi za najveću nesreću ikada u rudnicima. Zapadna SAD(Kalifornija) je pretrpela niz zemljotresa blizu 8 Rihtera, pri kojima je izginulo preko 3000 ljudi. Rusko carstvo je donelo fundamentalne ili osnovne zakone u prvoj državnoj Dumi, ruskoj skupštini.

Ima jedan detalj iz tog perioda početka 1906-e godine kada je u pitanju Srbija. Oni koji žive u Srbiji treba da znaju neki deo svoje istorije iz tog perioda, koji poprilično liči na splet okolnosti koji se odigrava sad u jeku borbe protiv Rio Tinto namera da započnu kopanja i raskopavanja cele Srbije! Činjenica istorijska je da je u januaru te godine započet carinski rat između Kraljevine Srbije i Austrougarske, koji je nazvan i svinjskim ratom. Koga zanima neka prouči detalje tog rata(znači, rat u papirologiji i novčanim tokovima trgovine, ne oružani sukob)! Reč je o tome da je Austrougarska sa više pretnji Srbiji htela da nastavi dobijanje praktično svega iz Srbije besplatno i za minimalnu tarifu carine i pošto Kraljevina Srbija nije pristala i sklopila je neki drugi ugovor sa Bugarskom, Austrougarska je uvela zabranu uvoza robe iz Srbije, tj. stoke, živine i poljoprivrednih proizvoda. Srbija nije htela da se pokori pretnjama, nego je uzvratila istom merom zabranom uvoza sve robe iz Austrougarske, kao što su bili u najvećoj meri šećer, špiritus, a i drugi proizvodi. Tim ratom je prekinuta trgovinska zavisnost Srbije od Austrougarske! Inače, pomenut tzv. svinjski rat je potrajao do januara 1911-e godine. 


Zašto navodim ove podatke o događajima iz najbliže prošlosti kada se desio pomenuti kvadrat, koji je bio i prethodni ovom sad? Zbog toga što sad u avgustu desiće se konjukcija Marsa i Jupitera u kvadratu sa Saturnom. Nije nebitan aspekat iz drugog ugla gledanja, jer će nekima doneti veliki uspeh, a negde degenerativne promene! Naravno, brzi Mars će nastaviti dalje svoje putovanje i srećom, neće se zadržavati tu, u Blizancima. Biće to neko napeto vreme, ali i prilika kako pristupiti bolnim rešenjima, ili reviziji nečega štetnog! Saturn u Ribama, a i bez kvadrata sa nekom jačom planetom, dovodi do tih procesa revizije, ali sa kvadratom je ta aktivnost pojačana i neizbežna. Inače, kvadrat Jupitera i Saturna trajaće do jula 2025-e godine.

U avgustu usled ovakvih položaja planeta ojačaće porodične veze i podrška, a nekima će doneti prekretnice i jačanje temelja međusobnih odnosa i neki instikti zaštite i odbrane će proraditi!

Sad neću da se posvetim sadržaju za one u fazama školovanja, jer je raspust. U svakom pogledu, dragi čitaoci, posvetite se sebi i radite na sebi! Smanjite nervozu i brigu, i nemojte čekati da neko nešto umesto vas uradi, nego KRENITE U AKCIJU!

 

OVAN

Bićete dobrog zdravlja, ali ne zaboravite da obratite pažnju na ishranu i da vas ne zadesi neka slučajna prehlada! Oni koji su u vezama, nemojte da izazivate svađe i nemojte da mislite da su sva prava vama okrenuta i ne pomišljajte o nekim obnovama davno raskinutih veza! Takođe, to važi posebno ako ste sami i imate nameru nekoga da impresionirate! Kad je posao i kad su finansije u pitanju isto važi. U poslu nemojte biti okrenuti samo sebi i moguće da će vas neka stara loša iskustva sabotirati u namerama! Bez obzira koju snagu uložite i napor, zbog vašeg temperamenta možete naići na neugodne situacije i ako imate na umu da uložite neki novac u nešto, ODLOŽITE! Moguće je da ćete više pažnje uložiti u poslovna putovanja, ali imajte u vidu da nećete imati značajni profit od toga i ako očekujete neka daljnja putovanja, nemojte se mnogo nadati! 

BIK

Bikovima, znaka i podznaka, avgust će doneti poboljšanu komunikaciju i u poslu i privatno. Kada je posao u pitanju moguće je da ćete se upustiti u veće projekte, ali pokušajte da obuzdate vaše troškove i gledajte da ispoštujete rokove! U slučaju da ste nadređeni, nemojte dolaziti u situacije da koristite podređenje, jer možete naići na veliki otpor! Tako nešto vas može snaći i kada su porodični međusobni odnosi u pitanju, ili ako ste u vezi! Opustite se i uživajte u komunikaciji, stvorite udobno gnezdo i nemojte da se upuštate u preambiciozne projekte, jer taj teret neće niko moći da izdrži, pa ni vi sami! Nemojte da se prenaprežete i napravite neki raspored vaših aktivnosti da biste suzbili neke zdravstvene probleme i opterećenje vašeg organizma! Veće su šanse da ćete putovati poslovno, nego privatno. Privatno ili u krugu porodice neće delovati dobro na vas.

BLIZANCI

Nekim Blizancima će se pojačati preduzetnički duh i čak će im se pojaviti i iznenadni izvori prihoda, i najbolje bi bilo da se posvete pronalaženju sigurnih institucija gde biste ih i zaštitili! Mesec će početi optimistički, ali u nekim momentima naići ćete na prepreke koje će kočiti vaše inicijative. Izbegavajte da se previše gurate u vašim aktivnostima, jer vam to neće ići u prilog. Na ličnom planu, ljubavni život će vas usmeriti da preuzmete odgovornost tako što ćete sami organizovati rasporede viđanja, jer ćete time ostvariti kontrolu nad svojim romantičnim nastojanjima, osiguravajući da šanse ne budu propuštene, a veze ne postanu prepušteni slučaji. Bićete dobrog zdravlja, ali vodite računa da vas ne zadese neke upale ili infekcije grla! Što se tiče putovanja, bilo da su privatna ili poslovna, neće vam doneti neraspoloženje u svakom smislu i gledajte da uživate!

RAK

Dragi Rakovi, suočićete se sa gomilom prepreka u ostvarivanju svojih motiva. Osećaji nesigurnosti će vas sputavati u poslovnim ostvarenjima i pokušajte da delujete sigurnije i otvorenije! Oni koji su u vezama neka odvoje vreme da svom partneru objasne razloge svojih frustracija, a samci će biti previše opsednuti poslom i namerama da ostvare neki cilj da neće imati želju da se bave romantikom. Usled zategnutih porodičnih odnosa težićete harmoniji bez ugrožavanja vlastitih interesa i fokusiraćete se na lični rast! Radovaćete se uspehu i mogućnostima profitabilne vrste. U stvari, mogli biste svoje aktivnosti da ostvarite sa dozom hrabrosti i iskoristite to! Postoji mogućnost da ćete morati da ispunite neka neplanirana poslovna putovanja, ali se pazite povreda kakvo god da je putovanje u pitanju! Bićete dobrog zdravlja, ali pazite na poremećaje probave i preduzmite neke zaštitne mere!  

LAV

Avgust će početi namerama da nekoga pridobijete, ali ne pokušavajte da ga ostvarite po svaku cenu! Usporite i nemojte misliti da možete svakoga da osvojite! Neuspeh u ljubavi vas može usmeriti ka samoći. No, mesec će biti prepun putovanja, bilo da je posao u pitanju ili zabava, a imajte na umu da će vam biti podložan i nezgodama. Stoga je ključno preduzeti potrebne mere opreza, kako na putovanjima tako i u svakodnevnim aktivnostima, jer bolje biti oprezan nego ostatak leta provesti u bolničkom krevetu! Inače, nemojte da se brinete za zdravlje generalno gledano, jer ćete biti dobrog zdravlja! Posvetićete svu vašu energiju poslu i ignorisaćete finansijske rizike koje posao nosi. Ipak, ako se ne budete držali logistike možete se suočiti sa razočarenjima, u velikoj meri! Pored toga, kako biste izbegli nenamerno izazivanje uvreda ili neprijatnosti moraćete uložiti napore u poboljšanje komunikacije!

DEVICA

Venera će vam pružiti harizmu, ali nemojte je zloupotrebiti u zavođenju, jer i pored vašeg šarma možete biti odbijeni, što nije razlog da se posle obrušite na sve. Neće biti iznenađujuće da se neki do vas Devica odluče za brak, potaknuti aktivnoj težnji za ispunjenom i posvećenom vezom! U finansijskom smislu, avgust će biti uspešan sa isplativim ishodima u raznim poslovnim poduhvatima! No, kada su izgledi za napredovanje u karijeri biće malo sumorno i obuzdajte te tendencije. Takođe, i putovanja ne bi urodila plodom i možda biste se zadesili da naporno radite za relativno malu zaradu, a uticajni kontakti bi se pokazali bezvrednima i morali biste da aktivirate i uložite svoju volju i trud! Usled takvog naprezanja, pre svega psihički, moguće je da ćete doneti štetu svom organizmu, što ne želite! Stoga, smirite se i pridržavajte se pravilne ishrane i pijte dosta vode!

VAGA

Mesec počinje dobro, ali onda će uslediti poteškoće. Bićete svesni potencijalnih rasprava i svađa sa voljenima ili kolegama, i gledajte da održavate raspoloženje dok se ne pruži momenat da se stvari poprave. Samci neka ne razmišljaju o novim vezama, jer će imati dosta toga prečeg. Sa druge strane, imaćete prilike za povoljna ulaganja i u tome vam mogu pomoći stari iskusniji prijatelji! Takve veze i prilike, koji će se pojaviti same od sebe, ne biste trebali da oklevate da ih prigrlite. Imaćete značajne promene u postupcima poslovanja, da će to mnoge iznenaditi, a lični šarm vam može biti izuzetno efikasan da vam sreća dođe na ruku. Imaćete namere da putujete na udaljenija mesta, ali znajte da nećete imate neke dobiti od toga i ako možete, izbegnite to ako vam baš nije preko potrebno! Nećete imati zdravstvene probleme, ali ne zaboravite da se pridržavate pravilne ishrane! 

ŠKORPIJA

Nemojte pokušavati da nadoknadite nedostatke intenziteta, jer ćete sebi naneti problem da se ponašate nepromišljeno, što vam može doneti ono što ne želite, bilo da ste sami ili u vezi! Iako ćete imati ogroman potencijal u poslu budite oprezni i nemojte naprezati svoj organizam u nekim takoreći nemogućim poduhvatima da ne biste bili pod stalnim stresom! Tek krajem meseca treba strateški da planirate nove projekte, kada će vam spokoj i jasnoća doprineti da se fokusirate u tim namerama. Imaćete povoljnu klimu za ulaganja, u kojima vam mogu pomoći stare kolege ili prijatelji! Neka daleka putovanja će biti posebno korisna, jer će vam pružiti prilike da proširite i steknete nove perspektive, uvide i lični rast. Bićete dobrog zdravlja, ali se čuvajte opasnosti i povreda u svakom vidu! Zato, rasporedite posao i ako treba odložite neke zadatke, otiđite u prirodu i opustite se, za vaše dobro!

STRELAC

Strelčevi, znaka i podznaka, možete očekivati ​​zanimljiv, aktivan mesec sa pozitivnim ishodima u svakom aspektu života usled nekih transformacija u duhu. Radeći neumorno na ličnim projektima bez uobičajenog nadzora ojačaćete sposobnosti da pružite nove ideje, koje će nicati ubrzano, a isto tako biti i implementirane, čime ćete ojačati potencijal u odnosu na druge. U prvoj polovini avgusta najbolje bi bilo da se posvetite ljubavnoj polovini i osvajačkim poduhvatima, a u drugoj polovini vratite se vašim poslovnim projektima i rasporedima! U sferi zdravlja, kod nekih problemi probave i reume će biti smanjeni, a inače ćete biti dobrog zdravlja! Početkom meseca potražićete možda neku novčanu podršku od prijatelja i bićete magnet pažnje. Međutim, kako vreme bude prolazilo prilike će biti sve manje! Ako idete na neki put, znajte da vam srećna zvezda pruža zaštitu od fizičkih povreda i problema!

JARAC

Jarčevi će imati uzbudljive romantične susrete i izazove, koji pokreću jača ljubavna osećanja postavljajući teren za obećavajuću vezu. Neki će trebati da se pripreme da njihove ljubavne afere prerastu u ozbiljne veze, što ih može dovesti do značajnih promena u trenutnom načinu života, a neki će biti korak od braka. U svakom smislu, neće naići na odbijanja! Radićete na razvijanju poverenja sa kolegama. Međutim, nemojte da reagujete agresivno i upotrebite ljubaznost, a i postavite jasan cilj. Nemojte da ulazite u neka ulaganja ili špekulacije, jer vas može dovesti do gubitaka! Preduzmite neke mere kod takvih aktivosti! Bićete dobrog zdravlja, ali opet ne zaboravite na zdravlje zuba i pazite se prenaprezanja! Bilo kakvo putovanje neće vam pružiti neku mogućnost da ostvarite ciljeve. Ipak, možda ćete putovati u inostranstvo, ali samo ako baš morate!

VODOLIJA

Vodolije će se naći na putu intelektualnog rasta i ličnog razvoja. Intelektualno stimulisan period ne samo da će obogatiti njihove umove, već će i doprineti njihovom duhovnom rastu! Posvećenost poboljšanju ne samo da će pozitivno uticati na njihovu dobrobit, već će i ojačati njihove poslovne odnose. Interesantno je da na ljubavnom polju stoji sve savršeno. No, međutim sa druge strane nemojte da preterujete ni u čemu, niti da pokušavate nekoga da impresionirate! Takođe, pošto je Saturn u vašoj drugoj kući, kući novca, postoji teret koji on nameće i pokušajte da se ne upuštate u nepromišljenu potrošnju, koja daleko premašuje vaše mogućnosti! Budite obazrivi za stanje vašeg zubnog zdravlja i vodite računa o tome, bez obzira što ćete biti odličnog zdravlja. Avgust neće biti nešto posebno dinamičan za putovanja, jer zvezde ne ukazuju na neku pomoć!

RIBE

Početkom meseca nastojaćete da udovoljite željama svojih najmilijih, pri čemu tenzije mogu eskalirati. Stoga, ne dozvolite da vas želja da upravljate svime preuzme, pa i kad ste sami, i ne padajte u iskušenja! Za svakoga u znaku ili podznaku RibA je od vitalnog značaja da bude oprezan u finansijskim pitanjima, jer impulsivne akcije i poduhvati mogu biti rizični! Transparentnost i razboritost treba da preovladaju, a špekulativne aktivnosti treba izbegavati, čime ćete postaviti teren za lični rast i ispunjenje. U slučaju da namećete svoje stavove, kolege i saradnici mogu pogrešno da vas razumeju i možete da izgubite njhovo poverenje! Zbog toga treba da se posvetite svom radu da biste realizovali planirano i pružili sebi šanse da promenite poslovanje ili da odete na bolje radno mesto! Pazite na zdravlje, jer ćete biti podložni infekcijama i upalama.

408 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page