top of page
Search
  • Irena Spasovic

BUDITE MUDRI I STALOŽENI!

Updated: Jul 14, 2023


JUL 2023

Kad čitate godišnje, mesečne, sedmične ili dnevne astrološke prognoze uvek čitajte(gde god da čitate) i za vaš znak i za podznak!

Posle uvodnog teksta i fotografije sledi tekst tumačenja za svaki znak! (To je za one, koji misle da se fotografijom završava tekst.)


Retrogradna Venera u Lavu obeležiće jul i pošto se položaj Venere u najvećoj meri odnosi na međuljudske odnose treba da sagledate sa kim se družite! Biće vreme da utvrdite ko vam je pravi i iskren prijatelj! Inače, retrogradno kretanje Venere dešava se na svakih 18 meseci i naravno, uvek sve zavisi u kom se znaku to dešava. Sad je u Lavu i to bi značilo da će se negde i nekome desiti trenuci u smislu „IZLOŽI sve svoje karte na svetlo dana“! U svakom slučaju, imaćete vremena da shvatite koje želje i očekivanja imate, a koje stvarne potrebe. Nekima je moguće da će se dešavati povratak nekih starih ljubavi, sa dramskim nastupima da se isprave neke načinjene greške. Nemojte da se iznenadite kad ispliva istina na površinu i suočite se sa njom! Taj period Venerinog sporog vraćanja na stare korake trajaće do 3-eg septembra. Pošto je to i uopšteno peta kuća, zdravstveno ukazuje i na rad srca, te stoga, ko ima srčane probleme verovatno će konačno prihvatiti ono šta je lekar rekao i da treba da se pridržava tih takoreći naredbi! Kod nekih biće izvesne neke operacije! Takođe, ako imate decu, podrazumeva se da se posvetite deci sa pažnjom!

Prošli put sam pomenula da će Venera početkom jula biti u konjukciji sa Marsom, što će uzrokovati ljubavne drame kod nekih, a što će takođe biti u kvadratu sa Uranom u Biku. Time se dešavaju nekontrolisani momenti i pošto su to fiksni znaci, apsolutno je izvesno da se neće razmišljati o posledicama. Kod nekih desiće se neke frustracije zbog neuspeha i onda je prosto nemoguće iskazati neke utešne reči. Globalno gledano, sukobi će biti neminovni i iznenadne odluke, što sam takođe pomenula prošli put, osvrćući se na jedan događaj, koji se desio pod identičnim aspektom pretprošle godine.

Jupiter uživa u Biku i za neke će doneti preporod u svakom pogledu, u zavisnosti na koje polje utiče i čega je vladar. Uglavnom će sve biti usmereno na akciju s ogromnim profesionalnim razvojem, ali i finansijskim izazovima koji će ponekad ostaviti jedra bez vetra. Kroz sva ta putovanja u vasioni treba istaknuti da će od 17-og jula ove godine do 11-og januara 2025-e Mesečevi čvorovi boraviti u novim znacima. Severni čvor prelazi u Ovna, a Južni čvor u Vagu. To će biti period jačanja samopouzdanja, kako davati i uzimati razumno i sa merom!

Mars svojim prelaskom u Devicu, 11-og jula, suprotstaviće se Saturnu u Ribama i uzrokovaće neke iracionalne odluke. Moguće je da će neki događaji iz prošlosti, zabeleženi u memoriji, uticati da se kod nekih u nekim prilikama sve ponude, predlozi i mogućnosti odbiju, što će izazvati neizbežni nesklad u odnosima. Pokušajte da razumno postupate i da ne prebirate previše po prošlosti, i ne oslanjate se samo na taj faktor! Temeljan Saturn, koji analizira svaki korak detaljno, usporava vatreni Mars, kome uvek izmiče vreme da što pre završi zadatak i u tom sukobu obično ishod biva nerešen i taj aspekat obično izvlači dosta energije. Budite mudri i sve radite staloženo i bez žurbe!



OVAN

Već gore pomenuta pomeranja Mesečevih čvorova doprineće jačanju vašeg samopouzdanja i zračićete pozitivnom energijom! Imaćete i osvajačke poteze, pa i ako druga strana ne uzvrati ljubavlju, vi ćete se opet osećati jako dobro! Bićete dobrog zdravlja i jedino stres može da poremeti vaš nervni sklop! Kod studenata izlazak na neke testove i ispite biće izazov, jer su dosta vremena i snage uložili i bolje će proći oni, koji su u sferi nekih opipljivih nauka i praksi, više nego teoretski. Ako se spremate za putovanja, imajte u vidu da budite pažljivi na njima, jer će biti neizvesno da se dese neke povrede. Ovoga jula bićete jako posvećeni poslu i usled toga jako uspešni. Ipak, neki rezultati kod nekih neće biti proporcionalni i to će vas naterati da razmišljate o nekom drugom poslu. Međutim, razmislite dobro da li to da radite! Što se tiče finansija, neće biti povoljno vreme za ulaganja i nove projekate, a posebno ne za neko klađenje!

BIK

Kako je Jupiter u vašem znaku, dolazi vreme da usvojite način života koji je blistaviji nego inače i drugi će gledati na vas sa divljenjem. Samim tim, kod nekih će i ljubav blistati! Kod samaca posebno važi da se ne opuste ležanjem na lovorikama, ako osvoje nečiju ljubav, nego da učine sve to ovenčanim! Što se tiče zdravlja, pridržavajte se zdrave ishrane, fizičke aktivnosti i ne zaboravite redovne lekarske kontrole, kada su hronični problemi u pitanju! Što se tiče učenja i polaganja ispita, moraćete više snage da uložite i nemojte to da zanemarite! Kada je posao u pitanju, najviše na vas utiče Jupiter u Biku i na neki način prestali ste da brinete o stvarima van vaše kontrole. Taj sklad, koji Vi Bikovi(znak i podznak) osećate neće doneti neke značajnije pomake, ali ćete uticati na sklad sa drugima oko vas! Vreme je da obuzdate vaše troškove i izbegnete neka rizična ulaganja, jer će vas zasigurno dovesti do gubitaka!

BLIZANCI

Jul će biti bogat emocijama i pun ljubavnih izjava, a ako budete ostvarili neku vezu, realizujte je da bude vidljiva! U poslu ovoga meseca pokušajte da se fokusirate za postizanje cilja, jer će odnosi sa kolegama biti turbulentni! Zbog tih loših odnosa razmišljaćete da promenite strategiju i verovatno ćete to i uraditi. Novac će da klizi i što se toga tiče takođe fokusirajte se da biste zaradom mogli da pokrijete troškove, a uz to pokrenete nove projekte! Dobit od tih rizičnih ulaganja biće znatan i vaše ideje rezultiraće velikim prilivom novca. Moguće je da ćete biti dosta aktivni na kratkim putovanjima, ali nećete osetiti neki poseban profit od toga, i pazite se fizičkih ozleda! Na polju edukacije nećete nešto znatno odmaknuti kako ste bili projektovali da bude i moraćete neke greške da ispravljate! Nećete imati zdravstvene probleme, ali ipak, posvetite se meditaciji radi smanjenja razine stresa!

RAK

Stanje onih sa slabom perifernom cirkulacijom će se poboljšati, a i kod nekih smanjiće se problemi sa zubima! Bićete ispunjeni velikom dozom fizičke i psihičke snage, koju ćete moći da iskoristite u svakom segmentu života. Zdravstveno ćete se osećati odlično! Za usamljene njihov šarm i intuicija privući će pažnju onih prema kojima gaje emocije. U slučaju da sumnjate u sebe, potražite savet od iskusnijih! Nepoverenje između vas i kolega sprečavaće vas da dođete do ciljeva i razmišljaćete o promeni posla, što neće biti ni blizu ostvarljivog. Stoga, potražite podršku od onih u koje imate potpuno poverenje. Biće mudro da zaobiđete sva rizična ulaganja i neka proširenja ili pokretanje novih poduhvata! Aspekti nisu nešto ohrabrujući u slučaju putovanja i najbolje bi bilo da se obave samo ona nužna. Kada su studije u pitanju, moraćete da uložite više pažnje i koncentracije da biste ostvarili željeno!

LAV

Za Lavove, znaka i podznaka, sve će biti u harmoniji, čemu će doprineti Venera. Pošteno će iskoristiti prilike da upoznaju nove ljude i biće strpljivi, što inače nisu, da saslušaju i one, koji im nisu simpatični. Ipak, pripazite se ljubomore! Onima u braku, stanje će biti ispunjeno harmonijom, a samci će biti zavedeni! Bićete dobrog zdravlja, a jedino što će vam doneti tegobe, to je stres! Studenti će imati prosečne rezultate, upravo zbog stresnog stanja, jer neće biti potrebno skoncentrisani da ispune željene ciljeve! Obzirom da ste ostvarili dobre poduhvate, bićete darežljivi finansijski i osećaćete impulse da proširite posao na nove projekte! Tome će doprineti i dobri odnosi sa kolegama! Moguće da ćete u julu, zbog poslovne promocije ili privatno, ostvariti više putovanja i imaćete podršku dobrih aspekata, što će uticati na značajnu zaradu i napredak u poslu!

DEVICA

Drage Device, ne dopustite da vam prilike prolaze ispred nosa! Uspostavite sklad sa kolegama i uspeh će da zavisi na koji način, u vašu korist, budete pregovarali sa njima. Sa druge strane, finansije će vam predstavljati svetlu tačku i protok novca biće izdašan u zavisnosti od instrumenata štednje i ulaganja. Neka putovanja vam mogu proizvesti troškove van očekivanih, što je za vas po običaju noćna mora! Zbog toga, najbolje da ih odložite! Studenti će ostvariti svoje projekte, ali ne onako kako su bili sebi zacrtali. Stoga, moguće da će se ponovo okušati u sledećem roku! Saturn vašu vezu opterećuje problemima i između 11-og i 28-og jula ponovo će uslediti tišina. Iskrenost bi bila od pomoći! Samci, nemojte samo da se usmerite na ono što vam ne odgovara. Postoji i druga strana i pazite da nekoga ne uvredite. Stres vam može uzrokovati pojavu nekih hroničnih problema i nemojte da izbegavate lekarsku pomoć!

VAGA

Usredite se na vaše pravilno držanje i posvetite se fizičkim vežbama! Inače, bićete odličnog zdravlja! Radite iskreno i posvetite se ojačanju dobrih odnosa sa kolegama da biste sredili disharmoniju na poslu! Usled toga, moguće je da ćete se odlučiti da uložite svoj novac u nešto, pa i ako je rizično. Zasigurno vam neće proizvesti gubitak, što znači da bi bilo možda dobro da rizikujete! No, ipak, poslušajte svoju intuiciju, a i pitajte nekoga da li vredi rizikovati! Rezultati kod studenata će biti izuzetni ovoga meseca i oni koji imaju namere za daljnje studiranje vredeće da se tome posvete! Neki od vas imaće značajne benefite od putovanja, da li kroz nova poznanstva ili zbog svog istaknutog znanja, i uživaće! Kao i kod Devica, između 12-og i 28-og jula bićete u periodu nekog nesklada, zatišja i najbolje bi bilo da uključite razum da se ne biste upustili u svađe! Samci, ne slušajte predrasude drugih i ostvarite svoje želje!

ŠKORPIJA

Drage Škorpije, znaka i podznaka, otvara vam se novo poglavlje u životu u čemu će vam Uran pomoći da sagledate nove mogućnosti i stavove. Naravno, u svemu tome ako ste u vezi, nemojte da izostavite svog partnera/ku! Ipak, kod nekih doći će do neizbežnog neslaganja i raskidanja. Ukoliko je partner solidaran, biće moguće uskladiti te nesuglasice. Samci, slušajte svoju intuiciju ako vam se pruža neka prilika! Vaš napredak ometaće Mars u Lavu i neke šanse ćete prihvatiti, pa i ako vam ne odgovaraju. Ipak, ni ti za vas problemi neće biti večni! Sa finansijske strane, udaljite se od starih problema i izbegavajte rizične investicije! U učenju ulenjićete se i nećete imati volju da odradite ono što ste pre koji mesec zacrtali! Ipak, nemojte odustajati od cilja! Smanjite svoja putovanja da biste smanjili trošak! Posvetite se fizičkim aktivnostima i odmoru, i ako se pojave hronični problemi, potražite pomoć!

STRELAC Strelčevi, znaka i podznaka, ako studirate nećete biti posebno zadovoljni vašim rezultatima i potrudite se da se suočite sa preprekama! Imaćete dobar uticaj zvezda u slučaju putovanja, bilo da su privatna ili poslovna, i gledajte da to iskoristite kreativno! Iako imate osećaj da ste u beskrajnom tunelu, svetlo vam je nadohvat ruke i usmerite se na to, i nećete zažaliti! Uz sve to, potrudite se da sprečite razmimoilaženja sa kolegama, za vaše dobro! Svaki vid profita biće smanjen i ne očajavajte zbog toga! Izbegavajte rizične investicije! U slučaju da je neko neizbežno ulaganje u pitanju, dobro razmislite i izvagajte njegove prednosti i mane! Posvetite se voljenoj osobi, a ako ste sami, računajte na zvezde da će vam pružiti šansu da upoznate nekoga vrednog vaše pažnje, i opustite se! Održavajte kondiciju fizičkim vežbama u prirodi i zdravom ishranom da biste sveli stres na minimalni uticaj na vaše zdravlje!

JARAC

U julu Jarčevi će se, zbog uticaja Jupitera, više posvetiti voljenima, posebno zaštitnički. Samo, ne treba da preteruju! Samci će imati događaje i prilike da upoznaju posebne osobe, koje će ih opčiniti svojim šarmom! Od polovine meseca na poslovnom polju uslediće evolucija vaše strategije, što će vas znatno pomeriti napred! Međutim, finansijski će se desiti neočekivane okolnosi i budite razumni, jer nećete biti u mogućnosti da ostvarite neko proširenje posla! Bićete u rasulu kad su putovanja u pitanju i najbolje bi bilo da ih ograničite na nužna i pokušajte uštedeti dragoceni novac. Nećete imati nekih zdravstvenih problema, a i ako se jave neki problemi, rešićete ih! Ako ste studenti, lenjost vas može odgurnuti od učenja i uspeha, koje ste projektovali. Ipak, ako se posvetite sticanju znanja, budite sigurni da ćete postići unutrašnji mir i zadovoljstvo, pa ćete onda i ostvariti dobre rezultate!

VODOLIJA

Drage Vodolije u vezama, morate da pronađete metode rešavanja ljubavnih problema, pošto će život sa partnerom biti neskladan. Samci će pronaći svoje ljubavne partnere instinktom i saosećanjem, a desiće se i planiranje potomstva! Zdravstveno ćete biti odlično i nećete imati nikakve hronične tegobe! Bićete suočeni sa situacijama, koje zahtevaju da se posvetite praktično i jednostavno i najbolje da spustite taj vetar u leđa, čime ćete uštedeti vreme i fokusirati se na ono šta je bitno! Sa novčane strane nastupiće faza da se ozbiljno analizira to poglavlje, jer mu je potrebna velika nadogradnja! Studenti će ispuniti svoje aktivnosti, ali rezultati neće biti blizu željenog ranga. U slučaju da ste se ustremili takmičenjima, najbolje bi bilo da potražite privatne časove! Potražite izazov i vrata će se otvoriti! Bićete u prilici da se odigraju neka putovanja, više poslovna nego privatna, i ostvarićete neki prihod od toga!

RIBE

Ribe, znaka i podznaka, će biti pod velikim uticajem emocija, pa i za najmanje sitnice. Biće u odličnoj formi, a ako dođe do nekih simptoma hroničnih problema, neće biti ništa nerešivo! Privući ćete pažnju nekih i da to ne želite, a ako ste u vezi, vaš partner će vam zameriti što ste negde daleko, u nekoj drugoj dimenziji! Drage Ribe, budite oprezne i pokušajte da izbegnete sukobe mišljenja, da ne biste posle zažalile! Posvetite se nekim kreativnim ili fizičkim aktivnostima! Nećete imati nikakve finansijke pomake i više ćete biti u trošku, pa čak vam neće pomoći ni društvene mreže! Stoga, najbolje je da odložite ono ka čemu ste se ustremili! Putovanja, bilo poslovna ili porodična, neće vam doneti očekivani užitak. Najbolje da suzite putne aktivnosti i odgodite ih za neki budući datum. Studenti će se pokazati uspešno, čime će dobiti podsticaj da ojačaju svoje samopouzdanje radi ostvarenja narednih smernica!

346 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page